ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Φούντας σκοράρει με μανία και "τρελαίνει" την Αυστρία

Ο Φούντας σκοράρει με μανία και "τρελαίνει" την Αυστρία

Ο Ταξιάρχης Φούντας σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων της αυστριακής ομάδας και "φλερτάρει" έντονα με την επιστροφή στην Εθνική.

Το καλοκαίρι του 2017 ήταν δύσκολο για τον Ταξιάρχη Φούντα. Ύστερα από αλλεπάλληλους δανεισμούς στην αυστριακή Γκρέντιγκ, στον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο, ο 22χρονος -τότε- επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Ζάλτσμπουργκ, η οποία τον είχε αποκτήσει το 2013 ως ελεύθερο από την ΑΕΚ.

Η αυστριακή ομάδα θεωρούσε τον νεαρό επιθετικό ένα σημαντικό prospect, αλλά ο Φούντας δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. Αποτέλεσμα, να αναζητά ένα ολόκληρο καλοκαίρι την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τελικά, ύστερα από πολλές συζητήσεις και επαφές, αποφάσισε να υπογράψει στη Ζόνενχοφ, η οποία αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

ΦΛΕΡΤΑΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

Η καριέρα του Έλληνα διεθνή είχε πάρει την κατιούσα, με τις πιθανότητες επιστροφής στην κανονικότητα και σε μία ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο να μην είναι υπέρ του. Με τη Ζόνενχοφ θα πραγματοποιήσει μία μέτρια σεζόν, σημειώνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ σε 16 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και WFV Pokal. Ωστόσο, στο τέλος της σεζόν 2017/18, η αυστριακή Ζανκτ Πέλτεν θα πιστέψει στις δυνατότητές του και θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στην πρώτη κατηγορία.

Ο Φούντας εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και σε 22 συμμετοχές σημειώνει τέσσερα γκολ, έχοντας γενικότερα μία αξιόλογη παρουσία. Ουσιαστικά, ο 23χρονος -τότε- επιθετικός αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τη χαμένη αυτοπεποίθησή του και τα πατήματά του.

Ο Φούντας σκοράρει με μανία και "τρελαίνει" την Αυστρία

Ο Ταξιάρχης Φούντας κατά την παρουσίασή του από τη Ραπίντ

Το γεγονός πως έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την αυστριακή ομάδα δεν αποτελεί "αγκάθι", αλλά θετικό νέο για την καριέρα του, αφού η Ραπίντ Βιέννης κάνει κίνηση και τον αποκτά ως ελεύθερο, με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο τριών ετών.

Παρ' όλα αυτά, είναι βέβαιο πως ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε κι η ομάδα του θα περίμεναν πως την εφετινή σεζόν θα είναι τόσο εντυπωσιακός. Ο 24χρονος φορ βρίσκει την υγειά του στην αυστριακή ομάδα, σκοράρει κατά ριπάς και αναγκάζει τους φιλάθλους να κάνουν σύνθημα το όνομά του. Ο ίδιος, γνωρίζοντας πως έφτασε πολύ κοντά στον ποδοσφαιρικό αφανισμό, παραμένει προσγειωμένος, παρά τα 7 γκολ και τη μία ασίστ σε 11 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και ÖFB-Cup.

ΣΤΗΝ... ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Το σίγουρο είναι πως, αν συνεχίσει με την ίδια... ορμή, θα κληθεί πολύ σύντομα στην Εθνική. Ο Τζον Φαν Σιπ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανανέωση, με τον Κώστα Μήτρογλου να μένει εκτός επιλογών και τους Ευθύμη Κουλούρη της Τουλούζ και Βαγγέλη Παυλίδη της Βίλεμ να αποτελούν τις δύο πρώτες επιλογές για την γραμμή κρούσης. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στους δύο χωράει και... τρίτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κοντόσωμος φορ (1.70μ) μετράει τρεις συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών στα προκριματικά του Euro 2016, την περίοδο που στον πάγκο βρισκόταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Από τότε, δεν έχει ξανακληθεί. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να τον δούμε και πάλι με το εθνόσημο στο στήθος.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ