ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπασταθόπουλος: "Η UEFA πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ζώα"

Dortmund's Sokratis Papastathopoulos, Roman Weidenfeller, Matthias Ginter and Julian Weigl, from left, react after losing 2-3 during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Sokratis Papastathopoulos, Roman Weidenfeller, Matthias Ginter and Julian Weigl, from left, react after losing 2-3 during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν συγκλονισμένος μετά τα όσα έζησε εκείνος και οι συμπαίκτες το βράδυ της Τρίτης (11/4) με την επίθεση με εκρηκτικά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ και ξέσπασε κατά της UEFA.

Μετά το τέλος του χθεσινού (12/4) πρώτου προημιτελικού του Champions League με τη Μονακό και την ήττα με 3-2, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν είχε πολλή όρεξη να μιλήσει για ποδόσφαιρο. Άλλωστε, μια ημέρα πριν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σώθηκαν από το τριπλό τζάμι στο πούλμαν της ομάδας μετά τις εκρήξεις που έλαβαν χώρα και είχαν ως στόχο και την ποδοσφαιρική ομάδα της Ντόρτμουντ.

Ο διεθνής αμυντικός, είναι ακόμα συγκλονισμένος από τις στιγμές που βίωσαν άπαντες στην ομάδα του και ξέσπασε κατά της UEFA και της στάσης που κράτησε, λέγοντας πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ζώα, θέλοντας να τονίσει ότι δεν θα έπρεπε να γίνει ο αγώνας μόλις ένα 24ωρο μετά την επίθεση, διότι κανένας δεν ήταν σε θέση να μπορεί να συγκεντρωθεί 100% στα αγωνιστικά δρώμενα.

"Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που είμαι ζωντανός. Ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου κι εύχομαι κανείς να μην περάσει κάτι ανάλογο. Μετά τα χθεσινά δεν έχω άλλο... χώρο να σκεφτώ για το παιχνίδι. Η UEFA πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ζώα. Είμαστε άνθρωποι που έχουν οικογένειες και παιδιά στο σπίτι. Δεν είμαστε ζώα. Είμαι χαρούμενος επειδή όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο είναι ζωντανοί.

Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς και να παίξεις ποδόσφαιρο. Για όλους είναι δύσκολο να πάνε στην δουλειά τους μετά την χθεσινή μέρα. Ελπίζω αυτό που μας συνέβη, να μην συμβεί ποτέ σε κανέναν και να ήταν η τελευταία φορά. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και με τον προπονητή μας, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Νιώθω αυτό που σας περιέγραψα νωρίτερα: Νιώθω σαν ένα ζώο και όχι άνθρωπος. Όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο ήταν για εμάς", ανέφερε εμφανώς συγκλονισμένος ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος τα έβαλε ανοιχτά με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ