PREMIER LEAGUE

Εξασφάλισε έκταση για την κατασκευή νέου γηπέδου η Έβερτον

The goal net is seen gathered up at Everton's Goodison Park Stadium after the English Premier League soccer match between Everton and Swansea, Liverpool, England, Sunday Jan. 24,  2016. (AP Photo/Jon Super)
The goal net is seen gathered up at Everton's Goodison Park Stadium after the English Premier League soccer match between Everton and Swansea, Liverpool, England, Sunday Jan. 24, 2016. (AP Photo/Jon Super) AP

Σε συμφωνία για την αγορά έκτασης ήρθε η Έβερτον, κάνοντας έτσι το καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της, έπειτα από προσπάθειες περίπου μίας δεκαετίας. Τι εκκρεμεί, ποιο το κόστος του και ποια η χωρητικότητα που θα έχει.

Το "Goodison Park" αποτελεί την έδρα της Έβερτον εδώ και 125 χρόνια, με τη διοίκηση των "ζαχαρωτών" να έχει αποφασίσει από καιρό ότι έχει έρθει η στιγμή για την μετακόμιση της ομάδας από την ιστορική αυτή έδρα, προκειμένου να ακολουθήσει το μονοπάτι της εξέλιξης.

Την Πέμπτη (23/3) η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ πραγματοποίησε το πρώτο μεγάλο βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της, καθώς ήρθε σε συμφωνία για την αγορά έκτασης στην περιοχή "Bramley Morre Dock". Οι προσπάθειες της Έβερτον να βρει διαθέσιμη τοποθεσία καρποφόρησαν έπειτα από κάτι περισσότερο από μία δεκαετία και αφότου εκδιώχθηκε από κάμποσους τοπικούς φορείς άλλων περιοχών.

Ως εγγυητής για τη βιωσιμότητα του έργου λειτούργησε το συμβούλιο της πόλης του Λίβερπουλ, ενώ το κόστος του θα ανέλθει στα 350.000.000 ευρώ. Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ιρανός δισεκατομμυριούχος, Φαρχάντ Μοσίρι, που πέρυσι αγόρασε το 49.9% των μετοχών της ομάδας, δεν αναμένεται να συνεισφέρει οικονομικά στο εγχείρημα.

Οι υπόλοιπες εκκρεμότητες (σχέδια, μελέτες, γραφειοκρατικές διαδικασίες κτλ) δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2017, έτος κατά το οποίο οι άνθρωποι του συλλόγου θα αναζητήσουν χορηγικές συμφωνίες για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειάς τους. Η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι περίπου 50.000 θέσεις, δηλαδή 10.000 περισσότερες από το "Goodison Park" και η κατασκευή του θα απασχολήσει γύρω στους 600 εργαζόμενους.

AP Photo/Jon Super

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ