ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τσιμίκας: "Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό"

Τσιμίκας: "Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό"

Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας μιλάει αποκλειστικά στο Sport24.gr για την εκπληκτική σεζόν που κάνει στην Ολλανδία με τη φανέλα της Βίλεμ και απαντάει στο ερώτημα για το που θα τον βρει η επόμενη χρονιά.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας μαζί με τον εκπρόσωπο του κάθισαν και σκέφτηκαν αρκετά για το που θα συνέχιζε την καριέρα του ο 22χρονος Έλληνας αμυντικός ώστε η εξέλιξη του να συνεχίσει να είναι ανοδική.

Η τελική επιλογή τους ήταν η Βίλεμ και όπως αποδεικνύεται οκτώ μήνες μετά έκαναν διάνα με τη συγκεκριμένη κίνηση καθώς ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας έχει καταφέρει να κάνει μια σούπερ σεζόν στην Ολλανδία.

Είναι βασικός και αναντικατάστατος στον ολλανδικό σύλλογο μετρώντας έως τώρα 28 εμφανίσεις, τις 27 ως βασικός, στο πρωτάθλημα ενώ μέσα στον Μάρτιο πέτυχε και δυο πανέμορφα γκολ. Οι επιδόσεις του τον τελευταίο μήνα τον οδήγησαν στο να ανακηρυχθεί ως το μεγαλύτερο ταλέντο για το Μάρτιο ενώ παράλληλα ήδη στη διάρκεια της περιόδου έχει βρεθεί πέντε φορές στη καλύτερη ενδεκάδα στην Ολλανδία.

Ο αριστεροπόδαρος μπακ ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται ως δανεικός στη Βίλεμ μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για την εξαιρετική σεζόν στην Ολλανδία, τα όσα έχει συναντήσει στη χώρα της τουλίπας και φυσικά το Ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Επίσης απάντησε στην ερώτηση που αρκετοί θέλουν να του κάνουν αναφορικά με το μέλλον του καθώς τις τελευταίες μέρες όλο και πιο έντονα ακούγεται το γεγονός ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση.

Ακόμα ο Τσιμίκας μίλησε για την Εθνική Ελπίδων και την εκπληκτική έως τώρα πορεία της λέγοντας πως η ομάδα αυτή έχει αρκετό ταλέντο και πρέπει να προσεχθεί ενώ τόνισε πως περιμένει και αυτός την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

Φέτος αγωνίζεσαι στην Ολλανδία όντας βασικός και αναντικατάστατος στην Βίλεμ και διανύεις την καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου; Τι είναι αυτό που σε έχει... απογειώσει;
"Πιστεύω ότι είναι απόρροια της σκληρής δουλειάς αλλά και απόρροια της εμπιστοσύνης που μου έχουν δείξει από την ομάδα από την αρχή της σεζόν. Δυο σημαντικά πράγματα ώστε να μπορέσω να πατήσω καλύτερα στα δικά μου πόδια, να πάρω αυτοπεποίθηση και μέσα από τις συνεχόμενες εμφανίσεις να αποκτήσω ψυχολογία εντός και εκτός γηπέδων".

Ποιες διαφορές έχεις εντοπίσει στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας από το αντίστοιχο της Ελλάδας;
"Κυρίως στο κομμάτι της οργάνωσης και της λειτουργίας. Τα γήπεδα είναι γεμάτα και είναι διαφορετικές οι συνθήκες εργασίας. Σε μικρομεσαίες ομάδες βλέπεις στο γήπεδο να έχει αρκετό κόσμο. Για παράδειγμα στη δική μας αναμέτρηση κόντρα στην Ουτρέχτη είχε 15.000 κόσμο.

Στο αγωνιστικό σκέλος υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα σε ατομικό επίπεδο και υπάρχει και η εκπαίδευση που σε βοηθάει μέσα στο γήπεδο, κυρίως στο τακτικό κομμάτι ώστε να υπάρχει κατανόηση. Για παράδειγμα εγώ για κάθε εξτρέμ που θα βρω απέναντι μου βλέπω ειδικό DVD από την ομάδα ώστε να ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω σε κάθε παιχνίδι.

Επίσης στην Ολλανδία δείχνουν τρομερή εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά και της ακαδημίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Άγιαξ αλλά και η Άλκμααρ που είναι τρίτη στο πρωτάθλημα και το 50% του ρόστερ της αποτελείται από παίκτες των ακαδημιών. Εδώ ο 98άρης δεν θεωρείται ταλέντο αλλά ολοκληρωμένος παίκτης".

Θεωρείς ότι σε βοηθάει περισσότερο στο στυλ σου ότι είναι ένα επιθετικογενές πρωτάθλημα;
"Σίγουρα γιατί έχω μια έμφυτη επιθετική φύση ως ποδοσφαιριστής η οποία εδώ με βοηθάει μέσω των ανοιχτών χώρων καθώς οι περισσότερες ομάδες αγωνίζονται με 4-3-3 και εγώ μπορώ να να την εκμεταλλευτώ και να την βγάλω μέσα στο γήπεδο.

Αυτός ήταν άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο μου επιλέξαμε να έρθω στην Ολλανδία. “Κουμπώνω” καλά εδώ, αλλά βέβαια κάνω και την ποδοσφαιρική αυτοκριτική μου και παίζοντας με καλά εξτρέμ εδώ έχω βάλει στόχο να βελτιώσω και το κομμάτι της άμυνας που ήταν εξαρχής ο στόχος μου".

Σε ποια στοιχεία θεωρείς ότι έχεις βελτιωθεί αυτόν τον ενάμιση χρόνο που παίζεις στο εξωτερικό, αρχικά στην Έσμπιεργκ και εν συνεχεία στη Βίλεμ;
"Έχω ωριμάσει τόσο ποδοσφαιρικά όσο και ως άνθρωπος αυτόν τον ενάμιση χρόνο που βρίσκομαι στο εξωτερικό και με την καθημερινή εκμάθηση της γλώσσας και μιας άλλης κουλτούρας. Επίσης ποδοσφαιρικά έχω συμπληρώσει στοιχεία στον ποδοσφαιρικό μου χαρακτήρα, ιδίως αμυντικά αλλά και στην προσήλωση που χρειάζεται. Στοιχεία που με βελτιώνουν και με ολοκληρώνουν ως ποδοσφαιριστή".

Τσιμίκας: "Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό"

Αναδείχθηκες ταλέντο του μήνα (Μαρτίου) στην Ολλανδία ενώ έχεις συμπεριληφθεί πέντε φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του Ολλανδικού ποδοσφαιρού με τις εμφανίσεις σου και τα γκολ που σημείωσες βοηθώντας τη Βίλεμ να πάρει σημαντικούς πόντους. Πόσο σπουδαίο είναι αυτό το επίτευγμα για σένα;

"Αρχικά για μένα είναι καλό που βοηθάω μέσα από τις εμφανίσεις μου την ομάδα και εν συνεχεία είναι σημαντικό για μένα που μέσω αυτών έρχεται και η ατομική διάκριση. Δείχνει ότι οριμάζω ποδοσφαιρικά και αυτό βρίσκει ανταπόκριση και στον κόσμο".

Πέτυχες ένα φανταστικό γκολ, ίσως το καλύτερο της σεζόν, στο ματς με την Ουτρέχτη. Θες να μας μιλήσεις λίγο για αυτό;
"Ήταν μια σκέψη της στιγμής, ένα ακροβατικό που μου βγήκε αυθόρμητα. Πήρα τα σωστά μέτρα, ήταν το καλό τάιμινγκ, είχα και τύχη... όλα μαζί. Δεν ήταν φυσικά κάτι που είχε δουλευτεί αλλά όπως είπα έκανα την κίνηση στο σωστό τάιμινγκ και τελείωσε καλά η φάση".

Στον αγώνα κόντρα στην Τβέντε και μετά το γκολ που σημείωσες πανηγύρισες με έναν ιδιαίτερο τρόπο με τους ανθρώπους της ομάδας σου, καθώς προσποιήθηκες ότι έπινες ένα σφινάκι... Τι είχε προηγηθεί και πανηγύρισες έτσι;
"Ο μασέρ της ομάδας αγαπάει πολύ την Ελλάδα και του είχα φέρει το τελευταίο διάστημα ένα μπουκάλι ούζο από την Ελλάδα και μετά από κάθε ευτυχισμένη στιγμή της ομάδας το γιορτάζουμε χαριτολογώντας πίνοντας και από ένα ούζο. Οπότε μετά το γκολ που είχα πετύχει πήγα προς τον πάγκο, του αφιέρωσα το γκολ και κάναμε τη κίνηση με το ούζο".

Τσιμίκας: "Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό"

Στην Βίλεμ αγωνίζεσαι ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και ήδη τα σενάρια για ενδεχόμενη επιστροφή σου μετά τη λήξη του δανεισμού είναι αρκετά. Ποιο θα ήθελες εσύ να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

"Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πάντα η φιλοδοξία μου είναι στο να κάνω και άλλα βήματα προόδου. Ο Ολυμπιακός όμως είναι η ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι από κοινού θα βρούμε την καλύτερη λύση για το μέλλον μου".

Με την Εθνική Ελπίδων, της οποίας επίσης είσαι βασικό στέλεχος, πραγματοποιείται μια εξαιρετική πορεία όντας πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο σας ενώ έχετε και την καλύτερη άμυνα. Μπροστά σας έχετε τον επόμενο Σεπτέμβριο δυο δύσκολα εκτός έδρας ματς. Θεωρείς ότι μπορείτε να συνεχίσετε τόσο δυνατά και να προκριθείτε ως πρώτοι από τον όμιλο;

"Όντως έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έχουμε αποδείξει μέσω των επτά αγώνων που έχουμε δώσει, ακόμα και στο ματς με την Κροατία που ήμασταν με δέκα παίκτες ότι είμαστε το “αφεντικό” του ομίλου. Το ίδιο θα θελήσουμε να κάνουμε και στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια που θα έρθουν τον Σεπτέμβριο. Θεωρώ ότι μας αξίζει να είμαστε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στην Ιταλία".

Θεωρείς ότι είστε μια από τις πλέον ταλαντούχες φουρνιές που έχουν περάσει από την Ελπίδων; Καθώς στο ρόστερ της ομάδας ανήκουν παιδιά με παρουσία στο εξωτερικό όπως εσύ, οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, παιδιά πρωταγωνιστές στις ομάδες ενώ μην ξεχνάμε πως δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την Εθνική έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι Δώνης, Ρέτσος...

"Υπάρχει μια χημεία σε αυτή τη γενιά των ποδοσφαιριστών που έχουμε γεννηθεί το 1996-97-98 και θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω χαρισματική. Είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο εμείς αλλά γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Τσιμίκας: "Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό"
Τσιμίκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις πρόσφατες κλήσεις του κ. Σκίμπε είδαμε δυο συμπαίκτες σου από την Ελπίδων, τους Κουλούρη και Λημνιό, αποτελεί όνειρο για σένα η παρουσία σου στην Εθνική Ανδρών;

"Για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή αποτελεί όνειρο να παίξει στην Εθνική Ανδρών. Οπότε και για μένα αποτελεί στόχο και ελπίζω στο άμεσο μέλλον να κληθώ και εγώ από τον κ. Σκίμπε".

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το πρότυπο σου στη θέση που αγωνίζεσαι;

"Ο Μαρσέλο της Ρεάλ πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου μπακ. Κάθε φορά που τον βλέπω προσπαθώ να κλέβω κάποια στοιχεία του, κάποιες κινήσεις του και βλέπω πόσο τρομερά έξυπνος και αποτελεσματικός είναι σαν μπακ".



TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ