ΑΓΓΛΙΑ

31 χρόνια κάθειρξης στον παιδεραστή Άγγλο προπονητή

31 χρόνια κάθειρξης στον παιδεραστή Άγγλο προπονητή

Στη φυλακή για 31 χρόνια θα οδηγηθεί ο Μπάρι Μπένελ, ο προπονητής ακαδημιών και σκάουτ που κρίθηκε ένοχος για 50 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης 12 παιδιών από το 1979 μέχρι το 1991.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον Μπάρι Μπένελ, τον παιδεραστή Άγγλο προπονητή ακαδημιών, που στιγμάτισε τη ζωή δεκάδων παιδιών που πέρασαν από τις ομάδες του, μεταξύ των οποίων και γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως ο αείμνηστος Γκάρι Σπιντ.

Ο 64χρονος καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξης για 50 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης 12 νεαρών ποδοσφαιριστών σε περίοδο άνω της μιας δεκαετίας.

"Γι' αυτά τα αγόρια ήσουν σαν θεός. Στην πραγματικότητα, ήσουν μετενσάρκωση του διαβόλου. Έκλεψες την παιδική αθωότητά τους για να ικανοποιήσεις τις δικές σου διαστροφές", είπε ο δικαστής Κλέμεντ Γκόλντστοουν.

Ο Μπένελ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα, αφού στη διάρκεια των πέντε εβδομάδων που εκδικαζόταν η υπόθεση, εμφανιζόταν μέσω για λόγους υγείας video σύνδεσης στο δικαστήριο. Ήταν η πρώτη φορά που τα θύματά του ήρθαν αντιμέτωπα μαζί του μετά από καιρό, κραυγάζοντας "ναι" την ώρα της ετυμηγορίας, με τον Μπένελ να κουνάει σκυφτός το κεφάλι του.

Ο Άντι Γούντγουρντ, ένα από τα θύματα του Μπένελ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε τη δράση του προπονητή ακαδημιών και πρώην σκάουτ, οδηγώντας την υπόθεση στο δικαστήριο, μίλησε μετά από τη δίκη και τόνισε ότι έχει ανάμικτα συναισθήματα. "Καμία ετυμηγορία δεν είναι αρκετά μεγάλη γι' αυτόν τον άντρα που μέχρι τέλους δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ή δεν είπε συγγνώμη σε κάποιον", δήλωσε.

Ο Μπένελ, ο οποίος έκανε μεταξύ άλλων σκάουτινγκ για τμήματα υποδομής συλλόγων διαφόρων συλλόγων (μεταξύ των οποίων Κρου και Μάντσεστερ Σίτι) και θεωρούταν από τους κορυφαίους κυνηγούς ταλέντων της εποχής, αρχικά αντιμετώπισε 55 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Ο ίδιος αποδέχθηκε επτά κατηγορίες για τρία άτομα ηλικίας 11 έως 14 ετών, ωστόσο από τις έρευνες προέκυψαν ακόμη 43 κατηγορίες εις βάρος 11 παιδιών μεταξύ 1979 και 1991.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ