ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στην Κάνσας Σίτι ο Ταμπάκης

Στην Κάνσας Σίτι ο Ταμπάκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διπλή χαρά για τον 25χρονο Έλληνα πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρο Ταμπάκη, ο οποίος έγινε μπαμπάς και μεταγράφηκε στην Κάνσας Σίτι.

Η ομάδα του MLS, Κάνσας Σίτι, απέκτησε από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ τον 25χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, Αλέξανδρο Ταμπάκη. Άλλωστε, από το 2016 που άφησε τη χώρα μας έχει γίνει (πλέον) μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό και το 2014 παραχωρήθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου. Μετά τη διάλυση και υποβιβασμό της θεσσαλικής ομάδας επέστρεψε στο "τριφύλλι". Παραχωρήθηκε δανεικός στην ολλανδική, Φένλο, και το 2016 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα και τη ζωή του καθώς πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Μεσολάβησε ένας δανεισμός στην Τσάρλεστον και από την Κυριακή ανήκει στην Κάνσας Σίτι. Η ομάδα από το Μισούρι ιδρύθηκε το 1995 κι έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα MLS (2000, 2013), ένα Supporters Shield (2000) και τέσσερα US Open Cups (2004, 2012, 2015 και 2017).

Τερμάτισε στην πέμπτη θέση της Δυτικής Περιφέρειας την περυσινή σεζόν κι αποκλείστηκε στα playoffs από τους Σιάτλ Σάουντερς. Τεχνικός της Κάνσας Σίτι είναι ο Πίτερ Βερμς και συμπαίκτης του θα είναι ο Ισπανός πρώην εξτρέμ του Αστέρα, Κριστιάν Λομπάτο. Η σύζυγός του, Αντιγόνη Νικολάου, έφερε την προηγούμενη Πέμπτη το πρώτο τους παιδί. Η κόρη τους αναμένεται να πάρει το όνομα Μαρία - Νεφέλη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ