PREMIER LEAGUE

Αντσελότι: "Στόχος να γίνει ανταγωνιστική σε Αγγλία και Ευρώπη η Έβερτον"

Napoli's head coach Carlo Ancelotti gestures during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Napoli's head coach Carlo Ancelotti gestures during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Ο Κάρλο Αντσελότι υποσχέθηκε δουλειά κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Έβερτον ώστε να την ανεβάσει επίπεδο εντός και εκτός Αγγλίας ενώ αναφέρθηκε και στις κόντρες που έρχονται με την Λίβερπουλ.

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από την Έβερτον και αφού παρακολούθησε από τις εξέδρες του Γκούντισον Παρκ τον ισόπαλο αγώνα της κόντρα στην Άρσεναλ (0-0), ο Κάρλο Αντσελότι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα (23/12) όπου μίλησε για τη νέα του περιπέτεια στην καριέρα του στον πάγκο των ζαχαρωτών.

"Ήρθα εδώ για την φιλοδοξία του συλλόγου και την ιστορία του. Για την παράδοση και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί. Έπειτα είναι η θέληση να βελτιωθούμε, να προοδεύσουμε και να γίνουμε μία μεγάλη ομάδα. Αυτά είναι τα κίνητρα που με ώθησαν να διαλέξω την Έβερτον", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο 60χρονος τεχνικός, και συνέχισε:

"Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι υποστηρίζουν την ομάδα και αυτό είναι πολύ θετικό. Σε βάθος χρόνου θέλουμε να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί στην Premier League, ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχουν πάρα πολλές μεγάλες ομάδες.

Ειμαστε πολύ φιλόδοξοι: θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο αγγλικό πρωτάθλημα και στο μέλλον στην Ευρώπη. Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από την τελευταία φορά που κατέκτησε κάτι αυτή η ομάδα, εμείς θα προσπαθήσουμε αν και είναι προφανές πως αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μία ημέρα.

Αυτή η ομάδα έχει ένα κράμα από νεαρούς και έμπειρους παίκτες, συνεπώς έχουμε μία καλή βάση για να ξεκινήσουμε. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μετράει είναι τα αποτελέσματα, μετά θα έρθουν τα άλλα".

Everton's new manager Carlo Ancelotti, left, and director of football Marcel Brands in the stands during the English Premier League soccer match between Everton and Arsenal at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday, Dec. 21, 2019. (Anthony Devlin/PA via AP)
Everton's new manager Carlo Ancelotti, left, and director of football Marcel Brands in the stands during the English Premier League soccer match between Everton and Arsenal at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday, Dec. 21, 2019. (Anthony Devlin/PA via AP) ANTHONY DEVLIN/PA VIA AP

Ο Αντσελότι δέχτηκε επίσης ερωτήσεις για δύο παίκτες, έναν πρώην του, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος είναι ελεύθερος και αναζητεί την επόμενη ομάδα στην καριέρα του και έναν νυν, τον Μόιζε Κεν, που πήρε μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι από την Γιουβέντους στην Έβερτον.

"Ο Ζλάταν είναι καλός φίλος. Είχα την τύχη να προπονήσω πάρα πολλούς φανταστικούς παίκτες. Ολοκλήρωσε την περιπέτειά του στο ΜLS αλλά δεν ξέρω ποια είναι τα πλάνα του για το μέλλον. Ίσως να τον καλέσω για να τον ρωτήσω αν θέλει να έρθει στο Λίβερπουλ για να περάσει καλά, όχι όμως για να παίξει".

Τον Κεν τον ήθελα από τότε που ήμουν στην Νάπολι, πριν έρθει εδώ. Είναι φανταστικός παίκτης, ας μην ξεχνάμε πως είναι μόλις 19 ετών. Έχει την ποιότητα ενός τοπ ποδοσφαιριστή".

Όσον αφορά στο σκορ που έχει κόντρα στην Λίβερπουλ και το οποίο είναι θετικό, ο "Καρλέτο" δήλωσε τα εξής για την κόκκινη συμπολίτισσα της Έβερτον: "Οι φίλοι της ομάδας μου θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το ρεκόρ μου.

Φέτος νίκησα την Λίβερπουλ ως προπονητής της Νάπολι, είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και θα έχουμε ισχυρά κίνητρα απέναντί τους. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να τους συναντήσουμε καθώς παίζουμε μεταξύ μας στις 5 Ιανουαρίου".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ