ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπασταθόπουλος: "Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη"

Παπασταθόπουλος: "Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη"
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Γερμανικό περιοδικό "Kicker" όπου μίλησε για την παρουσία του στην Αγγλία και τις διαφορές της Premier League από την Bundesliga ενώ αναφέρθηκε και στην Ντόρτμουντ.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άφησε την Ντόρτμουντ το περασμένο καλοκαίρι για το Λονδίνο και την ομάδα της Άρσεναλ, όπου συνάντησε τους συμπαίκτες του στην Μπορούσια, Πιέρ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ και Χενρίκ Μικιταριάν.

Ο διεθνής αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη του στο Γερμανικό περιοδικό "Kicker" ενόψει του αγώνα της πρώην ομάδας του με την Τότεναμ για το Champions League.

Σε αυτή μίλησε για την παρουσία του στην Αγγλία και την Άρσεναλ. Τις διαφορές της Premier League από την Bundesliga και φυσικά για την πρώην ομάδα του την Ντόρτμουντ.

Για την απόφαση του να μετακομίσει στην Αγγλία, αλλά και για το επίπεδο της Premier σε σχέση με την Bundesliga δήλωσε τα εξής: "Πήρα τη σωστή απόφαση. Υπάρχουν πάρα πολλοί σταρ. Κάθε ομάδα έχει έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα η τελευταία ομάδα του πίνακα, η Φούλαμ, έχει καλύτερους παίκτες από το Ανόβερο".

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: "H Bundesliga είναι κοντά στην Premier League. Όποιος έρχεται από την Γερμανία δεν χρειάζεται μεγάλο χρόνο προσαρμογής.", ενώ βάζοντας σε κατάταξη τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δήλωσε: "Για μένα το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη είναι το Αγγλικό, μετά η Bundesliga και αργότερα έρχεται το Ισπανικό".

Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην παλιά του ομάδα και την πορεία της στο Champions League, όπως και στην "κούρσα" της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. "Μου λείπει η Ντόρτμουντ, το στάδιο και οι φίλαθλοι. Τέτοια ατμόσφαιρα δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη".

Για το ματς με την Τότεναμ: "Μπορώ να φανταστώ ότι η Ντόρτμουντ μπορεί να χτυπήσει την Τότεναμ, αλλά δεν μπορεί να προλάβει το 3-0 του Wembley".

Τέλος, για την μάχη του γερμανικού πρωταθλήματος εξέφρασε την πίστη του στην προηγούμενη του ομάδα απέναντι στην Μπάγερν, για την κατάκτηση του τίτλου: "Στην Ντόρτμουντ (θα πάει ο τίτλος). H Μπορούσια Ντόρτμουντ θα βρίσκεται πάντα στη καρδιά μου, το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά της".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ