PREMIER LEAGUE

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ, νίκησε στο Γουέμπλεϊ την Τότεναμ

Liverpool's Roberto Firmino, center reacts after he scored his side second goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wembley Stadium in London, Saturday Sept. 15, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Liverpool's Roberto Firmino, center reacts after he scored his side second goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wembley Stadium in London, Saturday Sept. 15, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η Λίβερπουλ πέρασε και από το Γουέμπλεϊ και επικράτησε 2-1 της Τότεναμ, κάνοντας το 5 στα 5 στην φετινή Premier League και αναγκάζοντας σε δεύτερη φετινή ήττα τους Λονδρέζους. Οι Βαϊνάλντουμ (39'), Φιρμίνο (54') και Λαμέλα (93') οι σκόρερ. (VIDEOS)

Η φετινή Λίβερπουλ διαφέρει από εκείνη των προηγούμενων ετών. Παίζει με αέρα, αυτοπεποίθηση, νικάει σε ματς που παλαιότερα γκέλαρε και κάπως έτσι έχει φτάσει στο 5 στα 5 στο ξεκίνημα της Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη στο Γουέμπλεϊ από την Τότεναμ και το τελικό 1-2 φαντάζει... κολακευτικό για τους γηπεδούχους, που έχασαν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την ήττα από την τρομερή φέτος Γουότφορντ.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Οι Βαϊνάλντουμ και Φιρμίνο πέτυχαν τα γκολ των ρεντς στο 39' και στο 54' αντίστοιχα, για να μειώσει ο Λαμέλα στο 93' και να δημιουργήσει σκηνικό θρίλερ στο φινάλε, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Λίβερπουλ έφτασε τους 15 βαθμούς, προελαύνει στο πρωτάθλημα και συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, δείχνοντας ότι φέτος θέλει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα στο πρώτο τρίλεπτο, για να ισορροπήσει στη συνέχεια η Τότεναμ. Στο 22', ο Φορμ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι σε σουτ του Σαλάχ έπειτα από παιδικό λάθος του Έρικσεν σε γύρισμα προς τα πίσω, αλλά ο γκολκίπερ της Τότεναμ (έλειπε ο Λορίς, όπως και ο Ντέλε Άλι) έφταιγε στο πρώτο γκολ. Έκανε κακή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Βαϊνάλντουμ και εκείνος σκόραρε, αφού ο Ολλανδός πορτιέρε απομάκρυνε... μέσα από την εστία.

Στο 48' η Λίβερπουλ είχε δοκάρι σε σέντρα του Ρόμπερτσον, για να διπλασιάσει τα γκολ της έξι λεπτά μετά. Στο μεσοδιάστημα, ο Λούκας Μόουρα παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσα. Στη φάση του δεύτερου γκολ, ο Μανέ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Φερτόνχεν προσπάθησε να διώξει σε κόρνερ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι, έφτασε στον Φιρμίνο και εκείνος σε άδειο τέρμα διαμόρφωσε το 0-2.

Η Λίβερπουλ είχε φάσεις και για τρίτο γκολ, αλλά οι παίκτες της δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Φορμ. Αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαμέλα μείωσε με ωραίο διαγώνιο σουτ, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του, η οποία προσπάθησε να "κλέψει" ανεπιτυχώς τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Τότεναμ: Φορμ, Τρίπιερ, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Γουίνκς (73' Σον), Ντάιερ (82' Γουενιάμα), Ντεμπελέ (60' Λαμέλα), Έρικσεν, Μόουρα, Κέιν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ (90' Ματίπ), Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Κεϊτά (82' Στάριτζ), Μανέ, Φιρμίνο (74' Χέντερσον), Σαλάχ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ