ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι πέντε Έλληνες που συνεχίζουν στην Ευρώπη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καμία ομάδα της χώρας δεν συνεχίζει στην Ευρώπη, αλλά πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να συμμετέχουν σε Champions και Europa League. Το Sport24.gr καταγράφει τους "εκπροσώπους" μας.

Το βράδυ της Πέμπτης (21/2) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 στο Κίεβο από τη Ντινάμο και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" αποκλείστηκε από τους "16" του Europa League. Πλέον δεν έμεινε καμία ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις, υπάρχουν όμως πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστές που με τις ομάδες τους εξακολουθούν να μετέχουν στο Champions League και στο Europa League.

Το Sport24.gr καταγράφει τους πέντε "εκπροσώπους" μας στις δύο διοργανώσεις και αναλύει τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν δώσει με τις τέσσερις ομάδες.

1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου η Ρόμα νίκησε 2-1 την Πόρτο και εξασφάλισε πλεονέκτημα για πρόκριση στους "8" του Champions League. Βασικός για τους "τζαλορόσι" ήταν ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος με τους συμπαίκτες του θα επιδιώξει να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά στις 6 Μαρτίου, στη ρεβάνς του "Ντραγκάο". Ο 27χρονος στόπερ έχει αγωνιστεί σε έξι αγώνες του Champions League με τη Ρόμα, όλα 90λεπτα. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν έπαιξε ήταν αυτό με την Βικτόρια Πλζεν. Είχε, μάλιστα, σκοράρει στο εκτός έδρας νικηφόρο (1-2) ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

2. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Την Πέμπτη (21/2) επέστρεψε από τραυματισμό. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, σκόραρε με κεφαλιά και έκανε το 3-0 για την Άρσεναλ. Η ομάδα του πέρασε στους "16" του Europa League και ο 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός κατέγραψε την έκτη του συμμετοχή με τους "κανονιέρηδες" στον θεσμό. Πέντε 90λεπτα και χθες 34 λεπτά. Στο Europa ο Σωκράτης έχει σημειώσει, μάλιστα, δύο γκολ, καθώς εκτός από αυτό με τους Λευκορώσους είχε σκοράρει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καραμπάχ (0-3). Επόμενος αντίπαλός του η Ρεν.

* Στην Άρσεναλ αγωνίζεται και ο Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος όμως δεν έχει συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή λίστα των "κανονιέρηδων". Με την πρώτη ομάδα έχει παίξει φέτος μία φορά, στην αναμέτρηση της Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι (η ομάδα του είχε ηττηθεί με 3-1).

3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Βασικός και αναντικατάστατος στη Μπενφίκα. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έπαιξε σε τέσσερα 90λεπτα στα προκριματικά του Champions League, σε έξι 90λεπτα στο Champions League και δύο 90λεπτα στους "32" του Europa League με τη Γαλατάσαράι. Ο διεθνής τερματοφύλακας δεν το... κουνάει από την ενδεκάδα των "αετών" και φυσικά εκεί θα βρίσκεται και στις δύο αναμετρήσεις με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στους "16" του Europa League. Φέτος με την ομάδα της Λισσαβώνας το κοντέρ έχει δείξει 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σε μία ονειρική σεζόν για τον 24χρονο γκολκίπερ.

4. ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ

Δεν είναι βασικός στη Μπενφίκα, αλλά δεν παύει να αποτελεί μέλος της, έχοντας συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Η μοναδική φορά που χρησιμοποιήθηκε φέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν στο πρώτο παιχνίδι με τη Γαλατάσαράι, στους "32" του Europa. Στη ρεβάνς του "Λουζ", κατά το οποίο εξασφαλίστηκε η πρόκριση στους "16", ήταν στον πάγκο. Φέτος με την ομάδα της Λισσαβώνας ο 29χρονος διεθνής μέσος έχει παίξει σε 13 αγώνες. Μένει να φανεί εάν χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του, Μπρούνο Λάζε, σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια με τη Ντινάμο.

5. ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Ο 33χρονος τερματοφύλακας πήρε μεταγραφή στη Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι και μέχρι σήμερα οι μοναδικές του συμμετοχές έγιναν στη Serie A. Ο διεθνής κίπερ δεν αγωνίστηκε με τους "παρτενοπέι" σε κάποιο από τα έξι παιχνίδια στον "καυτό" όμιλο του Champions League με Παρί, Λίβερπουλ και Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του ιταλικού Νότου κατέλαβε την τρίτη θέση, πέρασε στο Europa League και στα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Ζυρίχη στους "32" ο Καρνέζης ήταν εκτός, καθώς βασική επιλογή είναι ο Άλεξ Μερέτ. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Αντσελότι η Ζάλτσμπουργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Europa League: Τα ζευγάρια της φάσης των "16"
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ