ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μήτρογλου και Σάμαρης στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου

Benfica's Kostas Mitroglou celebrates with teammates scoring the opening goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Benfica and Borussia Dortmund at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Feb. 14, 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Kostas Mitroglou celebrates with teammates scoring the opening goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Benfica and Borussia Dortmund at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Feb. 14, 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP

Οι δύο Έλληνες της Μπενφίκα, Κώστας Μήτρογλου και Ανδρέας Σάμαρης, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου, αλλά για διαφορετικούς λόγους. (φωτογραφίες)

Η Μπενφίκα επέστρεψε στην κορυφή, νικώντας 1-0 στην έδρα της Μορεϊρένσε, χάρη στο 15ο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο πρωτάθλημα, αλλά ο Ανδρέας Σάμαρης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 81ο λεπτό, πήρε κάρτα για σκληρό φάουλ στο 91ο και μάλιστα στη συνέχεια χτύπησε εκτός φάσης τον Ντιέγκο Ίβο.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου έχουν ελληνικό "χρώμα", καθώς οι δύο Έλληνες της Μπενφίκα κυριαρχούν σε αυτά. Βέβαια, ο πρώτος αποθεώνεται, ενώ ο δεύτερος δέχεται κριτική.

A BOLA: ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

"Σώθηκαν από τον Μήτρογλου", αυτός είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της "A Bola", ο οποίος συνοδεύεται από τη φράση ότι "ο Έλληνας έλυσε ξανά το πρόβλημα και διατήρησε τους "αετούς" στην πρώτη θέση".

Κάτω από τον τίτλο υπάρχει αναφορά και στον άλλον Έλληνα της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας. "Ο Σάμαρης μπορεί να τιμωρηθεί. Η κάμερα έπιασε τον μέσο να επιτίθεται στον Ντιέγκο Ίβο και μπορεί να υποστεί κυρώσεις".

Μήτρογλου και Σάμαρης στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου

Δείτε από το Sport24.gr τα πρωτοσέλιδα από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο

Ο JOGO: ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ

Η "O Jogo" επιλέγει λογοπαίγνιο με τη λέξη "Έλληνας" στη φράση του τίτλου. "Viu-se grego" σημαίνει "δυσκολεύομαι" στην πορτογαλική γλώσσα, γιατί η Μπενφίκα δυσκολεύτηκε για να πάρει τη νίκη στην έδρα της Μορεϊρένσε.

"Ένα γκολ του Μήτρογλου και σπατάλη ευκαιριών από τους μινιότος (Μορεϊρένσε), είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην κορυφή της Primeira Liga οι αετοί", ενώ φυσικά υπάρχει αναφορά και στον Ανδρέα Σάμαρη, με "εικόνες να δείχνουν επίθεση στον Ντιέγκο Ίβο".

Μήτρογλου και Σάμαρης στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου

RECORD: Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

"Ο Μήτρογλου εγγυάται για την πρώτη θέση της Μπενφίκα στην Primeira Liga", σύμφωνα με τη "Record", η οποία σημειώνει ότι "το γκολ του Έλληνα έκανε όλη τη διαφορά".

Και σε αυτό το πορτογαλικό έντυπο υπάρχει αναφορά στον Ανδρέα Σάμαρη με τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες της επίθεσής του (γροθιά στο στομάχι όπως φάνηκε από το video) στον Ντιέγκο Ίβο.

Μήτρογλου και Σάμαρης στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ