ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τεσσάρα με πρωταγωνιστή τον Σταυροθανασόπουλο η Akropolis

Τεσσάρα με πρωταγωνιστή τον Σταυροθανασόπουλο η Akropolis

Η Akropolis επικράτησε εκτός έδρας με 4-0 της Vasalund με τον Κώστα Σταυροθανασόπουλο να πετυχαίνει δυο γκολ και με νίκη το Σάββατο κόντρα στην Vasteras εξασφαλίζει την παρουσία της στα μπαράζ ανόδου στη Β' κατηγορία της Σουηδίας.

Φουλ για άνοδο στη Β' Εθνική Σουηδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσω της συμμετοχής της στα μπαράζ ανόδου (για δεύτερη φορά) από την Γ' Εθνική στη Β' οδεύει η Akropolis μετά και τη νέα νίκη της την περασμένη Κυριακή επί της Vasalund με 4-0 εκτός έδρας.

Οι παίκτες του Κώστα Παναγόπουλου έπαιξαν πάρα πολύ καλά, πήραν το τρίποντο και έφτασαν στους 47 βαθμούς μετά από 22 αγωνιστικές. Βρίσκονται έτσι στην δεύτερη θέση με οκτώ πόντους περισσότερους από την τρίτη Vasteras που αντιμετωπίζουν το Σάββατο και ενώ απομένουν τέσσερα ματς για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Άρα αν πάρουν τη νίκη εξασφαλίζουν από αυτό το Σάββατο τη συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την απευθείας άνοδο αν και απέχουν επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Brage.

Πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Vasalund με 4-0 ήταν και πάλι ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος. Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε δυο γκολ, έφτασε τα 12 και με τη φετινή του παρουσία έχει συντελέσει τα μέγιστα ώστε η Akropolis να πραγματοποιεί μια εξαιρετική παρουσία. Ο Σταυροθανασόπουλος μάλιστα είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τον Βάσιτς που έχει 13.

Στο παιχνίδι της Κυριακής αγωνίστηκαν βασικοί όλοι οι Έλληνες της ομάδας καθώς οι Γκέζος, Νικολακάκης ήταν στο αρχικό σχήμα της αμυντικής διάταξης της ομάδας ενώ ο Σταυροθανασόπουλος έπαιξε στην επίθεση. Επίσης βασικός ήταν και ο Μαλντίν. Ο οποίος έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα αγωνιζόμενος στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Το 1-0 για την Akropolis στο ματς της Κυριακής έκανε ο Σταυροθανασόπουλος στο 16' μετά από σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από κόρνερ και διώξιμο της άμυνας των γηπεδούχων.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι παίκτες του Παναγόπουλου βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση με τον Μαλντίν να είναι τελικός αποδέκτης και αυτός με σουτ έκανε το 2-0.

Οι παίκτες της Akropolis συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος να παίξουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στο 62΄ο Σταυροθανασόπουλος διαμόρφωσε το 3-0 με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά από πλάγια. Το τελικό 4-0 έκανε στο 79' Βάσιτς με προβολή από κοντά μετά από σέντρα του Μαλντίν από τα πλάγια.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ