PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Ντέρμπι Κάουντι 2-1: Πήραν την άνοδο και τα εκατομμύρια

Aston Villa's John McGinn celebrates scoring his side's second goal of the game during the English Championship Play-off soccer final between Aston Villa and Derby County at Wembley Stadium, London, Monday, May 27, 2019. (Scott Wilson/PA via AP)
Aston Villa's John McGinn celebrates scoring his side's second goal of the game during the English Championship Play-off soccer final between Aston Villa and Derby County at Wembley Stadium, London, Monday, May 27, 2019. (Scott Wilson/PA via AP) AP

Η Άστον Βίλα χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα νίκησε την Ντέρμπι Κάουντι με 2-1 και προβιβάστηκε στην Premier League, λαμβάνοντας 192.000.000 ευρώ μαζί με το τρόπαιο! Το πάλεψε ο Λάμπαρντ, αλλά ο... Τέρι κέρδισε.

Η Άστον Βίλα ήταν η καλύτερη ομάδα του τελικού των playoffs της Championship, νίκησε με 2-1 την Ντέρμπι Κάουντι και προβιβάστηκε στην Premier League, αυξάνοντας παράλληλα τον προϋπολογισμό της κατά 192.000.000 ευρώ.

Οι 1136 ημέρες της Άστον Βίλα μακριά από την Premier League ήταν πολλές. Η ομάδα του Σμιθ, που είναι και οπαδός του κλαμπ, έφτασε στον τελικό των playoffs της Championship και συνέχισε τις... άνετες σχέσεις με την Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ τη φετινή σεζόν. Τα "κριάρια" στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας είχαν ηττηθεί με 4-0 και 3-0.

Στο ματς του "Γουέμπλεϊ", το κρισιμότερο απ' όλα, οι ποδοσφαιριστές του Λάμπαρντ, οι κορυφαίοι των επιλογών του, κινήθηκαν υπό του μετρίου. Η Άστον Βίλα, στην οποία βοηθός του Σμιθ είναι ο Τέρι, αντιθέτως, πατούσε καλύτερα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και προηγήθηκε 1-0 με γκολ, από κεφαλιά, του Ελ Γκάζι στο 44'.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι φαινόταν ότι στο β' μέρος θα μπουν πιο διαβασμένοι για να χτυπήσουν τους νικητές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να φτιάξουν το μεγάλο τους πρόβλημα που ήταν η δημιουργία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59' ο ΜακΓκίν έγραψε το 2-0 με κεφαλιά κι αυτός, επειδή ο κίπερ της Κάουντι δεν υπολόγισε σωστά στην έξοδό του και ο παίκτης της Βίλα πρόλαβε να του πάρει τη μπάλα μέσα από τα χέρια.

Βέβαια, η Ντέρμπι είχε την ευκαιρία να κάνει... ροντέο τον τελικό, έπειτα από το τέρμα που σημείωσε για το 2-1 ο Μάριοτ στο 81', όμως η Άστον Βίλα πανέξυπνα ροκάνισε τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων και πανηγύρισε τη σπουδαία επιτυχία της.

Υπενθυμίζουμε πως στην Premier League ανέβηκαν Νόριτς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ως πρωταθλήτρια και δεύτερη αντίστοιχα. Υποβιβάστηκαν από τη μεγάλη κατηγορία οι: Κάρντιφ, Φούλαμ, Χάντερσφιλντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μονομάχοι του "Γουέμπλεϊ" για να φτάσουν στον τελικό προσπέρασαν τα εμπόδια των Γουέστ Μπρόμιτς (Βίλα) και Λιντς (Ντέρμπι).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Σμιθ): Στιρ, Ελμοχαμάντι, Τουανζέμπε, Μινγκς (86' Χοζ), Τέιλορ, Χουριχέιν, ΜακΓκίν, Γκρίλις, Αντόμα (73' Αντόμα), Ελ Γκάζί, Άμπραχαμ.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ (Λάμπαρντ): Ρος, Τομόρι, Κίο, Γουίλσον, Μάουντ, Λόρενς (73' Γιόζεφζοουν), Τζόνσον, Μπένετ (69' Γουάγκορν), Κόουλ, Μπόγκλ, Χάντλεστοουν (63' Μάριοτ).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ