ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μίλαν και Σαμπντόρια "δένουν" με τετραετή συμβόλαια τους Μιχελή και Σιατούνη

Μίλαν και Σαμπντόρια "δένουν" με τετραετή συμβόλαια τους Μιχελή και Σιατούνη

Οι Νίκος Μιχελής και Αντώνης Σιατούνης ακούστηκαν για τον Ολυμπιακό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχουν στα χέρια τους πρόταση για τετραετή επέκταση των συμβολαίων τους με τη Μίλαν και τη Σαμπντόρια αντίστοιχα.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι δεδομένο πως θα επηρεάσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί εξαίρεση. Θεωρείται βέβαιο πως οι ομάδες θα ασχοληθούν με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ήδη στη χώρα μας ή θα επιδιώξουν να "επαναπατρίσουν" νεαρούς παίκτες που έχουν υψηλές προδιαγραφές.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι, για παράδειγμα, οι Νίκος Μιχελής και Αντώνης Σιατούνης που αγωνίζονται με επιτυχία στις ακαδημίες των Μίλαν και Σαμπντόρια αντίστοιχα. Τα ονόματα των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι με τη λογική της επένδυσης για το μέλλον. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, τόσο ο 19χρονος Μιχελής όσο και ο 17χρονος Σιατούνης έχουν πρόταση για τετραετή επέκταση των συμβολαίων τους. Οι άνθρωποι της Μίλαν και της Σαμπντόρια είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσφορά τους και τους έχουν καταθέσει πρόταση για νέο συμβόλαιο. Μάλιστα, παρότι οι συζητήσεις άρχισαν προ κορονοϊού, συνεχίστηκαν κανονικά και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αποδεικνύοντας πως η ανανέωση των συμβολαίων τους αποτελεί προτεραιότητα.

Από την πλευρά τους, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν σκέφτονται, προς το παρόν, να επιστρέψουν στη χώρα μας, αφού βλέπουν πως χαίρουν της εμπιστοσύνης των ομάδων τους και θέλουν να πραγματοποιήσουν μία αξιόλογη καριέρα στο εξωτερικό. Θεωρούν πως είναι προτιμότερο να παραμείνουν έξω και να εξελιχθούν στο κορυφαίο επίπεδο, όπως είναι αυτό του ιταλικού πρωταθλήματος.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ PRIMAVERA

O Νίκος Μιχελής ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών του Αστέρα. Γι’ αυτό το λόγο, η Μίλαν δαπάνησε 400.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2019 για να τον κάνει "δικό" της. Την εφετινή σεζόν, μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα, μετρούσε 17 συμμετοχές με την Primavera, αποτελώντας το βασικό αριστερό στόπερ των "ροσονέρι".

Παράλληλα, είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, κάνοντας ντεμπούτο με την Κ19 τον Σεπτέμβριο του 2019, στον αγώνα με το Βέλγιο. Το τωρινό συμβόλαιο του υψηλόσωμου (1.92μ) κεντρικού αμυντικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, αλλά, όπως προείπαμε, είναι θέμα χρόνου το νέο “deal” που θα τον κρατήσει κάτοικο Μιλάνου μέχρι το 2025.

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σιατούνης πήγε το καλοκαίρι του 2018 στην ακαδημία της Σαμπντόρια από τον Παναθηναϊκό (έχει κι εκείνος συμβόλαιο μέχρι το 2021), αγωνιζόμενος αρχικά στην Κ17 και στη συνέχεια στην Κ18 του συλλόγου. Είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ ή κεντρικός μέσος, έχοντας την εφετινή σεζόν τέσσερις ασίστ σε 17 συμμετοχές με την Primavera 1 της "Σαμπ". Είναι διεθνής με την Κ17 της Εθνικής, μετρώντας οχτώ συμμετοχές κι αποτελώντας βασικό στέλεχος στα πλάνα του Νίκου Κεχαγιά.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο παικτών και των διοικούντων τη Μίλαν και τη Σαμπντόρια είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα πολυετή συμβόλαιά τους. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ