ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παράδεισος για Τζιόλη, κόλαση για Τοροσίδη

Παράδεισος για Τζιόλη, κόλαση για Τοροσίδη

Σκόραραν οι Τζιόλης, Τοροσίδης, Μήτρογλου, Καραμάνος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης και Βύντρα, δεν δέχτηκαν γκολ οι Σηφάκης και Καρνέζης, ασίστ και κερδισμένη κόκκινη ο Χολέμπας (videos)

Λαμπρή η ελληνική παρουσία στο εξωτερικό το περασμένο τριήμερο, καθώς σκόραραν 7 παίκτες, δύο τερματοφύλακες δεν δέχτηκαν γκολ και ο Χοσέ Χολέμπας είχε ασίστ, αλλά και κερδισμένη αποβολή.

Ο Σιόβας πραγματοποίησε ντεμπούτο στην Ισπανία κάνοντας πέναλτι στον Φερνάντο Τόρες, οι τερματοφύλακες που κράτησαν το "μηδέν" ήταν οι Ορέστης Καρνέζης και Μιχάλης Σηφάκης (εξαιρετικός και ο Γούτας), αλλά ο Κώστας Λάμπρου δέχτηκε 3 γκολ σε ένα 6άλεπτο!

Οι Έλληνες που σκόραραν ήταν οι Αλέξανδρος Τζιόλης, Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Μήτρογλου, Τάσος Καραμάνος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Φετφατζίδης και Λουκάς Βύντρα, ο οποίος ανήμερα των 36ων γενεθλίων πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την Ομόνοια.

Το παρθενικό γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου με το Αμβούργο χάρισε τη νίκη στη νέα του ομάδα σε βάρος της ομάδας στην οποία ανήκει, τη Λεβερκούζεν, ενώ ο Μήτρογλου έφτασε τα 8 γκολ φέτος, ο Καραμάνος τα 5 και ο "Φέτφα" τα 3.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά για Αλέξανδρο Τζιόλη και Βασίλη Τοροσίδη, με τον τελευταίο να σκοράρει για πρώτη φορά με την Μπολόνια, αλλά να θέλει να το ξεχάσει, καθώς η Νάπολι νίκησε 7-1 και μάλιστα στο "Renato Dall'Ara".

Πάμε τώρα στον Τζιόλη. Άνοιξε το σκορ για την Χαρτς στο "διπλό" επί της Μάδεργουελ με μακρινό σουτ που κόντραρε στην πρώτη του συμμετοχή στη 11άδα (βασικός και ο Αυλωνίτης), αλλά ήδη λατρευόταν στο Εδιμβούργο.

Την Τετάρτη είχε κάνει το ντεμπούτο του, μπαίνοντας στο ματς με την Ρέιντζερς στο 55' και μάγεψε τα πλήθη! Ένας μικρός πανικός στο twitter με τους οπαδούς της Χαρτς να τον αποθεώνουν για την μεγάλη κλάση του, το αρχοντικό του στυλ, την άνεσή του στον αγωνιστικό χώρο.

"Κρίμα που υπέγραψε μόνο για 6 μήνες", "σίγουρα το καλοκαίρι θα πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα", "η κλάση του δεν είναι για Σκωτία", "είναι φοβερός και μάλιστα χωρίς να ιδρώσει", "μόνο το τσιγάρο του λείπει απ'το στόμα", ήταν μερικές από τις απλές ατάκες.

Υπάρχουν όμως και τα άλλα... καθώς πάρα πολλές γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την εμφάνισή του, την εξωτερική του εμφάνιση, όχι την ποδοσφαιρική. Άλλοι τον χαρακτήριζαν Έλληνα Θεό, άλλοι ήθελαν να κάνουν τα παιδιά του, και άλλα πολλά τέτοια όμορφα!

Παράδεισος για Τζιόλη, κόλαση για Τοροσίδη

Αναλυτικά τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο...

Αγγλία

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός για 22η φορά στην 24η αγωνιστική, έπαιξε σε όλο το ματς στη νίκη επί της Μπέρνλι, κέρδισε στο 6ο λεπτό την αποβολή του Χέντρικ, πήρε την 11η κίτρινη κάρτα του στο φετινό πρωτάθλημα και έκανε την ασίστ στον Εμ'Μπάιγ Νιανγκ για το 2-0 (τελικό 2-1)

Ντίμι Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Εκτός 18άδας

Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ / Championship): Έμεινε στον πάγκο

Θάνος Πέτσος (Φούλαμ / Championship): Εκτός 18άδας

Γουότφορντ - Μπέρνλι 2-1

Πορτογαλία

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα): Διαμόρφωσε στο 81' το τελικό 3-0 επί της Νασιονάλ, έτσι έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα (αντικαταστάθηκε στο 82')

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Έμεινε στον πάγκο

Τάσος Καραμάνος (Φεϊρένσε): Ξεκίνησε βασικός (έπαιξε μέχρι το 85') και πέτυχε το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 2-0 στο 74', ενώ για το τελικό 2-1 μείωσε ο Γκονσάλο Πασιένσια με το πρώτο του τέρμα για την Ρίο Άβε

Παράδεισος για Τζιόλη, κόλαση για Τοροσίδη

Γαλλία

Τάσος Δώνης (Νις): Είδε από τον πάγκο τον θρίαμβο της Μονακό (3-0)

Ισπανία

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Έκανε ντεμπούτο, ξεκινώντας βασικός στη Μαδρίτη, αλλά έκανε πέναλτι στον Τόρες. Η Ατλέτικο νίκησε 2-0 με τον Σιόβα να παίζει σε όλο το ματς

Παναγιώτης Κονέ (Γρανάδα): Γρανάδα - Λας Πάλμας την Δευτέρα στις 21:45

Νίκος Βέργος (Ρεάλ Μαδρίτης ΙΙ / Segunda B): Ο Σαντιάγο Σολάρι τον έβαλε στο ματς στο 76' (1-1 με Λεϊόα)

Ατλέτικο - Λεγκανές 2-0

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Εφιαλτικό 6άλεπτο! Δέχτηκε γκολ στο 62', στο 65' και το 68' και η Χεράκλες νίκησε 3-1

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Εκτός αποστολής

Θανάσης Παπάζογλου (Ρόντα): Ο Αναστασίου τον έβαλε στο ματς στο 59', ο Άγιαξ είχε ήδη ανοίξει το σκορ και τελικά νίκησε 2-0

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με την 1η ομάδα, ήταν μάλιστα βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς με την Αϊντχόφεν. Η PSV νίκησε 4-2

Βίλεμ - Χεράκλες 1-3

Άλκμααρ - Αϊντχόφεν 2-4

Ιταλία

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Ρόμα - Φιορεντίνα την Τρίτη στις 21:45

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Βασικός και στην 23η αγωνιστική (δεν έχει χάσει λεπτό), δεν δέχτηκε γκολ για 6η φορά (0-0 με Κιέβο στην Βερόνα)

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Κάλιαρι): Για 13η φορά στην 11άδα, έπαιξε σε όλο το ματς στην ήττα από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο (2-0)

Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Ήταν βασικός, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Μπολόνια, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε 1-7 απ'τη Νάπολι

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Έζησε και αυτός τον εφιάλτη, όπως και ο Τοροσίδης, έπαιξε σε όλο το ματς

Βαγγέλης Μόρας (Μπάρι / Serie B): Εκτός αποστολής

Μιχάλης Ηλιάδης (Σαλερνιτάνα / Serie B): Εκτός αποστολής

Μπολόνια - Νάπολι 1-7

Κιέβο - Ουντινέζε 0-0

Αταλάντα - Κάλιαρι 2-0

Γερμανία

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Στην τρίτη του συμμετοχή πέτυχε το παρθενικό του γκολ με το Αμβούργο. Ήταν μάλιστα το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν, στην ομάδα την οποία ανήκει!

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Ηγέτης στην τριάδα της άμυνας, είχε δίπλα του τους Πίστσεκ και Μπάρτρα. Έπαιξε σε όλο το ματς και η Μπορούσια νίκησε 1-0 τη Λειψία

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Έμεινε στον πάγκο

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Εκτός αποστολής

Χάρης Μαυρίας (Καρσλρούη / 2. Bundesliga): Ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς με την Μπόχουμ (1-1)

Δημήτρης Διαμαντάκος (Καρλσρούη / 2. Bundesliga): Και αυτός βασικός, αντικαταστάθηκε στο 64'

Τάσος Λαγός (Βίρτσμπουργκερ Κίκερς / 2. Bundesliga): Εκτός 18άδας

Αμβούργο - Λεβερκούζεν 1-0

Ντόρτμουντ - Λειψία 1-0

Βέλγιο

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Νοκ-άουτ με σοβαρότατο τραυματισμό, χάνει όλη τη σεζόν

Μιχάλης Σηφάκης (Κόρτραϊκ): Βασικός για τρίτο σερί ματς, για πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ και η Κόρτραϊκ πήρε σπουδαία νίκη επί της Σταντάρ στη Λιέγη με 3-0

Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Βασικός για 14η φορά, έπαιξε 90 λεπτά για 13η φορά και έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην Λιέγη και μάλιστα ενώ το σκορ ήταν 0-1 έδιωξε την μπάλα λίγο πριν την γραμμή

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Ήταν βασικός στο Μπρούχε, έπαιξε σε όλο το ματς, η Μπριζ νίκησε 1-0

Δημήτρης Κολοβός (Μέχελεν): Μπήκε στο ματς στο 58', η Μέχελεν έχασε στην Οστάνδη (2-0)

Σωτήρης Νίνης (Μέχελεν): Εκτός 18άδας

Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Στην 11άδα για 25η φορά στην 25η αγωνιστική, η Λόκερεν έμεινε στο 0-0 με την Άντερλεχτ

Σταντάρ Λιέγης - Κόρτραϊκ 0-3

Τουρκία

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση

Φάνης Γκέκας (Σίβασπορ / 1. Lig): Εκτός αποστολής στο ματς κυπέλλου με την Τούζλασπορ

Σκωτία

Γιώργος Σαρρής (Χάμιλτον): Εκτός 18άδας

Γιάννης Σκόνδρας (Χάμιλτον): Εκτός 18άδας

Αλέξανδρος Τζιόλης (Χαρτς): Υπέγραψε την Δευτέρα, την Τετάρτη έκανε ντεμπούτο μπαίνοντας στο 55' και αποθεώθηκε για την εμφάνισή του στο 4-1 επί της Ρέιντζερς, ενώ το Σάββατο ήταν βασικός και άνοιξε το σκορ στο 3-0 επί της Μάδεργουελ (μακρινό σουτ που κόντραρε)

Τάσος Αυλωνίτης (Χάρτς): Υπέγραψε την Δευτέρα, την Τετάρτη έκανε ντεμπούτο μπαίνοντας στο 71' και το Σάββατο ήταν και αυτός βασικός στο 3-0 στην έδρα της Μάδεργουελ

Μάδεργουελ - Χαρτς 0-3

Βουλγαρία

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Το πρωτάθλημα Βουλγαρίας "επιστρέφει" στις 18/2

Χρήστος Κοντοχρήστος (Μοντάνα): Το πρωτάθλημα Βουλγαρίας "επιστρέφει" στις 18/2

Δανία

Κώστας Τσιμίκας (Έσμπιεργκ): Το πρωτάθλημα της Δανίας "επιστρέφει" στις 17/2

Γιώργος Κατσικάς (Έσμπιεργκ): Το πρωτάθλημα της Δανίας "επιστρέφει" στις 17/2

Αυστρία

Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς): Η Bundesliga "επιστρέφει" στις 11/2

Κροατία

Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Η 1. HNL "επιστρέφει" στις 18/2

Ρουμανία

Κώστας Ρουγκάλας (Τάργκου Μούρες): Έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, ήταν βασικός στην ήττα από την Άστρα Τζούρτζου (1-0)

Άστρα Τζούρτζου - Τάργκου Μούρες 1-0

Σουηδία

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Έστερσουντς): Το πρωτάθλημα στην Σουηδία ξεκινά στις 18/2

Φινλανδία

Πέτρος Κανακούδης (Ίντερ Τούρκου): Το πρωτάθλημα Φινλανδίας ξεκινά στις 10/2

Σαουδική Αραβία

Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ-Αχλί): Ήταν βασικός στη νίκη (4-1) επί της Αλ-Ιτιχάντ και μάλιστα με το τρίτο φετινό του γκολ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 στο 41' (αντικαταστάθηκε στο 73')

Το γκολ του "Φέτφα"...

Κίνα

Απόστολος Γιάννου (Guangzhou R&F): Το πρωτάθλημα στην Κίνα ξεκινά αρχές Μαρτίου

ΗΠΑ

Αλέξανδρος Ταμπάκης (Atlanta United): To MLS ξεκινά στις 3/3

Βασίλης Αποστολόπουλος (Rochester Rhinos / USL): Το USL ξεκινά στις 25/3

Γιώργος Κυριαζής (Rochester Rhinos / USL): Το USL ξεκινά στις 25/3

Κύπρος

Ανήμερα των 36ων γενεθλίων του, ο Λουκάς Βύντρα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ομόνοιας και μάλιστα σε βάρος του Νίκου Γιαννακόπουλου, ενώ βασικός για τον Άρη ήταν και ο Μαραγκουδάκης.

Ο Παπουλής έπαιξε 62 λεπτά στο 3-1 του Απόλλωνα επί της Δόξας, ενώ με Σκοπελίτη και Τσαμπούρη στην 11άδα η Νέα Σαλαμίνα έμεινε στο 0-0 με τον Ερμή.

Στο 72' μπήκε ο Γεωργιάδης για την ΑΕΛ, η οποία νίκησε 3-0 στην έδρα της ΑΕ Ζακακίου, ο Γιαννιώτας μπήκε στο 81' για το ΑΠΟΕΛ (1-1 με ΑΕΚ), ενώ βασικός ήταν ο Βλασόπουλος για την Αναγέννηση Δερύνειας στην ήττα απ'την Ανόρθωση (3-0).

Άρης - Ομόνοια 2-4

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ