ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κυριακόπουλος: "Δεν το σκέφτηκα στιγμή, ήθελα τη μεταγραφή στο εξωτερικό"

Κυριακόπουλος: "Δεν το σκέφτηκα στιγμή, ήθελα τη μεταγραφή στο εξωτερικό"

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος κατά την επίσημη παρουσίαση του από τη Σασουόλο τόνισε πως το πρωτάθλημα στην Ιταλία είναι τρία-τέσσερα επίπεδα πάνω από το ελληνικό και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. (VIDEO)

Μπορεί να έχει ενταχθεί εδώ και είκοσι μέρες στη Σασουόλο αλλά την Παρασκευή παρουσιάστηκε και επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο λόγος για τον Γιώργο Κυριακόπουλο ο οποίος έκανε το μεγάλο βήμα και πήρε μεταγραφή από τον Αστέρα στο σύλλογο της Ιταλίας.

Στην πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Έλληνας αριστερός μπακ ρωτήθηκε για αρκετά πράγματα αναφορικά με την Ελλάδα, την Ιταλία, τη νέα του ομάδα ενώ κλήθηκε να απαντήσει και στο δίλημμα πίτσα ή μακαρόνια.

Αρχικά είπε:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε αυτό το club, είμαι πολύ χαρούμενος τα πράγματα εδώ είναι εξαιρετικά. Η ομάδα μου προσφέρει τα πάντα. Θέλω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Όλα εδώ δουλεύουν σε επαγγελματικό και πολύ υψηλό επίπεδο".

Για το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος και τη διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα:
"Είναι πολύ διαφορετικό το ιταλικό πρωτάθλημα, είναι 3-4 επίπεδα πάνω από το ελληνικό. Συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Εδώ αγωνίζεσαι κόντρα σε μεγάλες ομάδες, όπως Μίλαν, Ρόμα, Γιουβέντους, Ιντερ. Είναι ψηλότερο το επίπεδο και με τον καιρό θα αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας και του πρωταθλήματος".

Για τον προπονητή Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι:
"Είναι πολύ εργατικός. Μας βοηθάει στην προπόνηση όμως είναι και πολύ απαιτητικός από τους παίκτες, θέλει το 100% από τον κάθε παίκτη, δουλεύει σκληρά και πιστεύω ότι η ομάδα μαζί του θα πάει ψηλά".

Για τα πρώτα του βήματα:
"Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Με τον καιρό ανέβηκα από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Έπειτα πήγα στη Β' Εθνική, έπαιξα κάποια παιχνίδια εκεί και τα τελευταία τρία χρόνια καθιερώθηκα στην ομάδα. Η ομάδα μου με πίστεψε, την ευχαριστώ και επιβραβεύθηκα με μια μεταγραφή στη Σασουόλο".

Για τη μεταγραφή του:
"Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, η μεταγραφή μου έγινε την τελευταία μέρα. Ήταν έκπληξη για μένα. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη στιγμή, είπα ναι με τη μία στην ομάδα, ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ πριν έρθω εδώ, μια μεταγραφή στο εξωτερικό. Είναι πολύ ευχάριστο το ότι βρίσκομαι εδώ".

Για την παρουσία του στις μικρές Εθνικές:
"Το τι έπαιξα στις μικρές εθνικές ομάδες σίγουρα με κάνει χαρούμενο. Στόχος μου πρώτα είναι να καθιερωθώ στην ομάδα μου εδώ και μετά να παίξω στην Εθνική ομάδα, κάτι το οποίο είναι δόξα και τιμή για τον κάθε παίκτη".

Για τα χαρακτηριστικά και τα δυνατά του σημεία:
"Είμαι ένας παίκτης που μου αρέσει πιο πολύ η επίθεση. Σίγουρα, η θέση μου είναι αμυντικός, αλλά τα υπέρ μου είναι ότι έχω καλό πόδι, έχω δυνατό σουτ, δυνατή σέντρα. Θεωρώ πως με τις δυνατότητές μου θα βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλά".

Με τι θα είναι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν:
"Θα είμαι ευχαριστημένος αν πετύχουμε τους στόχους μας και εγώ να βοηθήσω σε αυτό παίζοντας σε αρκετά ματς και πετυχαίνοντας και εγώ τους δικούς μου στόχους μαζί με την ομάδα".

Για τις εγκαταστάσεις:
"Είναι πολύ ωραία, όλα είναι νέα εδώ πέρα, οι εγκαταστάσεις είναι φανταστικές, τα αποδυτήρια. Το σταφ. Όλα κινούνται σε επαγγελματικά επίπεδα και θα με βοηθήσει στο να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας".

Για την πόλη:
"Την είδα λίγο, είναι μια μικρή πόλη, σαν την Τρίπολη που ζούσα πριν που ήμουν στον Αστέρα. Βέβαια ζω στην Μόντενα πλέον, εκεί έπιασα σπίτι".

Για το δίλημμα πίτσα η μακαρόνια:
"Νομίζω η πίτσα είναι καλύτερη και μετά τα μακαρόνια εδώ στην Ιταλία".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ