ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μάριος Όγκμποε: Ο Έλληνας που έγινε Χαϊλάντερ

Μάριος Όγκμποε: Ο Έλληνας που έγινε Χαϊλάντερ

Ο Μάριος Όγκμποε έχει πάρει "φωτιά" στην Premiership έχοντας σκοράρει τέσσερα γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Χάμιλτον και το Sport24.gr μίλησε με τον 25χρονο επιθετικό για τη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα του, για το σκωτσέζικο, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε ηλικία 23 ετών δίχως να έχει αγωνιστεί ακόμη στην ελληνική Super League, ο Μάριος Όγκμποε αποφάσισε τον χειμώνα του 2018 να αφήσει τον ΟΦΗ, ο οποίος βρισκόταν στην δεύτερη Εθνική κατηγορία, για να κάνει ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του κυνηγώντας το όνειρο του στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα βρήκε την ποδοσφαιρική του "στέγη" στη Σκωτία και την ομάδα της Χάμιλτον Ακαντέμικαλ, η οποία είναι η μόνη επαγγελματική βρετανική ομάδα που προήλθε από σχολική ομάδα.

Πλέον, ο Όγκμποε διανύει την τρίτη του σεζόν στην Premiership και οι εμφανίσεις του έχουν βάλει ψηλά τον πήχη. Ένας τραυματισμός πέρσι, του στέρησε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2018/2019, όμως βοήθησε την ομάδα του στα μπαράζ σωτηρίας σκοράροντας ένα γκολ απέναντι στην Μάδεργουελ στην πρώτη αγωνιστική.

Φέτος η Χάμιλτον δίνει ξανά τη μάχη της παραμονής και μετά από 27 αγωνιστικές βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 20 βαθμούς, έναν παραπάνω από την τελευταία Χαρτς. Ο Όγκμποε βρίσκεται σε τροχιά για το μεγάλο "μπαμ" προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει "κεφάλι". Η Χάμιλτον μπορεί να αγνοεί τη νίκη το 2020, όμως ο 25χρονος επιθετικός έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα. Τέσσερα γκολ μετρά τις τελευταίες αγωνιστικές, ένα κόντρα στη Σέλτικ, ένα απέναντι στην Αμπερντίν και άλλα δύο στο παιχνίδι με την Χαρτς.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Μάριο Όγκμποε ο οποίος μίλησε για την ελπιδοφόρα απόδοση που σημειώνει στις τελευταίες αναμετρήσεις: "Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας σαν ομάδα" ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα παίκτης της Χάμιλτον.

Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν δεν κύλησε χωρίς προβλήματα για τον Μάριο, αφού ένας τραυματισμός τον Νοέμβριο τον έθεσε εκτός από κάποια παιχνίδια. Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν τον τρόμαξε και όπως αποδείχθηκε επέστρεψε πιο δυνατός: "Είχα ένα διάστρεμμα στο πόδι και με άφησε για ένα μήνα σχεδόν εκτός αγωνιστικών χώρων. Με το που επανήλθα έπαθα ένα μικρό τράβηγμα στο δικέφαλο. Ήμουν λίγο άτυχος πριν τα Χριστούγεννα και δεν είχα βρει 100% αγωνιστικό ρυθμό. Τον περσινό μου τραυματισμό στο γόνατο τον έχω ξεπεράσει πλήρως έκανα τις θεραπείες μου όσο καιρό επιβάλλεται και τώρα είμαι καλά. Δεν με επηρέασε καθόλου όμως ο τελευταίος μου τραυματισμός".

Η συνέχεια για τη Χάμιλτον προβλέπεται δύσκολη, αφού ακολουθούν δύσκολες αναμετρήσεις απέναντι σε Μάδεργουελ και Ρέιντζερς. Ξεκάθαρος στόχος για την ομάδα είναι η σωτηρία, όμως πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα για να επιτευχθεί αυτή σύμφωνα με τον Όγκμποε: "Στόχος μας είναι η σωτηρία. Πιστεύω ότι πρέπει να πιστέψουμε παραπάνω στις δυνάμεις μας και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι".

Μάριος Όγκμποε: Ο Έλληνας που έγινε Χαϊλάντερ

Δεν γινόταν να μην ζητήσουμε από τον Μάριο να κάνει μία σύγκριση της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας με αυτή στην Σκωτία, με τον ποδοσφαιριστή της Χάμιλτον να στέκεται στον επαγγελματισμό, αλλά και στην υγεία που υπάρχει στη βρετανική χώρα: "Είναι καλά τα πράγματα εδώ. Λειτουργούμε πολύ επαγγελματικά και είναι ένα όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ούτε ανώτερο, ούτε κατώτερο από το ελληνικό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι πιο υγιές. Παρόλ' αυτά θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου".

Ο Όγκμποε έκανε ταξίδι στη Σκωτία σε μία περίοδο που στην Χάμιλτον είχε δημιουργηθεί μία ελληνική "παροικία", αφού στην ομάδα βρίσκονταν ήδη τρεις Έλληνες, ο Γιώργος Σαρρής, ο Γιάννης Σκόνδρας και ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης. Πλέον έχει απομείνει μόνο εκείνος τονίζοντας πόσο τον βοήθησαν οι συμπαίκτες του να εγκλιματιστεί σε μία νέα χώρα: "Σίγουρα μου λείπουν γιατί και για μένα ήταν δύσκολο να πήγαινα στο εξωτερικό χωρίς να ξέρω πολύ καλά Αγγλικά και ήμουν λίγο πιο άνετος με τα παιδιά που ήταν εδώ".

Παρά την παρουσία του στην Premiership, ο 25χρονος επιθετικός θα επέστρεφε στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να προτιμά κάποια ομάδα ιδιαίτερα: "Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, η κάθε ομάδα στην Ελλάδα έχει την δική της ιστορία", ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί ανελλιπώς τη Super League εκφράζοντας την άποψη ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στο πρωτάθλημα μας: "Παρακολουθώ κάθε αγωνιστική. Εκεί που είχε φτιάξει και ήταν πιο ανταγωνιστικό και διεκδικούσαν 3-4 ομάδες, τώρα πάλι πήγαμε λίγο πίσω, αλλά πιστεύω ότι όλα θα διορθωθούν".

Ο Μάριος βλέπει και την παλιά του ομάδα τον ΟΦΗ, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά play-off, αναγνωρίζοντας τη δουλειά που έχει γίνει στην κρητική ΠΑΕ: "Εννοείται πως παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Έχει γίνει μία πολύ σοβαρή δουλειά στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι σκαλοπάτι, σκαλοπάτι θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά και χαίρομαι γι' αυτό".

Όσο για τον στόχο της Εθνικής, κάθε ποδοσφαιριστής έχει αυτό το όνειρο και προς αυτή την κατεύθυνση βλέπει και ο Όγκμποε, ο οποίος θα ήθελε κάποια στιγμή να φορέσει τα γαλανόλευκα: "Θα ήθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδας". Αναφορικά με επιπλέον προσωπικούς στόχους στην παρούσα φάση, ο Μάριος δεν κοιτάζει κάτι άλλο πέρα από τη δική του ομάδα: "Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βοηθήσω και να κάνω ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου για να σωθεί η ομάδα μου".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ