Αύξηση σε 190 τα live παιχνίδια της Premier League από το 2019

Αύξηση σε 190 τα live παιχνίδια της Premier League από το 2019

Η Premier League επιχειρεί να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το προϊόν της για τα τηλεοπτικά κανάλια, προσφέροντας περισσότερα παιχνίδια για "ζωντανή" μετάδοση, ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερα έσοδα.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για την αύξηση του αριθμού των live αγώνων της Premier League ανά σεζόν από 168 σε 190 σε σύνολο 380 αγώνων, στον νέο τηλεοπτικό κύκλο που θα αρχίσει το 2019.

Οι πρόεδροι των 20 συλλόγων της κατηγορίας υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη αλλαγή, ώστε το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό στους τηλεοπτικούς παρόχους που θα διαγκωνιστούν για τα δικαιώματα μετάδοσης, σε πλειστηριασμό πριν από τα Χριστούγεννα.

Η απόφαση για αύξηση ήταν προσυμφωνημένη από την περασμένη σεζόν, όταν μάλιστα είχε συζητηθεί και το ενδεχόμενο παιχνίδια να ορίζονται στις 19:45 (21:45 ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας.

Την περίοδο 1992-2001, το "Sky" που είχε εξαγοράσει τα δικαιώματα των αγώνων της Premier League είχε δικαίωμα να μεταδώσει "ζωντανά" μόλις 60 αναμετρήσεις. Η τριετία 2001-2004 (στο ίδιο κανάλι) καλύφθηκε με 110 "ζωντανές" μεταδόσεις και από το 2004 μέχρι το 2013 υπήρξαν 138 παιχνίδια που μεταδόθηκαν live (από "Sky Sports", "Setanta" και "ESPN").

Το 2013-2016, "Sky Sports" και "BT Sport" μετέδωσαν 154 αγώνες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, ενώ η συμφωνία για τον τρέχοντα κύκλο προέβλεπε αύξηση κατά 14 αγώνες του πακέτου των "ζωντανών" μεταδόσεων, με συνέπεια "Sky Sports" και "BT Sport" να βγάλουν από τα ταμεία τους 5.950.000.000 ευρώ για αυτά τα τρία χρόνια.

 

Η αύξηση του αριθμού live αγώνων αποτελεί και εισήγηση του ρυθμιστικού φορέα "Ofcom", ο οποίος, υπό την αιγίδα του βρετανικού κράτους, ασχολείται με θέματα μετάδοσης και τηλεπικοινωνιών στη χώρα και διενήργησε έρευνα για τη διάθεση των δικαιωμάτων μετάδοσης, κατόπιν διαμαρτυρίας της "Virfin Media".

Η έρευνα έκλεισε τον Αύγουστο του 2016, με την "Ofcom" να αναφέρει στο πόρισμά της ότι "έλαβε υπόψιν την ορθή απόφαση της Premier League να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων που είναι διαθέσιμοι για ζωντανή μετάδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Από τη στιγμή που θα αυξηθούν τα παιχνίδια που μεταδίδονται "ζωντανά" από την τηλεόραση, τότε αναπόφευκτα θα μειωθούν τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για τις 15:00 του Σαββάτου (17:00 ώρα Ελλάδας).

Αυτό διότι βάσει κανονισμών, απαγορεύεται οποιαδήποτε "ζωντανή" μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου (εντός ή εκτός συνόρων) στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 14:45 και 17:15.

Πρόκειται για κανόνα που υιοθετήθηκε τη δεκαετία του '60, με την πεποίθηση ότι η μετάδοση των μεσημεριανών αγώνων του Σαββάτου από την τηλεόραση οδηγεί σε μείωση ενδιαφέροντος και προσέλευσης του κοινού για τους υπολοίπους αγώνες.

Από τη στιγμή που θα χρειαστεί να αυξηθούν οι live μεταδόσεις, τότε θα χρειαστεί ορισμένα παιχνίδια εκείνης της ζώνης του Σαββάτου να μετατεθούν σε ώρες όπου μπορούν να προβληθούν live στην τηλεόραση.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2019-2022

Ανοιχτό "παράθυρο" για live μετάδοση αγώνων από facebook

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24