ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Δίνει 20 εκατ. ευρώ η Γουλβς για τον Ρουί Πατρίσιο"

Wolverhampton Wanderers goalkeeper Rui Patricio runs in front of the goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Wolverhampton Wanderers goalkeeper Rui Patricio runs in front of the goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Σύμφωνα με την "Α Bola", η Γουλβς συμφώνησε να αποζημιώσει με ένα ποσό 20 εκατ. ευρώ την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για την απόκτηση του Ρουί Πατρίσιο.

Ο Ρουί Πατρίσιο μαζί με τους Ντανιέλ Ποντένσε, Ζέλσον Μαρτίνς, Ραφαέλ Λεάο και Ρούμπεν Ριμπέιρο, ήταν οι παίκτες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που με ομόφωνη απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κέρδισαν την ελευθερία τους, μετά την επίθεση που δέχθηκαν στο προπονητικό κέντρο των "λιονταριών" τον περασμένο Μάιο από οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

Ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο, πρώην πλέον πρόεδρος της Σπόρτινγκ, αντιμετωπίζει κατηγορίες ως... οργανωτής της επίθεσης, ενώ ήδη 8 από τους 38 οπαδούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο έχουν προφυλακιστεί.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Φερνάντο Μέντες, αρχηγός της "Torcida Verde", αλλά και ο Μπρούνο Τζασίντο, άνθρωπος που λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος της προηγούμενης διοίκησης με τους οργανωμένους.

Μεταξύ των παικτών που προσέφυγαν στο διαιτητικό κερδίζοντας την ελευθερία τους ήταν και οι Μπας Ντοστ, Μπρούνο Φερνάντες, Ροντρίγο Μπατάλια και Ουίλιαμ Καρβάλιο, που στη συνέχεια υπέγραψαν νέα συμβόλαια με τη νέα διοίκηση. Ο τελευταίος παραχωρήθηκε λίγο μετά στην Μπέτις.

Ο Φεντερικό Βαράντας είναι ο άνθρωπος που ηγείται του νέου σχήματος στη διοίκηση της Σπόρτινγκ και αυτός που προσπαθεί να κερδίσει ότι μπορεί από τους παίκτες που χάθηκαν, δίχως η πορτογαλική ομάδα να βάλει έστω ένα ευρώ στα ταμεία της. Το τι θα καταφέρει συνολικά είναι άγνωστο, αφού μετά το διαιτητικό δικαστήριο της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας που δικαίωσε τους παίκτες, ήρθε και το αρμόδιο όργανο της FIFA να εγκρίνει τα συμβόλαια στις επόμενες ομάδες τους.

Πάντως οι ενέργειες του Βαράντας δείχνουν να έχουν ένα πρώτο ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού σύμφωνα με την "A Bola", το ταξίδι του προέδρου της Σπόρτινγκ στην Αγγλία συνοδεύτηκε με την δέσμευση της Γουλβς να αποζημιώσει τα "λιοντάρια" με ένα ποσό που αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ρουί Πατρίσιο.

Εξέλιξη που δεν προέκυψε από κάποια ανατροπή σε δικαστικό επίπεδο, αλλά από την προθυμία της Γουλβς να βρει μια συμβιβαστική λύση με την Σπόρτινγκ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι Λιλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αλ-Αΐν και Ολυμπιακός, που απέκτησαν τους Ραφαέλ Λεάο, Ζέλσον Μαρτίνς, Ρούμπεν Ριμπέιρο και Ντανιέλ Ποντένσε αντίστοιχα υπό το καθεστώς της ελεύθερης μετακίνησης, δεν έχουν δείξει για την ώρα προθέσεις συμβιβασμού και αυτές οι περιπτώσεις αναμένεται να διευθετηθούν δικαστικά.

AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ