ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ομάδα ποδοσφαίρου από Έλληνα ιερέα ιδρύθηκε στην Αγγλία

Ομάδα ποδοσφαίρου από Έλληνα ιερέα ιδρύθηκε στην Αγγλία

Άγιος Παντελεήμων ονομάζεται η ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε από τον Έλληνα ιερέα, Αναστάσιο Σαλαπάτα, στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Το σύμβολο της, οι μέχρι τώρα επιτυχίες και οι μελλοντικοί στόχοι.

Μία ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Άγιος Παντελεήμων (St Panteleimon FC)κάνει τα πρώτα της βήματα στην Αγγλία και το βορειοδυτικό Λονδίνο. Η ιδέα αυτή ανήκει στον πατέρα Αναστάσιο, ο οποίος είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου κι έπαιζε μικρός σε ερασιτεχνικό επίπεδο στο Ναύπλιο.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2015, με τον ιερέα να επιτυγχάνει το σκοπό του σε λίγες μόνο ημέρες, με τη βοήθεια πολλών Ελλήνων, που κατοικούν στην περιοχή. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στο σήμα της ομάδας, το οποίο έχει πολλά ελληνικά στοιχεία. Περιέχει σύμβολα, όπως, το εθνόσημο, μια αρχαιοελληνική κολόνα, αλλά και τον δικέφαλο αετό του χριστιανισμού. Το σύνθημα της ομάδας είναι το: "Faith first", δηλαδή "πρώτα η πίστη".

Ομάδα ποδοσφαίρου από Έλληνα ιερέα ιδρύθηκε στην Αγγλία

Η εμφάνιση της ομάδας έχει μπλε και κίτρινο χρώμα, θέλοντας να τιμήσουν τα χρώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Με σκοπό να καθοδηγήσει στο γήπεδο την ομάδα, προσελήφθη ως τεχνικός ο Γκάρι Κάρσα, ο οποίος έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην Άστον Βίλα το 2014, επί ημερών Πολ Λάμπερτ. Ο σύλλογος αγωνίζεται στην κυπριακή λίγκα της Αγγλίας, ενώ το παρατσούκλι της της είναι "Άγιοι".

Ομάδα ποδοσφαίρου από Έλληνα ιερέα ιδρύθηκε στην Αγγλία

Η πρώτη σεζόν θεωρείται επιτυχημένη, καθώς κατέκτησε το νταμπλ, ενώ μελλοντικό στόχο αποτελεί η είσοδος στην αγγλική ομοσπονδία και η συμμετοχή στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Photo credits: St. Panteleimon FC Facebook

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ