ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Χριστοδουλόπουλος: "Αδειάσαμε ψυχολογικά μετά το Μουντιάλ"

Χριστοδουλόπουλος: "Αδειάσαμε ψυχολογικά μετά το Μουντιάλ"

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Παντελή Βλαχόπουλο κι Αντρέα Παλομπαρίνι για την Εθνική, τον Κλάουντιο Ρανιέρι, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Στον Sport24 Radio 103,3 και το Sport24 Magazino με τους Παντελή Βλαχόπουλο κι Αντρέα Παλομπαρίνι, μίλησε ο διεθνής Έλληνας μέσος της Σαμπντόρια, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, για τον Αντόνιο Κασάνο, τον Κλάουντιο Ρανιέρι, την Εθνική Ελλάδας, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο της χώρας μας, αλλά και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στη Σαμπντόρια: "Ήταν σημαντικό βήμα για μένα, η Σαμπντόρια είναι μετά τις μεγάλες ομάδες, η καλύτερη ομάδα για να παίξει ένας παίκτης. Αισθάνομαι ωραία γιατί περνάω καλά κι εκτός γηπέδου, περνά καλά και η οικογένειά μου. Είμαι καλά".

Για την αλλαγή προπονητή από τον Τζένγκα στον Μοντέλα: "Έχει αλλάξει τελείως η φιλοσοφία στο θέμα προπόνησης, λειτουργίας, οργάνωσης, ακόμη και στα ξενοδοχεία, στην αρχή είχαμε κάτι προβλήματα να προσαρμοστούμε αλλά όσο περνά ο καιρός η ομάδα έχει βελτιωθεί, και βγάζει στον αγωνιστικό χώρο το πρόσωπο που μπορεί. Έχουμε ρόστερ, πολύ ποιοτικό και λίγες ομάδες στην Ιταλία το έχουν αυτό."

Για τον Αντόνιο Κασάνο: "Είναι παρεξηγημένος, είναι πολύ θετικός με τους συμπαίκτες του, προσπαθεί να πάρει το 100%, είναι θετικός, θέλει όλοι να βελτιώνονται συνεχώς και να παίζουν καλύτερα. Κι εκτός γηπέδου προσπαθεί να κρατά μαζί τους συμπαίκτες του. Κάνει πολλές πλάκες, είναι απολαυστικός. Ο γυρισμός από Βερόνα σε Γένοβα ήταν τρεις ώρες γέλιου.

Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με την Τζένοα, η μια έδρα είναι στα βόρεια, η άλλη στα νότια. Είμαστε μακριά με τον Ταχτσίδη, δεν έχουμε επαφή".

Για το εάν έχει χαλαρώσει ως άνθρωπος στην Ιταλία: "Είναι αλήθεια. Έχω ανοιχτεί, όχι στους φίλους, αλλά έχω εξελιχθεί λίγο με τα ΜΜΕ. Γιατί στο εξωτερικό κοιτούν πιο πολύ αυτό που κάνεις στο γήπεδο, το συζητούσα με την οικογένειά μου και πόσο διαφορετικός ήμουν όταν γύρισα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα, πόσο ακομπλεξάριστος είμαι. Έχω εξελιχθεί σ' αυτό το θέμα. Μπορεί να είναι και λόγω ότι μεγαλώνουμε και δίνουμε σημασία σε άλλα πράγματα".

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι και την Εθνική Ελλάδας: "Πολύ χρόνο με τον Ρανιέρι δεν είχαμε, την πρώτη φορά πέντε μέρες προπόνησης, τη δεύτερη ήμουν τραυματίας και την τρίτη τέσσερις μέρες, χαίρομαι που τον βλέπω να πάει καλά, δεν είμαι άξιος να μιλήσω με την καριέρα που έχει κάνει. Το λίγο που τον γνώρισα, χαίρομαι πολύ για την πορεία του. Έπαιξαν πολλά πράγματα διαφορικά στην Εθνική, έπαιξε ρόλο - όχι ότι είχαμε πρόβλημα εμείς μεταξύ μας τα παιδιά - αλλά μετά το Μουντιάλ είχαμε αδειάσει ψυχολογικά, νομίζαμε ότι όλα θα είναι πιο εύκολα μετά. Ήταν πολλά που έπαιξαν ρόλο.

Να φτάσουμε ξανά στο σημείο, να δώσουμε το παραπάνω. Στεναχωριέμαι που δεν θα είμαστε στη Γαλλία, στεναχωριέμαι που λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσα να έρθω στην Εθνική ακόμη και σε αδιάφορα ματς. Περιμένω πως και πως τις κλήσεις, για να έρθω. πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω, βοηθιέται και ο καθένα μέσα από την ομάδα. Λέω αυτό που νιώθω".

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο της χώρας μας: "Με ενοχλεί ως ποδοσφαιριστή, αν ήταν καλά τα πρωταθλήματα και είχαμε οργάνωση με τη ζωή που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν θα έφευγε κανένας. Εμένα με πονάει, ότι χειροτερεύει η κατάσταση, πάντα είχα την ιδέα να γυρίσω, δεν θα έλεγα ποτέ όχι να γυρίσω.

Με πονάει το γεγονός ότι έχουμε προβλήματα. Οι δικές μας οι ομάδες δεν έχουν να ζηλεύουν τίποτα από τις ιταλικές. Η διαφορά είναι στο πως δουλεύουν και πως είναι συγκεντρωμένοι. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Αστέρας, Ατρόμητος, έχουν αθλητικά κέντρα, οργάνωση, πληρώνουν στην ώρα τους, ίδια με τις ιταλικές ομάδες. Κρίμα να μην έχουμε ένα πρωτάθλημα με 14 ή 16 ομάδες, και να είναι καλά".

Για το εάν βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό: "Όχι δεν έγινε κάτι τέτοιο, με την αλλαγή του προπονητή και μετά άλλαξε η οργάνωση. Με την αλλαγή του προπονητή, όλα πήγαν πίσω.."

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ