ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σαμαράς: "Δεν είμαι επιθετικός"

Σαμαράς: "Δεν είμαι επιθετικός"

Ο Γιώργος Σαμαράς υποστήριξε ότι γνωρίζει τον τρόπο για να διαχειριστεί την πίεση στη Σαραγόσα, ενώ ξεκαθάρισε προς τους οπαδούς των "μάνιος" ότι δεν είναι επιθετικός.

Αισιόδοξος ότι η Σαραγόσα θα καταφέρει να μπει στα playoffs και να διεκδικήσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο 32χρονος Έλληνας άσος των "μάνιος", Γιώργος Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ξεκαθάρισε ότι η θέση του είναι εξτρέμ κι όχι επιθετικός, ενώ υποστήριξε ότι γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαχειριστεί την πίεση.

"Αρχικά να πω ότι ο κόσμος νομίζει ότι είμαι επιθετικός, αλλά δεν είμαι. Σε όλη την καριέρα μου, στη Σέλτικ για παράδειγμα, έπαιζα στα αριστερά ως εξτρέμ. Στην πλειοψηφία των σεζόν μου έχω περισσότερες ασίστς παρά γκολ. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τα ματς.

Προτιμώ να μη σκοράρω και η ομάδα να νικά από το να σκοράρω και η ομάδα να μην νικά. Προτιμώ να πετύχω δέκα γκολ και η ομάδα να είναι πρώτη, από το να πετύχω είκοσι και η ομάδα να είναι δέκατη. Το ποδόσφαιρο είναι θέμα ομαδικής δουλειάς. Σε όποιον δεν αρέσει, καλύτερα να παίξει τένις.

Μένουν 14 ματς στην κατηγορία, είναι πολλοί βαθμοί. Είμαστε οκτώ βαθμούς από τα playoffs, αλλά στο μήνα που είμαι εδώ (σ.σ Ισπανία), έχω καταλάβει ότι κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη.

Ο τελευταίος μπορεί να νικήσει τον πρώτο, τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Κάναμε ένα καλό ματς, την Κυριακή, απέναντι στη Νουμάνθια. Από τη στιγμή που θα διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Έχουμε την ποιότητα και πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας", υποστήριξε αρχικά ο Γιώργος Σαμαράς πριν στη συνέχεια ερωτηθεί κι απαντήσει:

Για την Ελλάδα: "Στην Ελλάδα το ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό. Είχα την ευκαιρία να πάω στην Ολλανδία και δεν το συζήτησα. Ήξερα από μικρός ότι ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία την άρπαξα. Όλοι χρειάζεται να ξεκινήσουμε από κάπου. Εγώ, ξεκίνησα από την Ολλανδία".

Για την παραμονή του στην Σαραγόσα και την επόμενη σεζόν: "Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Μπορεί να θέλω να μείνω και το κλαμπ να μη θέλει, ή το αντίθετο. Πάμε σιγά - σιγά. Πρώτα, πρέπει να βρω ένα σπίτι και μετά να δω πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι τέσσερις μήνες".

Για την πίεση που ενδεχομένως νιώθει: "Έχω λάβει πολλή πίεση στην καριέρα μου, στη Σέλτικ. Πάντα προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος και να διαχειριστώ την πίεση. Ξέρω ότι πρέπει να μιλάω με τους οπαδούς και ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Μια ημέρα παίζεις άσχημα και την επόμενη πετυχαίνεις δύο γκολ. Μερικές φορές τα πράγματα αλλάζουν και στο ίδιο το ματς, αλλά έχω εμπειρία και πάντα μπορούσα να διαχειριστώ την πίεση".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ