PREMIER LEAGUE

Διασυρμός για Λίβερπουλ, "γκέλα" για Άρσεναλ!

Διασυρμός για Λίβερπουλ, "γκέλα" για Άρσεναλ!
© GETTY IMAGES

Η Λίβερπουλ συνετρίβη εκτός έδρας στην πρεμιέρα, 3-0 από τη Γουέστ Μπρομ, ενώ η Άρσεναλ "κόλλησε" στο μηδέν με τη Σάντερλαντ στο πρώτο ματς της μετά-Φαν Πέρσι εποχής. "Πεντάρες" για Σουόνσι και Φούλαμ.

Η "κατάρα" που ήθελε την Λίβερπουλ να μην έχει καλά αποτελέσματα στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος (μόλις 2 νίκες στις 9 προηγούμενες σεζόν) συνεχίστηκε και φέτος, με το "χαστούκι" να είναι μάλιστα πολύ ηχηρό...

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο "Χόθορνς" από τη Γουέστ Μπρομ του πρώην "κόκκινου" Στιβ Κλαρκ (συνεργάτης του Νταλγκλίς στη Λίβερπουλ για 1,5 χρόνο), με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 43' με γκολάρα του Γκέρα, να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 62' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οντεμβίγκι και να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στο 77' με κεφαλιά του Λουκακού.

Διασυρμός για Λίβερπουλ, "γκέλα" για Άρσεναλ!
© REUTERS

Να σημειωθεί ότι ο Πέπε Ρέινα απέκρουσε πέναλτι του Σέιν Λονγκ με το σκορ στο 1-0, ενώ εξαιτίας αυτής της παράβασης οι "κόκκινοι" αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με 10 παίκτες από το 58' λόγω αποβολής του Ντάνιελ Άγκερ.

Άσχημη εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα είχε πάντως και η Άρσεναλ, καθώς υποχρέωθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Σάντερλαντ, στο πρώτο παιχνίδι για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μετά τη μετακίνηση του Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Λούκας Ποντόλσκι και Σάντι Καθόρλα ήταν στο αρχικό σχήμα αλλά δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τους "κανονιέρηδες" στη νίκη απέναντι στις "μαύρες γάτες", ενώ ούτε ο Ολιβιέ Ζιρού (μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος) μπόρεσε να ανοίξει λογαριασμό τερμάτων με τη νέα του ομάδα και να της χαρίσει το τρίποντο.

Διασυρμός για Λίβερπουλ, "γκέλα" για Άρσεναλ!
© AFP/GETTY IMAGES

Σαν να μην έφτανε μάλιστα το αρνητικό αποτέλεσμα, οι φίλοι των Λονδρέζων δέχτηκαν μία ακόμα "ψυχρολουσία" μετά το τέλος του αγώνα, με την διοίκηση να ανακοινώνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του Άλεξ Σόνγκ (εκτός αποστολής κόντρα στη Σάντερλαντ) στους Καταλανούς!

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζουν φυσικά οι "πεντάρες" με τις οποίες φιλοδώρησαν Φούλαμ και Σουόνσι τις Νόριτς και ΚΠΡ αντίστοιχα (οι Ουαλοί νίκησαν μάλιστα εκτός έδρας), με την πρώτη εξάδα αγώνων να συμπληρώνεται από το 1-0 της Γουέστ Χαμ επί της Άστον Βίλα και το ισόπαλο 1-1 μεταξύ της Ρέντινγκ και της Στόουκ.

Με το δεξί η Νιούκαστλ

Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία των αγώνων του Σαββάτου για την 1η αγωνιστική, η προσεχής αντίπαλος του Ατρομήτου στα πλέι οφ του Europa League, Νιούκαστλ, επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ".

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος όπου είχαν και δύο δοκάρια με τους Ντεφόου στο 32΄' (σουτ) και Μπέιλ στο 36' (κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής), όμως η ομάδα του Άλαν Πάρντιου ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι, στο 55'

Ο Σίμπσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γουόκερ δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Ντεμπά Μπα ο οποίος με φαλτσαριστό δεξί σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής την έστειλε στην αριστερή γωνία του Φρίντελ.

Τα "σπιρούνια" δεν πέταξαν λευκή πετσέρα και έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση στο 76' ύστερα από διπλή προσπάθεια του Ντεφόου, όμως η Νιούκαστλ κατάφερε κόντρα στο μομέντουμ της αναμέτρησης να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 80'.

Ο Μπεν Αρφά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τους Φαν ντερ Φάαρτ και Λένον και ήταν εύστοχος στην εκτέλεση, με το 2-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0

Άρσεναλ - Σάντερλαντ 0-0

ΚΠΡ - Σουόνσι 0-5

Φούλαμ - Νόριτς 5-0

Ρέντινγκ - Στόουκ 1-1

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-0

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-1

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Άρσεναλ -Σάντερλαντ 0-0

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0 (43' Γκέρα, 64' (πεν.) Οντεμβίγκι, 77' Λουκακού)

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-0 (40' Νόλαν)

ΚΠΡ - Σουόνσι 0-5 (8', 53' Μίτσου, 63', 71' Ντάιερ, 81' Σινκλέρ)

Ρέντινγκ - Στόουκ 1-1 (90' (πεν.) Λε Φοντρέ / 34' Κάιτλι)

Φούλαμ - Νόριτς 5-0 (26' Νταφ, 41', 54' Πέτριτς, 66' Κατσανίκλιτς, 87' (πεν.) Σίντγουελ)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-1 (54' Μπα, 80' (πεν.) Μπεν Αρφά / 76' Ντεφόου)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γουίγκαν - Τσέλσι (15.30)

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον (18.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)

Για αναλυτική βαθμολογία, πατήστε ΕΔΩ και επιλέξτε την κατηγορία Ποδόσφαιρο και μετά Αγγλία.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ