PREMIER LEAGUE

Έπαιξε όσο χρειαζόταν η Λίβερπουλ, 2-0 την Κρίσταλ Πάλας

Liverpool's James Milner, center, celebrates after scoring his side's opening goal from penalty during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park stadium in London, Monday, Aug. 20, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Liverpool's James Milner, center, celebrates after scoring his side's opening goal from penalty during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park stadium in London, Monday, Aug. 20, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Λίβερπουλ επικράτησε, έστω και δύσκολα, 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο "Selhurst Park" και έκανε το "δύο στα δύο" στο πρωτάθλημα. Με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι από το 75' λόγω αποβολής του Ουάν-Μπισάκα. Διαμαρτυρίες για το πέναλτι του Σακό στον Σαλάχ. (VIDEO)

Παρότι δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο, η Λίβερπουλ κατάφερε να φύγει με το "τρίποντο" από το "Selhurst Park", επικρατώντας 2-0 της Κρίσταλ Πάλας χάρη στα γκολ των Τζέιμς Μίλνερ με πέναλτι (45') και Σαντιό Μανέ (93').

Παρά τη μέτρια εικόνα, οι "κόκκινοι" πήραν το θετικό αποτέλεσμα και έκαναν το "δύο στα δύο" στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας ξανά στη δεύτερη θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Λίβερπουλ ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Χένεσεϊ. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είχαν την κατοχή και τον έλεγχο, δίχως, ωστόσο, να δημιουργούν ευκαιρίες.

Liverpool's Mohamed Salah, center, duels for the ball with Crystal Palace's Mamadou Sakho, left, and Patrick van Aanholt during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park stadium in London, Monday, Aug. 20, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Liverpool's Mohamed Salah, center, duels for the ball with Crystal Palace's Mamadou Sakho, left, and Patrick van Aanholt during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park stadium in London, Monday, Aug. 20, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κρίσταλ Πάλας θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 25', αλλά το δυνατό σουτ του Άντρος Τάουνσεντ έξω από τη μεγάλη περιοχή "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον Μπέκερ. Δύο λεπτά νωρίτερα, η Λίβερπουλ είχαν χάσει την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μοχάμεντ Σαλάχ, ύστερα από υπέροχη βαθιά μπαλιά του Ναμπί Κεϊτά, πέρασε πάνω από την εστία του Χένεσεϊ.

Όλα έδειχνα πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες 0-0 στα αποδυτήρια. Όμως, στο 45ο λεπτό, ο Σαλάχ ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Μαμαντού Σακό, με τον Όλιβερ να δείχνει την "άσπρη" βούλα. Ο Τζέιμς Μίλνερ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους "κόκκινους".

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Κρίσταλ Πάλας μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Άλισον δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Η Λίβερπουλ ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που θα την έκανε ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, με αποτέλεσμα η Κρίσταλ Πάλας, όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, στο 75ο λεπτό τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην, καθώς ο Ουάν-Μπισάκα αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή του Σαλάχ εκτός περιοχής, την ώρα που ο Αιγύπτιος ήταν έτοιμος να "εκτελέσει" τον Χένεσεϊ. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να "καθαρίσει", με συνέπεια οι γηπεδούχοι να μείνουν ζωντανοί ως το τέλος.

Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους, βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε τον Μανέ κι αυτός, αφού πέρασε και τον Χένεσεϊ, πλάσαρε για το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το έκτο γκολ του Μανέ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με τον Σενεγαλέζο να χτίζει μία εξαιρετική παράδοση κόντρα στους Λονδρέζους.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Χένεσεϊ, Ουάν-Μπισάκα, Σακό, Τόμκινς, Φαν Άανχολτ, Σλουπ (83' Mάιερ), Μιλιβόγεβιτς, Μακάρθουρ, Τάουνσεντ (79' Γουόρντ), Ζαά, Μπεντεκέ (70' Σέρλοτ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνορντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (67' Χέντερσον), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (94' Στάριτζ).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κάρντιφ - Νιούκαστλ 0-0

Τότεναμ - Φούλαμ 3-1(43' Μόουρα, 74' Τρίπιερ, 77' Κέιν / 52' Μίτροβιτς)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 2-1(15' Γουόλκοτ, 31' Ρισάρλιζον / 54' Ινγκς)

Λέστερ - Γουλβς 2-0 (29' αυτ. Ντόχερτι, 45' Μάντισον)

Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ 1-2(33' πέν. Αρναούτοβιτς / 60' Γουίλσον, 66' Σ. Κουκ)

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-3 (9' Πέδρο, 20' Μοράτα / 37' Μχιταριάν, 41' Ιγουόμπι, 81' Αλόνσο)

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Μπέρνλι - Γουότφορντ 1-3 (6' Ταρκόφσκι / 3' Γκρέι, 48' Ντίνι, 51' Χιουζ)

Μάντσεστερ Σίτι - Χάντερσφιλντ 6-1 (25', 35' & 75' Αγκουέρο, 31' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 48' Νταβίδ Σίλβα, 84' αυτ. Κονγκολό / 43' Στάνκοβιτς)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 (25' Μάρει, 27' Ντάφι, 44' πεν. Γκρος / 34' Λουκακού, 90+5' πεν. Πογκμπά)

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-2 (45' πεν. Μίλνερ, 90 +3' Μανέ)

AP Photo/Alastair Grant

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ