PREMIER LEAGUE

Εφαρμογή θα επιτρέπει σε οπαδούς να χειροκροτούν ή να γιουχάρουν από το σπίτι

Εφαρμογή θα επιτρέπει σε οπαδούς να χειροκροτούν ή να γιουχάρουν από το σπίτι
AP PHOTO/JON SUPER

Οι ομάδες στην Premier League συζητούν να επιστρέψουν στη δράση παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κάποιες ενδέχεται να έχουν έξτρα στήριξη από τους οπαδούς τους μέσω μία πρωτότυπης εφαρμογής στο κινητό.

Οι περισσότερες ομάδες της Premier League έχουν ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία και το "Project Restart" είναι πολύ πιθανό να μπει σε λειτουργία από τον επόμενο μήνα, κάτι που σημαίνει πως οι 20 ομάδες θα κληθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να λύσουν τις διαφορές τους σε άδεια γήπεδα.

Αιτία φυσικά η παρουσία του κορονοϊού στη ζωή μας που απειλεί την παγκόσμια υγεία και δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση να γίνονται ματς με κόσμο, με κάποιες ομάδες ωστόσο να σκέφτονται σοβαρά να προσφέρουν μία ηλεκτρονική εφαρμογή στους οπαδούς που θα τους επιτρέπει -μεταξύ άλλων- να χειροκροτούν ή να αποδοκιμάζουν εικονικά από τον καναπέ του σπιτιού τους και οι ενέργειές τους να γίνονται αντιληπτές εντός γηπέδου μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Τι ακριβώς όμως περιλαμβάνει αυτή η τεχνολογία; Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η " Daily Mail", αυτή την εβδομάδα οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έχουν αρχίσει συζητήσεις με γερμανική εταιρία τεχνολογίας η οποία έχει αναπτύξει μία εφαρμογή (app) που προσφέρει στους φιλάθλους τέσσερις επιλογές για να δημιουργείται θόρυβος όταν γίνονται ματς κεκλεισμένων των θυρών

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους συλλόγους να χρησιμοποιούν διαφορετικούς ήχους έντασης για τους οπαδούς της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί από δύο ομάδες της Bundesliga που σκέφτονται και αυτές να τη χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που επανεκκινήσει η δράση στην Γερμανία αυτό το μήνα.

Εφαρμογή θα επιτρέπει σε οπαδούς να χειροκροτούν ή να γιουχάρουν από το σπίτι
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Στους φιλάθλους που θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή θα ζητείται να επιλέξουν ποιον αγώνα θέλουν να παρακολουθήσουν και ποια ομάδα υποστηρίζουν, ενώ από τη στιγμή που θα αρχίζει ένας αγώνας, θα έχουν τέσσερις επιλογές σε περίπτωση που θέλουν να εμπλακούν στη δράση: φωνή επιδοκιμασίας, χειροκρότημα, τραγούδι και αποδοκιμασία/γιουχάισμα.

Μάλιστα, με το που πατούν το κουμπί για κάποια από τις παραπάνω ενέργειες, η πράξη τους θα ακούγεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και στο άδειο στάδιο μέσα από μεγάφωνα.

Εφαρμογή θα επιτρέπει σε οπαδούς να χειροκροτούν ή να γιουχάρουν από το σπίτι
AP PHOTO/IAN WALTON

"Έχουν δύο επιχειρηματικά μοντέλα, το ένα αφορά τη χρησιμοποίηση της εφαρμογής από όλη τη Λίγκα και τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ το άλλο αφορά ξεχωριστές συμφωνίες με τους συλλόγους μεμονωμένα", καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

Μένει να δούμε αν η εφαρμογή με τίτλο "Myapplause.app" είναι το νέο βήμα στο ποδόσφαιρο, στην εποχή όπου ο κορονοϊός απειλεί ανοιχτά τον αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ