ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρσεναλ - Λέστερ 3-1: Ανατροπή και νίκη για τους Λονδρέζους με φοβερό Εζίλ

Arsenal's Mesut Ozil celebrates after scoring his side's first goal of the game during the English Premier League soccer match between Arsenal and Leicester City at the Emirates stadium in London, Monday, Oct. 22, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Mesut Ozil celebrates after scoring his side's first goal of the game during the English Premier League soccer match between Arsenal and Leicester City at the Emirates stadium in London, Monday, Oct. 22, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Λέστερ προηγήθηκε στο Emirates με αυτογκόλ του Μπελερίν στο 31', ωστόσο με τον Εζίλ να "κεντάει" και τον Ομπαμεγιάνγκ να έρχεται από τον πάγκο σκοράροντας δις (63', 66'), η Άρσεναλ έκανε την ανατροπή για το τελικό υπέρ της 3-1.

Με την αναμέτρηση της Άρσεναλ κόντρα στη Λέστερ έπεσε η αυλαία στην 9η αγωνιστική της Premier League. Οι Λονδρέζοι πελαγοδρομούσαν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και έδωσαν την ευκαιρία στη Λέστερ να προηγηθεί με αυτογκόλ του Μπελερίν στο 31', ενώ ο Chris Kavanagh στο 17' είχε αρνηθεί καραμπινάτο πέναλτι υπέρ των "αλεπούδων".

Σταδιακά ξεκίνησε η αφύπνιση των γηπεδούχων, με τους Εζίλ και Μπελερίν να είναι εξαιρετικοί δημιουργικά. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 45' για το 1-1 δια ποδός του Εζίλ, που έφτασε τα 30 γκολ στην Premier League, κορυφαία επίδοση για Γερμανό παίκτη στην ιστορία της Premier League.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους "κανονιέρηδες". Στο 61' ο Έμερι έριξε στο ματς τον Ομπαμεγιάνγκ και ούτε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός δεν θα μπορούσε να φανταστεί την άμεση επίδραση αυτής της αλλαγής.

Στο 63' η Άρσεναλ έφτασε στην ολική ανατροπή όταν από εκπληκτική κάθετη πάσα του Εζίλ στο overlap του Μπελερίν, και παράλληλο γύρισμα του Ισπανού στον Ομπαμεγιάνγκ, ο Γκαμπονέζος φορ στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με τη μπάλα σκόραρε για το 2-1 των Λονδρέζων.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-1 για τους Λονδρέζους, όταν ο Εζίλ άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αυτή έφτασε στον Λακαζέτ, ο Γάλλος πάσαρε στην κίνηση του Εζίλ στην περιοχή και ο τελευταίος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ομπαμεγιάνγκ για το 3-1!

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη για την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που ισοφάρισαν οι "κανονιέρηδες" για πρώτη φορά μετά το 2007.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπελερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Λίχτστάινερ (61' Γκιουντουζί), Τορέιρα, Τζάκα, Εζίλ (80' Ράμσεϊ), Ιγουόμπι, Μχιταριάν (61' Ομπαμεγιάνγκ), Λακαζέτ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Αμάρτεϊ, Έβανς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μεντί, Ντίντι, Ρικάρντο Περέιρα (69' Γκεζάλ), Μάντισον (75' Οκαζάκι), Ιχεανάτσο (61' Ολμπράιτον), Βάρντι.

AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ