PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Έβερτον 3-2: Ζωντανή στη μάχη του Champions League

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, left, celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Everton at Emirates stadium in London, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, left, celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Everton at Emirates stadium in London, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη συναρπαστική κόντρα της με την Έβερτον επικρατώντας με σκορ 3-2 και συνεχίζει να ελπίζει σε έξοδο στο Champions League της νέας σεζόν (VIDEOS).

Μετά από το 4-0 επί της Νιούκαστλ και το 1-0 επί του Ολυμπιακού, η Άρσεναλ πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (23/2) την τρίτη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις καθως επικράτησε με 3-2 της Έβερτον σε ένα άκρως συναρπαστικό ματς και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για έξοδο στο νέο Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο στο "Emirates" ήταν καταιγιστικό από άποψη γκολ και θεάματος καθώς μπήκαν τέσσερα γκολ, δύο για κάθε ομάδα. Ο Κάλβερτ-Λιούιν χτύπησε με τη συμπλήρωση 49 δευτερολέπτων αγώνα και εβαλε την Έβερτον μπροστά στο σκορ, για να έρθει όμως διπλή απάντηση από τους γηπεδούχους, με τους Ενκετιά και Ομπαμεγιάνγκ να εκμεταλλευόνται τις ασίστ των Σάκα και Λουίζ για να κάνουν το 2-1.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Ρισάρλιζον να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας το 2-2 με κοντινή προβολή, για να έρθει όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ομπαμεγιάνγκ και να του κλέψει τη δόξα.

Μετά από σέντρα του Πεπέ από τα δεξιά, ο Γκαμπονέζος επιθετικός έκανε το 3-2 με κεφαλιά μετά από μόλις 23'' παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, με τη συνέχεια να βρίσκει τους κανονιέρηδες να κρατούν το χρυσό αυτό τρίποντο και να πλησιάζουν στους τέσσερις πόντους την 5η της βαθμολογίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Έβερτον μετά από πέντε ματς (3 νίκες - 2 ισοπαλίες αυτό το διάστημα), με την Άρσεναλ να διατηρεί μία εκπληκτική παράδοση που την θέλει να μη χάνει εντός έδρας από τα ζαχαρωτά σε αγώνα Premier League από τον Ιανουάριο του 1996 (20 νίκες - 4 ισοπαλίες έκτοτε) και να περιμένει τον Ολυμπιακό για την ευρωπαϊκή ρεβάνς με πολυ καλή ψυχολογία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σαββατο 22 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Τότεναμ 2-1 (15' Ζιρού, 48' Αλόνσο / 89' αυτ. Ρίντιγκερ)

Μπέρνλι - Μπόρνμουθ 3-0 (53' Βίντρα, 61' πεν. Ροντρίγκεζ, 87' ΜακΝιλ)

Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ 1-0 (44' Φαν Άανχολτ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 1-1 (26' Στίβενς / 30' Μοπέ)

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 2-0 (8' Λονγκ, 90' Άρμστρονγκ)

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (80' Ζεζούς)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ 3-0 (42' πεν. Φερνάντες, 58' Μαρσιάλ, 75' Γκρίνγουντ)

Γουλβς - Νόριτς 3-0 (19' 30' Ζότα, 50' Χιμένες)

Αρσεναλ - Εβερτον 3-2 (27' Ενκετιά, 33' 46' Ομπαμεγιάνγκ / 1' Κάλβερτ-Λιούιν, 45+4' Ρισάρλιζον)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Λιβερπουλ - Γουέστ Χαμ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσέλσι - Τότεναμ 2-1: Οι ξεχασμένοι έδωσαν τη νίκη στους μπλε

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ