ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βασίλης Μπάρκας: Ο όγδοος Έλληνας τερματοφύλακας που μετακομίζει στο Νησί

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βασίλης Μπάρκας πήρε μεταγραφή στη Σέλτικ και το Sport24.gr καταγράφει τους Έλληνες τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί στο Νησί.

Ο Βασίλης Μπάρκας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας. Ο 26χρονος γκολκίπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Σκωτίας, Σέλτικ, με την οποία υπέγραψε για τέσσερα χρόνια.

Αρκετοί Έλληνες τερματοφύλακες δοκίμασαν να πάνε σε ομάδες της Βρετανίας, με τους περισσότερους εξ' αυτών να μην πετυχαίνουν και να αφήνουν αρνητικές εντυπώσεις, καταγράφοντας ελάχιστες συμμετοχές. Το Sport24.gr καταγράφει τους γκολκίπερ που έφυγαν από τη χώρα μας για να αγωνιστούν στο Νησί.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας που πήγε στην Αγγλία. Έπαιξε με την Μπέρνλι 47 παιχνίδια, και 7 με την Κρίσταλ Πάλας, όταν και οι δύο ήταν στην First Division (τότε δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία). Έμεινε στο Νησί για τρία χρόνια, δυόμιση στην Μπέρνλι και μισή σεζόν στην Κρίσταλ Πάλας.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των Παναθηναϊκού, Άρη και ΠΑΟΚ είχε ένα απογοητευτικό πέρασμα από την Πόρτσμουθ, στην οποία πήγε τον Ιανουάριο του 2005 όταν αυτή αγωνίζοταν στην Premier League. Συνολικά αγωνίστηκε σε έξι ματς δεχόμενος 13 γκολ. Αποχώρησε από την Αγγλία έναν χρόνο μετά για να πάει στην Μούρθια.

ΝΤΙΜΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο “Ντίμι” είναι ο πιο επιτυχημένος Έλληνας τερματοφύλακας στα αγγλικά γήπεδα, και δεν χωράει αμφισβήτηση. Ο 41χρονος Έλληνας κίπερ, ο οποίος παραμένει στην ενεργό δράση, αλλά αυτή την στιγμή είναι ελεύθερος, έχει φάει με το κουτάλι τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Έχει παίξει 133 φορές στην Championship, 71 φορές στην League One, και 46 στην League Two, ενώ έχει παίξει από 9 φορές σε κύπελλο και Λίγκ Καπ. Έχει αγωνιστεί κατά σειρά, στις Χάρτλπουλ, Κόβεντρι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σουόνσι, Κάρντιφ και Μίντλεσμπρο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ

Ο πρώην τερματοφύλακας των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, έχει αγωνιστεί στην Νότιγχαμ Φόρεστ για μισό χρόνο το 2018, όπου έπαιξε τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα της Championship.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Ο Ορέστης Καρνέζης είχε και αυτός το πέρασμα του από το Νησί, και συγκεκριμένα για την Γουότφορντ, όπου αγωνίστηκε για μία σεζόν (2017/18). Έπαιξε 16 παιχνίδια, 15 για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο.

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΦ

Ο Ξενοδόχοφ ήταν ο πρωτοπόρος των Ελλήνων γκολκίπερ που πήγε στην Σκωτία, για λογαριασμό της Μάδεργουελ. Ωστόσο έκανε ένα απλό πέρασμα, δίχως να παίξει κάποιο παιχνίδι. Πήγε εκεί τον χειμώνα του 2017 και αποχώρησε μετά από έναν χρόνο για να επιστρέψει στην Λάρισα. Πέρυσι στο τελευταίο μισό της σεζόν έπαιξε στην Football League, για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ

Για το τέλος έμεινε ο Μάριος Σιαμπάνης, πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και νυν του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην u23 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό και μένει να δούμε αν και που θα πάει εκ νέου δανεικός.

Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Έλληνες Τερματοφύλακες

Ομάδες στο Νησί

Νίκος Μιχόπουλος

Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας

Κώστας Χαλκιάς

Πόρτσμουθ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Κόβεντρι Σίτι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σουόνσι, Κάρντιφ, Μίντλεσμπρο, Χάρτλπουλ

Στέφανος Καπίνο Νότιγχαμ Φόρεστ

Ορέστης Καρνέζης

Γουότφορντ

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ

Μάδεργουελ

Μάριος Σιαμπάνης

Νότιγχαμ Φόρεστ

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ