PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Τέλος στο αήττητο του Σόλσκιερ

Arsenal players celebrate after Arsenal's Granit Xhaka scored his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London, Sunday, March 10, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal players celebrate after Arsenal's Granit Xhaka scored his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London, Sunday, March 10, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την προσπέρασε στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, αναγκάζοντας τον Σόλσκιερ στην πρώτη ήττα στην Premier League (VIDEOS).

Προερχόταν από τη μεγαλειώδη πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League με το επικό 3-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι την περασμένη Τρίτη. Κουβαλούσε ένα αήττητο σερί 12 αγώνων στην Premier League με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της ενώ ταυτόχρονα μετρούσε 9 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν βοήθησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα της Κυριακής (10/3), με την Άρσεναλ να θριαμβεύει με 2-0 επί των "κόκκινων διαβόλων" για την 30η αγωνιστική και να την προσπερνάει στη βαθμολογία, με τους "κανονιέρηδες" να είναι πλέον εκείνοι στην 4η θέση με 60 βαθμούς, έχοντας έναν λιγότερο από την 3η Τότεναμ και δύο περισσότερους από την Γιουνάιτεντ.

Το ματς απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα δευτερόλεπτα και στο πρώτο 20λεπτο είχαν σημειωθεί τρεις μεγάλες φάσεις: ένα γκολ και δύο δοκάρια!

Οι Λονδρέζοι (με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που έπαιξε μέχρι το φινάλε και ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα) ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 12', με τον Γκρανίτ Τζάκα να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή, τη μπάλα να παίρνει φάλτσα και να ξεγελάει τον Ντε Χέα για να καταλήξει στη δεξιά γωνία του για το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ από την πλευρά της θα μπορούσε κάλλιστα να τα βάζει με την ατυχία της (ή την αναποτελεσματικότητά της αν προτιμάτε), με τον Λουκακού να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 9' και τον Φρεντ να τη στέλνει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Λένο στο 19'.

Ο Γερμανός γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός από την αρχή ως το τέλος και είχε για κορυφαίες στιγμές του τίς δύο μεγάλες αποκρούσεις απέναντι στον Λουκακού (36', 48'), με την ομάδα του Έμερι να πιέζεται στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου από την Γιουνάιτεντ αλλά να βάζει γερά θεμέλια νίκης στο 69'.

Ο Λακαζέτ ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Γιουνάιτεντ από σπρώξιμο του Φρεντ και ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση, για να γράψει το τελικό 2-0 με το 20ο φετινό τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Άρσεναλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (77' Ιγουόμπι), Λακαζέτ (87' Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ (80' Ντένις Σουάρες)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Ντάλοτ (71' Μαρσιάλ), Φρεντ, Μάτιτς (81' Γκρίνγουντ), Σο, Πογκμπά, Λουκακού, Ράσφορντ

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 2-0 (HIGHLIGHTS):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 9 Μαρτίου

Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον 1-2 (50' πεν. Μιλιβόγεβιτς / 19' Μάρεϊ, 74' Νόκαερτ)

Κάρντιφ - Γουέστ Χαμ 2-0 (4' Χόιλετ, 52' Καμαράσα)

Χάντερσφιλντ - Μπόρνμουθ 0-2 (20' Γουίλσον, 67' Φρέιζερ)

Λέστερ - Φούλαμ 3-1 (21' Τίλεμανς, 78' 86' Βάρντι / 51' Αγίτε)

Νιούκαστλ - Έβερτον 3-2 (65' Ροντόν, 81' 84' Πέρεθ / 18' Κάλβερτ-Λιούιν, 32' Ρισάρλιζον)

Σαουθάμπτον - Τότεναμ 2-1 (76' Βάλερι, 81' Γουόρντ-Πρόουζ / 26' Κέιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 3-1 (46' 50' 59' / 66' Ντεουλοφέου)

Κυριακή 10 Μαρτίου

Λίβερπουλ - Μπέρνλι 4-2 (19', 67' Φιρμίνο, 29', 93' Μανέ / 6' Γουέστγουντ, 91' Γκούντμουντσον)

Τσέλσι - Γουλβς 1-1 (92' Αζάρ / 56' Χιμένες)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (12' Τζάκα, 69' πεν. Ομπαμεγιάνγκ)

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ