ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στη Γουότφορντ ο Σουρδής

Υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στη Γουότφορντ ο Σουρδής

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, τις επόμενες ώρες ο 16χρονος Έλληνας τερματοφύλακας, Γιάννης Σουρδής θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Γουότφορντ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιάννης Σουρδής αποφάσισε να αποχωρήσει απ' τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού για να ενσωματωθεί στην U18 της Γουότφορντ.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο 16χρονος τερματοφύλακας είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, πρόκειται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τις "σφήκες" μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Μάλιστα, στην Αγγλία έχουν μεταβεί και οι γονείς του νεαρού γκολκίπερ προκειμένου να είναι δίπλα του, σ' αυτή τη σημαντική στιγμή. Μία τεράστια επιτυχία για τον υψηλόσωμο (1.91 μ.) τερματοφύλακα, ο οποίος δείχνει πως το μέλλον του ανήκει.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΡΔΗΣ

Ο Γιάννης Σουρδής γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2001 και προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του ήταν πολίστας. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ακαδημίες της Βουλιαγμένης και εν συνεχεία μεταπήδησε στον Φοίβο Βάρης.

Εκεί έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 όταν και δοκιμάστηκε στον Παναθηναϊκό. Η δοκιμή κράτησε μόλις μια μέρα καθώς ο Σουρδής έπεισε από την πρώτη στιγμή τον προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας εκείνο το διάστημα, Βαγγέλη Λάππα, και από την επόμενη μέρα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των πράσινων και συγκεκριμένα την Κ12.

Έκτοτε έπαιξε σε όλα τα τμήματα, ενώ μέτρησε και κάποιες συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κ17 της Super League. Απ' το καλοκαίρι του 2017 ανήκει στη Γουότφορντ, με την οποία υπέγραψε αρχικά συμβόλαιο διετούς διάρκειας που δεν ήταν, ωστόσο, επαγγελματικό.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ