PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Τσέλσι 2-0: "Καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο και έμεινε ζωντανή στη μάχη του Champions League

Arsenal's Laurent Koscielny, second left celebrates with teammates after scoring his sides2nd goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at the Emirates stadium in London, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Laurent Koscielny, second left celebrates with teammates after scoring his sides2nd goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at the Emirates stadium in London, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο και χάρη στα γκολ των Λακαζέτ και Κοσιελνί (ασίστ από Παπασταθόπουλο) νίκησε δίκαια 2-0 την συμπολίτισσα Τσέλσι και μείωσε την απόσταση από την 4η θέση.

Η Άρσεναλ παρατάχτηκε στο ντέρμπι του "Emirates" με την Τσέλσι έχοντας το "πρέπει" όσον αφορά στο θετικό αποτέλεσμα, μιας που ακόμα και η ισοπαλία θα την κρατούσε στους έξι βαθμούς από την 4η θέση και ουσιαστικά θα εξανέμιζε τις ελπίδες της για την έξοδο στο Champions League.

Το γεγονός αυτό αποδείχτηκε πάντως καταλύτης για το τελικό αποτέλεσμα, μιας που οι παίκτες του Έμερι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια απέναντι σε εκείνους του Σάρι και πιάνοντας υψηλή απόδοση στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα δύο γκολ.

Τον χορό των τερμάτων τον έσυρε ο Λακαζέτ που δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Μπεγερίν και αφού γύρισε υπέροχα το σώμα του, κεραυνοβόλησε με σουτ τον Κέπα για να κάνει το 1-0 και να φτάσει τα πέντε γκολ σε λονδρέζικα ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Στο 39' ήταν η ώρα των κεντρικών αμυντικών να συνεργαστούν άψογα για το δεύτερο τέρμα: ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο παρτενέρ του στην καρδιά της άμυνας των "κανονιέρηδων" Κοσιελνί βρήκε τη μπάλα με τον ώμο, για να ακινητοποιήσει τον κίπερ της Τσέλσι και να κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας (ολοκλήρωσε το ματς με 64%) αποδείχτηκε ανούσιο, με τους "μπλε" να είναι φλύαροι και να έχουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια εντός της αντίπαλης εστίας στο 82', για να μείνει το 2-0 ως το φινάλε.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν μόλις η 2η νίκη της Άρσεναλ στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι (η αμέσως προηγούμενη ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, με 3-0 στο "Emirates"), με τη νίκη των "κανονιέρηδων" να τους επαναφέρει σε τροχιά... Champions League, καθώς μοιράζονται την 5η θέση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας απόσταση τριών πόντων από την 4η Τσέλσι.

Arsenal's Laurent Koscielny, second right celebrates after scoring his sides2nd goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at the Emirates stadium in London, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Laurent Koscielny, second right celebrates after scoring his sides2nd goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at the Emirates stadium in London, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν (73' Ελνενί), Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Κολάσινατς, Τορέιρα, Τζάκα, Γκεντουζί, Ράμσεϊ (67' Μάιτλαντ-Νάιλς), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (68' Ιγουόμπι)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Κόβατσιτς (63' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ, Πέδρο (80' Χάνσον-Οντόι), Αζάρ, Ουίλιαν (68' Ζιρού)

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ