ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπαγιαννόπουλος: Ο στόπερ των 2500 ευρώ που πάει Μουντιάλ

Παπαγιαννόπουλος: Ο στόπερ των 2500 ευρώ που πάει Μουντιάλ
Παπαγιαννόπουλος INTIME SPORTS

Η απίστευτη ιστορία του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου, που πήγε στον ΠΑΟΚ μετά από δοκιμή και "κόπηκε" από τον Ίγκορ Τούντορ οκτώ μήνες μετά.

Ονειρικές μέρες βιώνει ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος. Την Τετάρτη (6/12) κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας για τα φιλικά προετοιμασίας για το Μουντιάλ που θα δώσει με Εσθονία και Δανία στο Αμπού Ντάμπι το διάστημα 2-12 Ιανουαρίου και μία μέρα μετά πανηγύρισε μέσα στο Βερολίνο γκολ και πρόκριση με την Έστερσουντ στους "32" του Europa League.

Κι όμως, ο 27χρονος αμυντικός, θα μπορούσε να είναι ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, το συμβόλαιο που είχε υπογράψει στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 θα έληγε στα τέλη του μήνα. Πρόλαβε, ομως, να του το διακόψει ο Ίγκορ Τούντορ τον Αύγουστο του 2015, λίγους μήνες μετά την ένταξή του στο δυναμικό του ΠΑΟΚ.

Και τι συμβόλαιο ήταν αυτό για το οποίο κάνουμε λόγο! 2.500 ευρώ μηνιαίως, χωρίς άλλη κάλυψη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφού τα έξοδα διαμονής του τα κάλυπτε ο ίδιος. Πώς να αισθάνονται άραγε στα γραφεία της Τούμπας, βλέποντας τον ύψους 1.90μ. στόπερ να αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Έστερσουντ που πήγε στους "32" του Europa League (αποκλείοντας ΠΑΟΚ και Γαλατασαράι του Τούντορ) και να έχει ελπίδες να πάει στο Μουντιάλ με την εθνική Σουηδίας;

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ, Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ

Έχει αξία να αναφέρουμε πώς ο Παπαγιαννόπουλος είχε καταλήξει στον ΠΑΟΚ. Άνθρωποι που τον γνώριζαν λόγω καταγωγής, ανέφεραν το όνομά του στον γνωστό για ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του επίτιμο αρχηγό του ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

Εκείνος ενημέρωσε τον Άγγελο Αναστασιάδη που άμεσα άρχισε την έρευνα, συλλέγοντας με τους συνεργάτες του στοιχεία από Έλληνες που κατοικούν στην Σουηδία. Οι συστάσεις ήταν οι καλύτερες και άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν το επόμενο βήμα φροντίζοντας να τον δουν από κοντά αγωνιζόμενο.

Η πρόσκληση για να κατέβει στην Ελλάδα και να περάσει περίπου ένα δεκαήμερο δοκιμής στον ΠΑΟΚ δεν άργησε και ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ εισηγήθηκε την απόκτησή του (χωρίς επιπλέον κόστος αφού ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του ομογενή αμυντικού με την Ασιρίσκα).

"Είναι αξιόλογος παίκτης, μπορεί να κάνει καριέρα, πρέπει όμως να δουλέψει πάνω σε μερικά πράγματα γιατί προέρχεται από τη Β' Εθνική Σουηδίας", είχε πει τότε ο Αναστασιάδης στους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Παπαγιαννόπουλος έκανε επτά συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, ο Αναστασιάδης, όμως, αποχώρησε και το επόμενο καλοκαίρι ο Τούντορ έδειξε από την αρχή ότι δεν τον υπολογίζει, με αποτέλεσμα σε λίγες εβδομάδες να χωρίσουν οι δρόμοι του με τον ΠΑΟΚ.

Η Έστερσουντ βρέθηκε στον δρόμο του και, πλέον, οι άνθρωποί της πίνουν νερό στο όνομά του. Αλήθεια, τι να σκέφτεται άραγε ο Ίγκορ Τούντορ βλέποντας τα κατορθώματά του;

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η πρόταση στον ΠΑΟΚ για το Καυτανζόγλειο
Θ. Δημόπουλος: "Ο Βιεϊρίνια να χάσει κιλά, μάλλον τρώει πολλή μπουγάτσα"
Γεύμα με πρωτοβουλία Μυστακίδη, Πασχαλάκη στον ΠΑΟΚ
Φουλ για τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ