ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Μία καριέρα γεμάτη ατυχίες ψάχνει το restart

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Μία καριέρα γεμάτη ατυχίες ψάχνει το restart

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που σημάδεψαν την καριέρα του και ψάχνει την ομάδα που θα πραγματοποιήσει την επάνοδο στα 28 του χρόνια.

Στην επικαιρότητα ήρθε ξανά το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στο Κορωπί το Σάββατο, πέρασε από τεστ για κορονοϊό, και αναμένεται από την Δευτέρα το απόγευμα να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας παίκτης ανήκει ακόμη στο Αμβούργο, όμως η συνεργασία του με την γερμανική ομάδα δεν αναμένεται να επεκταθεί. Παρόλ' αυτά θέμα απόκτησής του από του πράσινους δεν τίθεται αυτή την στιγμή.

Ο Παπαδόπουλος ενεργοποίησε τις επαφές του και με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να κάνει προπονήσεις με τον Δικέφαλο. Όμως ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Αμπέλ Φερέιρα, άναψε "κόκκινο" φως, καθώς δεν ήθελε να χαλάσει τις ισορροπίες στην ομάδα του ενόψει playoffs.

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός διαθέτει μία πλούσια καριέρα με παρουσία στην Bundesliga, ωστόσο οι ατυχίες των τραυματισμών τον έχουν πάει αρκετά πίσω. Το Sport24.gr ξετυλίγει το "κουβάρι" της πορείας του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, γεννημένος στην Κατερίνη, πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στον Σβορώνο, όμως τον Ιούλιο του 2007 πέρασε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες στον Ολυμπιακό. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2007 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Ερυθρόλευκους αγωνιζόμενος για δύο λεπτά στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ατρόμητο με 3-1. Εκείνη την ημέρα σημείωσε ρεκόρ, αφού σε ηλικία 15 ετών έγινε τότε ο νεότερος παίκτης που συμμετέχει στην Super League.

Στον Ολυμπιακό έμεινε μέχρι τη σεζόν 2009/2010, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να γίνει βασικός ποδοσφαιριστής μετρώντας όλα αυτά τα χρόνια μονάχα 18 συμμετοχές. Παράλληλα, η FIFA τον είχε συμπεριλάβει στους 10 ανερχόμενους νέους παίκτες.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Μία καριέρα γεμάτη ατυχίες ψάχνει το restart

Όσον αφορά τις μειωμένες ευκαιρίες που είχε πάρει στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είχε δηλώσει σε παλαιότερη του συνέντευξη στο Contra.gr: " Σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα, παίζουν οι έμπειροι παίκτες. Αυτό επικρατεί ως νοοτροπία στην Ελλάδα. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα αναγκαστικά και δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, Λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι ομάδες δεν έχουν λεφτά να πάρουν παίκτες. Γι' αυτό δοκιμάζουν νέους. Στην Ευρώπη υπήρχε πάντα άλλη Λογική. Δεν κοιτούν την ηλικία. Εάν είσαι καλός και αξίζεις, παίζεις. Στη Σάλκε έχουμε τέσσερις παίκτες που είναι 17-18 χρονών και αγωνίζονται συνέχεια. Στον Ολυμπιακό είχα μόνο 9 συμμετοχές. Την μεταγραφή στην Σάλκε στην ουσία δεν την πήρα από τον Ολυμπιακό. Με είδαν στην Εθνική Παίδων και στην Εθνική Ελπίδων. Από τα 16 μου έπαιζα στην Ελπίδων. Εκεί έκανα πολύ καλές εμφανίσεις, με είδε η Σάλκε και με απέκτησε".

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΚΕ

Έτσι, λοιπόν, η Σάλκε, έχοντας δει τις δυνατότητες του Κυριάκου Παπαδόπουλου στις Εθνικές Νέων, κατέβαλε το ποσό των 2.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό προκειμένου να τον κάνει δικό της. Στους Βασιλικούς Μπλε ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός σημείωσε την καλύτερη πορεία της καριέρας του. Είναι η ομάδα με την οποία μετράει τις περισσότερες συμμετοχές, 97 συγκεκριμένα, και του έδωσε το εισιτήριο και για την Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Ντεμπούτο στην Σάλκε πραγματοποίησε στις 21 Αυγούστου του 2010 σε ένα εκτός έδρας με το Αμβούργο. Είχε αγωνιστεί για 49 λεπτά με την ομάδα του να χάνει με σκορ 2-1. Η πρώτη του σεζόν έκλεισε με 30 συμμετοχές με τη Σάλκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Ντούισμπουργκ, ενώ σε επίπεδο Champions League, οι Βασιλικοί Μπλε έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η επόμενη σεζόν ήταν ξανά γεμάτη για τον Κυριάκο, αφού σημείωσε συνολικά 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε μάλιστα και 5 γκολ. Τα δύο εξ αυτών ήταν στο Europa League, όπου οι Βασιλικοί Μπλε είχαν φτάσει έως τα προημιτελικά του θεσμού. Το τέλος της σεζόν 2011/2012 κορυφώθηκε φυσικά με το Euro 2012. Με τη φανέλα βασικού στην Εθνική Ελλάδας και στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, έφτασε έως και τα προημιτελικά, όταν τότε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε δεχθεί τον αποκλεισμό από την Γερμανία με 4-2.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Η ατυχία για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ξεκινάει τη σεζόν 2011/2012 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο. Τότε μπήκε στο χειρουργείο προκειμένου να γίνει επέμβαση στο γόνατο, καθώς είχε κάποιες ενοχλήσεις. Όμως, τα πάντα πήγαν στραβά, αφού η επάνοδος του καθυστέρησε πέραν του αναμενόμενου, λόγω επιπλοκών. Το καλοκαίρι του 2013 αισθάνθηκε κι άλλες ενοχλήσεις με αποτέλεσμα η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο μπαίνοντας ως αλλαγή κόντρα στο Φράιμπουργκ.

Στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, πάλι η ατυχία τον χτύπησε. Τον Απρίλιο του 2014 υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, ένα σοβαρό πλήγμα, αφού ήταν η αιτία για να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου η Ελλάδα σημείωσε μία πάρα πολύ καλή πορεία. Το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Οι Βασιλικοί Μπλε τον παραχώρησαν δανεικό για ένα χρόνο στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Μία καριέρα γεμάτη ατυχίες ψάχνει το restart

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε αυτή η αλλαγή. Η Μπάγερ είναι σαν τη Σάλκε, μια ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Δυστυχώς ήμουν τραυματίας την περσινή σεζόν, αλλά τώρα πια είμαι έτοιμος και με υψηλό κίνητρο για να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους" είχε δηλώσει κατά τη μετακίνησή του στις Ασπιρίνες. Οι τραυματισμοί όμως δεν έφυγαν ποτέ. Το Νοέμβριο του 2014 αντιμετώπισε πρόβλημα στον ώμο, τον Απρίλιο του 2015 υποβλήθηκε ξανά σε χειρουργική επέμβαση στο ίδιο σημείο και τέθηκε νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, όμως, συνέχισε να τον εμπιστεύεται, αφού ανακοίνωσε την απόκτησή του με συμβόλαιο μάλιστα έως το 2020. "Χαίρομαι που θα παίξω για την ομάδα. Ο σύλλογος μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και μου συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές. Είμαι ευγνώμων. Ανυπομονώ να ζήσουμε όλοι μαζί μεγάλες στιγμές και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε" είχε δηλώσει μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

ΝΕΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειχνε ότι τη σεζόν 2015/2016 ήταν ικανός να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά από τον Νοέμβριο άρχισαν ξανά τα προβλήματα και ο μειωμένος χρόνος συμμετοχής. Ένας τραυματισμός μάλιστα σε παιχνίδι του Europa League τον Μάρτιο του 2016 απέναντι στην Βιγιαρεάλ, τον άφησε ξανά εκτός μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς. Ο απολογισμός;31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Τότε, ήρθε ο δανεισμός του στη Λειψία για έναν χρόνο, όπου συνάντησε τον τεχνικό διευθυντή των Ταύρων, Ραλφ Ράγκνικ, ο οποίος ήταν προπονητής του στην Σάλκε το 2011. Με τη Λειψία αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Γκλάντμπαχ, αφού πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου εξαιτίας του προβλήματος του στο γόνατο. Τον Ιανουάριο η απόκτηση του Ουπαμεκάνο, έφερε τον Παπαδόπουλο στην πόρτα της εξόδου και στον δανεισμό του στο Αμβούργο.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Μία καριέρα γεμάτη ατυχίες ψάχνει το restart

Εκεί φαίνεται ότι βρήκε το λιμάνι του, καθώς τη σεζόν 2017/2018 δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα τραυματισμού, αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια της Bundesliga, ενώ σε κάποια εξ αυτών πήρε και περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ωστόσο, η χρονιά για τους Δεινόσαυρους ήταν καταστροφική αφού επήλθε ο υποβιβασμός μετά από 55 χρόνια.

Τα προβλήματα στο γόνατο επέστρεψαν το καλοκαίρι του 2018, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να έχει υποστεί κάκωση χόνδρου στο γόνατο. Η επιστροφή του υπολογιζόταν μετά από έξι μήνες, ωστόσο αυτή συνέβη στις 2 Απριλίου σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Πάντερμπορν. Δύο εμφανίσεις πραγματοποίησε μονάχα ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός την περσινή σεζόν.

ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟ RESTART

Τη φετινή σεζόν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν υπολογιζόταν από τον Ντίτερ Χέκινγκ, αφού έχει πραγματοποιήσει μόλις 4 εμφανίσεις. Μάλιστα, ζήτησε να φύγει από το Αμβούργο, με αποτέλεσμα η γερμανική ομάδα να τον υποβιβάσει στην Κ21. "Ο Παπαδόπουλος μας ζήτησε να φύγει τον Ιανουάριο και από τη στιγμή που θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα αποφασίσαμε από κοινού να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα. Θα παίζει στη Regionalliga για να διατηρηθεί σε φόρμα" είχε δηλώσει ο τεχνικός διευθυντής του Αμβούργου.

Τον Ιανουάριο είχε φτάσει κοντά στην Κίνα, ωστόσο η μεταγραφή του στην Shangai Shenhua χάλασε εξαιτίας διαφωνίας σε κάποιους όρους του συμβολαίου. Πλέον, αναζητεί τον επόμενο σταθμό του και μία νέα ομάδα, η οποία θα τον βοηθήσει στην αναγέννηση της καριέρας του. Μίας καριέρας, η οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και ατυχίες. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε όλα τα εφόδια για κάτι μεγάλο και το ενδιαφέρον από τεράστιους συλλόγους μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ