PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 4-0: Καθάρισε με ομοβροντία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Newcastle at the Emirates Stadium in London, Sunday, Feb. 16, 2020.(AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Newcastle at the Emirates Stadium in London, Sunday, Feb. 16, 2020.(AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Άρσεναλ πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, όμως ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο και διέλυσε με 4-0 την Νιούκαστλ, λίγες ημέρες πριν την πρώτη ευρωπαϊκή κόντρα με τον Ολυμπιακό (VIDEOS).

Μετά από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες στην Premier League, η Άρσεναλ επανήλθε στο μονοπάτι των επιτυχιών καθώς επιβλήθηκε 4-0 της Νιούκαστλ στο "Emirates" για την 26η αγωνιστική και ανέβηκε στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Δύο γκολ από τους Ομπαμεγιάνγκ και Πέπε μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έφεραν σε θέση ισχύος τους κανονιέρηδες πριν τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας, με τους Εζίλ και Λακαζέτ να βάζουν και αυτοί το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ στα τελευταία λεπτά και να χαρίζουν στον Μικέλ Αρτέτα την πιο ευρεία νίκη του από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Αυτή ήταν η 14η νίκη στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Νιούκαστλ για τους κανονιέρηδες, που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς του "Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό (20/2) που είναι το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τους "32" του Europa League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στο κοινό του "Emirates", με Άρσενα και Νιούκαστλ να έχουν μεν διάθεση αλλά να αδυνατούν να φτιάξουν πολλές ευκαιρίες μπροστά στα δύο καρέ, με το 0-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι οι παίκτες να πάνε στα αποδυτήρια.

Καλύτερη φάση για τις καρακάξες σε αυτό το διάστημα ήταν ένα σουτ του Λόνγκσταφ στο 14' που κόντραρε και υποχρέωσε τον Λένο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ενώ η Άρσεναλ απείλησε με την κεφαλιά του Μουστάφι στο 41' που απομάκρυνε λίγο πριν περάσει την τελική γραμμή ο Ζοέλιντον.

Ουσιαστικά, η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 50' με το σουτ του Ενκετιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασει άουτ, με την ευκαιρία αυτή να είναι προμήνυμα για αυτό που θα ακολουθούσε: δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο 54' ο Ομπαμεγιάνγκ εκμεταλλεύτηκε σέντρα από τα δεξιά του Πεπέ και άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά ενώ στο 57' ο Σάκα άδειασε με υπέροχη ντρίμπλα δύο παίκτες του Στιβ Μπρους και γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου εκεί ο ολομόναχος Πέπε εκτέλεσε με αριστερό σουτ τον Ντρουμπράβκα.

Η Νιούκαστλ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 63' αλλά ο Νταβίντ Λουίζ έβαλε σωτήρια κόντρα σε σουτ του Σεν Μαξιμέν, για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά και να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους οι Λονδρέζοι.

Το 3-0 είχε την υπογραφή του Εζίλ, με τον Ντουμπράβκα να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στο πλασέ του Γερμανού, ενώ το τελικό 4-0 έγραψε ο Λακαζέτ, που μπήκε αλλαγή στο 85' και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των καρακάξων με σουτ εντός περιοχής.

Κάπως έτσι ο Αρτέτα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ματς πρωταθλήματος για την Άρσεναλ μετά το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την 1η Ιανουαρίου, με τον Ισπανό να έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 2 νίκες - 5 ισοπαλίες -1 ήττα.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 4-0 (HIGHLIGHTS):

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1 (18' Μπερνάρντ, 58' Ρισάρλιζον, 88' Κάλβερτ-Λιούιν / 51' Μπεντεκέ)

Μπράιτον - Γουότφορντ 1-1 (78' αυτ. Μαριάπα / 19' Ντουκουρέ)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ 2-1 (45+2' Σαρπ, 84' Μουσέ / 13' Γουίλσον)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Γουλβς - Λέστερ 0-0

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 1-2 (18' Ινγκς / 2' Γουέστγουντ, 60' Βίντρα)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-1 (78' Μανέ)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Τότεναμ 2-3 (9' αυτ. Αλντερβάιρελντ, 53' Ένχελς / 27' Αλντερβάιρελντ, 45+2' 90+4' Σον)

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 4-0 (54' Ομπαμεγιάνγκ, 57' Πεπέ, 90' Εζίλ, 90+5' Λακαζέτ)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ (21:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ