ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι λεπτομέρειες του deal Μήτρογλου - Αϊντχόφεν

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει το πώς συμφώνησαν να καλύψουν οικονομικά το συμβόλαιο του Κώστα Μήτρογλου οι Γαλατασαράι και Αϊντχόφεν. Δηλώθηκε και παίζει στην Ευρώπη ο 31χρονος στράικερ.

Γερμανία, Ελλάδα, Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Τουρκία και τώρα Ολλανδία. Ο Κώστας Μήτρογλου συνεχίζει να παίρνει μεταγραφή σε σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Ολυμπιακός, Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατασαράι και τώρα η PSV.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (21/8) ο Μητρογκόλ έφτασε στο Αϊντχόφεν και υπέγραψε τον δανεισμό ενός έτους στη δευτεραθλήτρια Ολλανδίας. Δανεικός για ένα χρόνο από τη Γαλατασαράι, με την οποία είχε συμβόλαιο 3.200.000 ευρώ ετησίως!

Η PSV δεν κάλυψε όλο το ποσό του συμβολαίου, της ήταν αδύνατον. Εκείνη θα καλύψει το 1.250.000 και η Γαλατά το υπόλοιπο 1.950.000. Το deal κλείστηκε πολύ γρήγορα, ώστε να μπορέσει η Αϊντχόφεν να δηλώσει τον 31χρονο φορ στην ευρωπαϊκή λίστα.

Τα κατάφερε, όλα έγιναν εντός προθεσμίας και έτσι ο Έλληνας επιθετικός έχει δικαίωμα να παίξει στους αγώνες των playoffs του Europa League κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Το πρώτο παιχνίδι απόψε (21.30) στην Ολλανδία και το δεύτερο την επόμενη Πέμπτη (29/8) στην Κύπρο.

Ο Μήτρογλου κατάφερε να υπογράψει σε μια σπουδαία ομάδα της Ολλανδίας, στην επίθεση της οποίας έχουν αγωνιστεί παλαιότερα παίκτες όπως ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο, ο Κλάιφερτ, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και πόσοι άλλοι...

Στην Eredivisie ο Μήτρογλου θεωρεί πως θα μπορέσει επιστρέψει στα υψηλά του στάνταρντ και να σκοράρει. Παρεμπιπτόντως, η πόλη όπου θα ζήσει με την οικογένειά του αυτή τη χρονιά απέχει ένα μισάωρο από το σπίτι του στη Γερμανία (λίγο έξω από το Ντίσελντορφ).

Στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αϊντχόφεν μετρά επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια (δύο νίκες και μια ισοπαλία). Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον Άγιαξ, μαζεύοντας τρεις βαθμούς λιγότερους (86-83). Φέτος συμμετείχε στον β' προκριματικό γύρο του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Βασιλεία. Ακολούθως έπαιξε με τη Χάουγκεσουντ από τη Νορβηγία στον γ' προκριματικό του Europa League και εξασφάλισε την πρόκριση.

Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, η Αϊντχόφεν πούλησε στη Σεβίλλη αντί 12,5 εκατ. ευρώ τον κεντρικό της επιθετικό, Λουκ Ντε Γιονγκ.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ