PREMIER LEAGUE

Έξαλλος με κυβέρνηση και Premier League ο Ρούνεϊ: "Είναι ντροπή"

Derby's Wayne Rooney during the FA Cup fifth round soccer match between Derby County and Manchester United at Pride Park in Derby, England, Thursday, March 5, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Derby's Wayne Rooney during the FA Cup fifth round soccer match between Derby County and Manchester United at Pride Park in Derby, England, Thursday, March 5, 2020. () AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Άγγλος επιθετικός, Γουέιν Ρούνεϊ, ξέσπασε σε βάρος της βρετανικής κυβέρνησης και της Premier League για τον τρόπο που μιλούν και κινούνται σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές.

Στη στήλη του στους "Times" ο Γουέιν Ρούνεϊ βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει σε βάρος της βρετανικής κυβέρνησης και της Premier League. Ο επιθετικός της Ντέρμπι Κάουντι υποστήριξε ότι ο τρόπος που μιλούν και κινούνται σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές εν μέσω κορονοϊού είναι ντροπή.

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

"Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες είναι ντροπή. Αρχικά ήταν ο γραμματέας υγείας, Μάτ Χάνκοκ, ο οποίος στην καθημερινή του ενημέρωση για τον κορονοϊό, ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές της Premier League πρέπει να αποδεχτούν τις μειώσεις. Υποτίθεται πως θα έπρεπε να ενημερώνει τον κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την μεγαλύτερη κρίση που έχουμε αντιμετωπίσει στη ζωή μας. Γιατί ήταν στο μυαλό του η αμοιβή των ποδοσφαιριστών; Ήταν απελπισμένος και ήθελε να στρέψει αλλού την προσοχή σε σχέση με τον χειρισμό της κυβέρνησής του από αυτή την πανδημία;

Ακολούθως η Premier League ανακοίνωσε ότι θέλει να μειώσουν τους μισθούς τους οι παίκτες κατά 30%. Αυτό παρότι οι ιδιοκτήτες και το διοικητικό συμβούλιο της Premier League γνώριζαν πως οι παίκτες βρίσκονταν σε συζητήσεις μεταξύ τους για το πώς θα συνεισφέρουν από τη μεριά τους. Μου φάνηκε πολύ παράξενο, γιατί κάθε άλλη σχετική συζήτηση έμενε μυστική, αλλά αυτό έπρεπε να ανακοινωθεί. Γιατί; Αισθάνεσαι ότι ντροπιάζουν τους παίκτες, για να τους στριμώξουν σε μια γωνιά.

Μιλάω για τους ποδοσφαιριστές, ανθρώπους με τους οποίους έχω μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια. Η πίεση που τους βάζουν είναι απαράδεκτη και νιώθω την ανάγκη να μιλήσω εκ μέρους τους. Κυβέρνηση, Premier League και media θέτουν τους παίκτες στο να... πέσουν. Η κίνηση της Premier League να ανακοινώσει τη μείωση του 30% μόνο πίεση φέρνει στους παίκτες και κατά την άποψή μου δεν θα κερδίσει κανείς. Εάν οι παίκτες βγουν και πουν ότι δεν συμφωνούν ή δεν είναι πρόθυμοι να μειώσουν κατά 30% τους μισθούς τους, ακόμα κι αν οι πραγματικοί λόγοι είναι ότι θα καταστρέψουν οικονομικά κάποιους, θα παρουσιαστούν ως οι πλούσιοι παίκτες που αρνούνται μειώσεις. Όπως και να το δει κανείς, είμαστε ο εύκολος στόχος. Το μισό των μισθών μας φορολογείται. Χρήματα που πηγαίνουν στην κυβέρνηση, χρήματα που βοηθούν το εθνικό σύστημα υγείας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Η Σίτι δεν θέτει σε υποχρεωτική άδεια τους υπαλλήλους της
Κορονοϊός: Εξαγριωμένοι οπαδοί της Λίβερπουλ με την υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους
Κορονοϊός: Ο Σάουθγκεϊτ συμφώνησε για "ψαλίδι" 30% στο μισθό του
Premier League: Ενστάσεις των παικτών στην πρόταση των ομάδων για μείωση 30% στα συμβόλαια
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ