ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Βλαχοδήμος έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη

Ο Βλαχοδήμος έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη

Ο τερματοφύλακας που διαθέτει αυτή τη στιγμή το καλύτερο ρεκόρ στα κορυφαία δέκα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι Έλληνας. Το φοβερό στατιστικό του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με τη Μπενφίκα.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πωλείται στη Μπενφίκα από τον Παναθηναϊκό αντί 2,5 εκατ. ευρώ. Λίγοι περίμεναν ότι θα έπαιρνε γάντια βασικού. Κι όμως, το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 τον βρίσκει να έχει πραγματοποιήσει με τους "αετούς" 50 συμμετοχές.

Το Νοέμβριο του 2018 η ΕΠΟ κίνησε τις διαδικασίες και τακτοποίησε ό,τι εκκρεμότητα υπήρχε για να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ο 25χρονος τερματοφύλακας, η τιμή του οποίου πλέον έχει φτάσει τα 10.000.000 ευρώ. Όπως τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έτσι και αυτή που διανύουμε ο γερμανοθρεμένος γκολκίπερ είναι βασικός.

Έχει κάνει δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τρεις στο Champions League και μία στο σούπερ καπ Πορτογαλίας. Με την επίδοσή του στην Primeira Liga, μάλιστα, έχει "χτίσει" ένα ρεκόρ που τον κατατάσσει στην κορυφή της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Στα κορυφαία δέκα πρωταθλήματα είναι ο μοναδικός κίπερ που σε αυτόν τον αριθμό συμμετοχών έχει διατηρήσει οκτώ φορές την εστία του απαραβίαστη, την ίδια ώρα που η ομάδα του έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ.

Ο Μινιολέ με τη Μπριζ, ο Ραΐκοβιτς με τη Ρεμς και ο Πιάτοβ με τη Σαχτάρ μετρούν κι εκείνοι οκτώ παιχνίδια με απαραβίαστη εστία, αλλά σε μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και με περισσότερα γκολ παθητικό από τον Βλαχοδήμο (μόνο η Μπριζ έχει δεχτεί τρία γκολ, όσα η Μπενφίκα).

Το ρεκόρ του Βλαχοδήμου διαμορφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/11), όταν οι "αετοί" επικράτησαν 2-0 της Ρίο Άβε για τη 10η αγωνιστική της Primeira Liga.

Πάμε να δούμε τη σχετική λίστα με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις εξής χώρες: Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Τουρκία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ουκρανία.

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ/ΧΕΣ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ
1. Οδυσσέας Βλαχοδήμος Μπενφίκα 10 8 3
2. Σιμόν Μινιολέ Μπριζ 11 8 3
3. Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς Ρεμς 11 8 4
4. Αντρίι Πιάτοβ Σαχτάρ 12 8 6
5. Γιαν Όμπλακ Ατλέτικο 12 7 7
6. Εβγέν Παστ Desna Chernihiv 12 7 7
7. Αντρέι Λούνεβ Ζενίτ 11 6 5
8. Αγκουστίν Μαρκεσίν Πόρτο 9 6 5
9. Γκιόργκι Μακαρίτζε Σετούμ παλ 9 6 6
10. Αλμπάν Λαφόντ Ναντ 11 6 7

* Η Μπενφίκα με παιχνίδι περισσότερο είναι στην 1η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος με 27 βαθμούς (9 νίκες, 1 ήττα). Ο Βλαχοδήμος τον προηγούενο Αύγουστο επέκτεινε κατά ένα χρόνο (μέχρι το 2024) το συμβόλαιό του με τους "αετούς", διπλασιάζοντας τις αποδοχές του (νωρίτερα αμειβόταν με 600.000 ευρώ, πλέον για κάθε χρόνο λαμβάνει 1.200.000€).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ