PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Τότεναμ 2-3: Λύτρωση στο 94' από τον Σον

Tottenham's Son Heung-min, left, celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Tottenham Hotspur at Villa Park in Birmingham, England, Sunday, Feb. 16, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Tottenham's Son Heung-min, left, celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Tottenham Hotspur at Villa Park in Birmingham, England, Sunday, Feb. 16, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Τότεναμ απέδρασε με το τρίποντο από το Μπέρμιγχαμ επικρατώντας 3-2 της Άστον Βίλα, με τον Σον να γίνεται ο ήρωας για τα σπιρούνια στο 94ο λεπτό μετά από ολέθριο λάθος του Ένχελς (VIDEOS).

Την πέμπτη σερί νίκη της στο "Βίλα Παρκ" στο πρωτάθλημα πανηγύρισε την Κυριακή η Τότεναμ, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να επικρατεί με 3-2 για την 26η αγωνιστική της Premier League και να διατηρείται σε τροχιά Champions League μένοντας κοντά στην 4η της βαθμολογίας, Τσέλσι.

Το ματς ήταν συναρπαστικό και εκεί που οι περισσότεροι ανέμεναν πως οι δύο ομάδες θα ικανοποιούνταν με την ισοπαλία και το 2-2, ήρθε η φάση του 94', με τον Σον να εκμεταλλεύεται ένα παιδαριώδες λάθος από τον άλλοτε αμυντικό του Ολυμπιακού, Μπιορν Ένχελς, για να νικήσει τον Ρέινα και να υπογράψει την επιτυχία των Λονδρέζων.

To ματς άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Άστον Βίλα καθώς προηγήθηκε μόλις στο 9' μετά με αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ (ο Βέλγος στόπερ έκανε προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Ελ Γκαζί και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς), όμως η Τότεναμ έφτασε στην ανατροπή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 27' ήρθε η εξιλέωση για τον Αλντερβάιρελντ καθώς έκανε το 1-0 με δυνατό γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σον έκανε το 2-1 για τους Λονδρέζους με πλασέ (πήρε το ριμπάουντ μετά από το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και απέκρουσε ο Ρέινα) και έγινε ο πρώτος παίκτης από την Ασία που φτάνει τα 50 γκολ στην Premier League.

Στο 52' ήταν η σειρά των βίλανς να πανηγυρίσουν, όταν ο Ένχελς νίκησε στον αέρα τον Αλντερβάιρελντ και έγραψε το 2-2 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκρίλις, με τον Βέλγο αμυντικό της ομάδας του Ντιν Σμιθ να γίνεται όμως από ωραίος... μοιραίος στις καθυστερήσεις!

Συγκεκριμένα, στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου όταν απέτυχε να διώξει γέμισμα του Ντάβιντσον Σάντσες, με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και τον Σον να ξεχύνεται στην αντίπαλη περιοχή για να γράψει το 3-2 στο 94' με άψογο πλασέ!

Σημειώνεται πως η Άστον Βίλα απέτυχε να νικήσει εντός έδρας την Τότεναμ για ένατο σερί ματς σε επίπεδο Premier League (2 ισοπαλίες - 7 ήττες ο απολογισμός της), με την τελευταία της νίκη στο "Βίλα Παρκ" απέναντι στα σπιρούνια να καταγράφεται τον Ιανουάριο του 2008.

AΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΤΟΤΕΝΑΜ 2-3 (HIGHLIGHTS):

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1 (18' Μπερνάρντ, 58' Ρισάρλιζον, 88' Κάλβερτ-Λιούιν / 51' Μπεντεκέ)

Μπράιτον - Γουότφορντ 1-1 (78' αυτ. Μαριάπα / 19' Ντουκουρέ)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ 2-1 (45+2' Σαρπ, 84' Μουσέ / 13' Γουίλσον)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Γουλβς - Λέστερ 0-0

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 1-2 (18' Ινγκς / 2' Γουέστγουντ, 60' Βίντρα)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-1 (78' Μανέ)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Τότεναμ 2-3 (9' αυτ. Αλντερβάιρελντ, 53' Ένχελς / 27' Αλντερβάιρελντ, 45+2' 90+4' Σον)

Άρσεναλ - Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ (21:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ