PREMIER LEAGUE

Εκπληκτικός ο Αζάρ, νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ

Εκπληκτικός ο Αζάρ, νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ
AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Με χατ τρικ του Εντέν Αζάρ, η Τσέλσι έκανε το 5/5 και έπιασε τη Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή. Αήττητη παραμένει και η Μάντσεστερ Σίτι, τρίτη σερί νίκη για την Άρσεναλ.

Ο εκπληκτικός Εντέν Αζάρ σημείωσε χατ τρικ και η Τσέλσι νίκησε με 4-1 την Κάρντιφ για την 5η αγωνιστική της Premier League, διατήρησε το απόλυτο των νικών και έπιασε ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σουλεϊμάν Μπαμπά στο 16ο λεπτό, ωστόσο στη συνέχεια το "Στάμφορντ Μπριτζ"... κατηφόρισε υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά από δύο ασίστ και δύο γκολ στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, ο Αζάρ βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και ισοφάρισε στο 37ο λεπτό μετά από πάσα του Ολιβιέ Ζιρού. Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου, με το ίδιο αποτέλεσμα και την Τσέλσι να κάνει την ανατροπή. Με αυτό το τέρμα ο Βέλγος επιθετικός έφτασε τα 93 τέρματα με τη φανέλα των Λονδρέζων σε όλες τις διοργανώσεις κι έπιασε τον Μπάρι Μπριτζες στη 10η θέση των σκόρερ του συλλόγου. Στο 2ο ημίχρονο τον προσπέρασε, αφού ευστόχησε σε πέναλτι για να αυξήσει το προβάδισμα, ενώ με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπαμπά, ο Γουίλιαν αύξησε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

ΤΣΕΛΣΙ (4-3-3): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (50' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (68' Γουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (84' Τζαπακόστα)

ΚΑΡΝΤΙΦ (4-4-1-1): Έθριτζ, Εκουέλ Μανγκά, Μόρισον, Μπαμπά, Μπένετ, Καμαράσα, Άρτερ (46' Ρίτσαρντς), Ραλς, Χόιλετ, Ρέιντ (71' Πάτερσον), Γουόρντ (77' Μαντάιν)

Εκπληκτικός ο Αζάρ, νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μετά από δύο εβδομάδες φημολογίας και υπόνοιας για ρήξη μεταξύ του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Λερουά Σανέ, ο διεθνής Γερμανός επιθετικός άρχισε βασικός για πρώτη φορά φέτος και σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό, στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 επί της Φούλαμ. Με γκολ από τα αποδυτήρια, το έργο των "πολιτών" έγινε πολύ πιο εύκολο και ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε δοκάρι λίγο αργότερα, μέχρι ο Νταβίδ Σίλβα να διπλασιάσει το προβάδισμα και να κάνει πιο εύκολο το απόγευμα. Οι "νεοφώτιστοι" απέτυχαν να απειλήσουν την εστία του Έντερσον και συνεχίζοντας να παίζουν αμυντικά, το πλήρωσαν με νέο γκολ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 47', με τον Στέρλινγκ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-3-3): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ (67' Γκιουντογάν), Μπ. Σίλβα, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ (74' Μαχρέζ), Αγκουέρο (54' Ζεζούς), Σανέ

ΦΟΥΛΑΜ (4-3-3): Μπετινέλι, Κρίστι, Οντόι, Μόσον, Σεσενιόν, Σερί (56' Ζαμπό Ανγκισά), Μακντόναλντ, Γιόχανσεν, Σίρλε, Μίτροβιτς, Βιέτο (69' Αγιτέ)

Εκπληκτικός ο Αζάρ, νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ
OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Η Άρσεναλ καρδιοχτύπησε, όμως κατάφερε να φύγει με σπουδαίο "διπλό" με 2-1 από την έδρα της Νιούκαστλ και με την 3η σερί νίκη της συνεχίζει την επιχείρηση ανόδου στον βαθμολογικό πίνακα. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και οι "καρακάξες" έχασαν ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο μία υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γκρανίτ Τζάκα στο 49' έδωσε προβάδισμα στους "κανονιέρηδες". Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μεσούτ Εζίλ πήρε το ριμπάουντ από προσπάθεια του Αλεξάντρ Λακαζέτ και αύξησε το προβάδισμα των Λονδρέζων. Όλα έδειχναν ότι η Άρσεναλ θα έφτανε σε σερί εκτός έδρας νίκες στην Premier League για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017, ωστόσο η Νιούκαστλ στο τέλος άρχισε να χάνει ευκαιρίες με τον Αγιόθε Πέρεθ. Μάλιστα, στο 91' η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μείωσε με τον Κίαραν Κλαρκ, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και παρέμεινε δίχως νίκη φέτος. Ο Ουνάι Έμερι χρησιμοποίησε βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο κι άφησε ξανά εκτός αποστολής τον Ντίνο Μαυροπάνο.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (4-2-3-1): Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λασέλς (46' Κλαρκ), Φερνάντες, Ντάμετ, Χέιντεν, Ντιάμ, Ρίτσι (79' Μούτο), Πέρεθ, Μέρφι (69' Κένεντι), Χοσέλου

ΑΡΣΕΝΑΛ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Γκεντουζί (46' Τορέιρα), Τζάκα, Εζίλ, Ράμσεϊ (80' Γουέλμπεκ), Ομπαμεγιάνγκ (69' Μχιταριάν), Λακαζέτ

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2 (90+3' Λαμέλα / 39' Βαϊνάλντουμ, 54' Φιρμίνο)

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 3-0 (2' Σανέ, 21' Ντ. Σίλβα, 47' Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 1-2 (90+1' Κλαρκ / 49' Τζάκα, 58' Εζίλ)

Τσέλσι - Κάρντιφ 4-1 (37', 44', 80' πέν. Αζάρ, 83' Γουίλιαν / 16' Μπαμπά)

Μπόρνμουθ - Λέστερ 4-2 (19', 37' Φρέιζερ, 41' πέν. Κινγκ, 81' Σμιθ / 88' πέν. Μάντισον, 89' Ολμπράιτον)

Χάντερσφιλντ - Κρίσταλ Πάλας 0-1 (38' Τζάτζα)

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (65' Γκρέι / 35' Λουκακού, 38' Σμόλινγκ)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

15:30 Γουλβς - Μπέρνλι

18:00 Έβερτον - Γουέστ Χαμ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

22:00 Σαουθάμπτον - Μπράιτον

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Premier League

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ (3-5-2): Λεσλ, Γέργκενσεν (78' Ντεπουάτρ), Σίντλερ, Κονγκολό, Φαν λα Πάρα (78' Μπενζά), Χαντεργκιονάι, Μπίλινγκ, Μόουι, Λέβε, Κατσούνγκα (68' Ντιακαμπί), Μουνιέ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ (4-2-3-1): Χένεσι, Γουάν Μπισακά, Τόμκινς, Σακό, Φαν Άανχολτ, Μιλιβόγεβιτς, Κουγιατέ, Τάουσεντ (90+2' Σλουπ), Μακάρθουρ, Ζαά, Αγιού

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ (4-4-2): Μπέγκοβιτς, Σμιθ, Στ. Κουκ, Ακέ, Ρίκο, Μπρουκς (68' Φράνσις), Λέρμα (78' Λ. Κουκ), Γκόσλινγκ, Φρέιζερ, Γουίλσον, Κινγκ (85' Μουσέ)

ΛΕΣΤΕΡ (4-2-3-1): Σμάιχελ, Περέιρα, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μεντί, Εντίντι, Γκεζάλ (61' Ολμπράιτον), Μάντισον, Γκρέι (61' Ιχεανάτσο), Βάρντι (84' Έβανς)

*Μόργκαν 69' δεύτερη κίτρινη

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant, Rui Vieira, Owen Humphreys/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ