ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Πιθανή συμφωνία Μαρσέιγ-Μπενφίκα για Μήτρογλου

Benfica's Kostas Mitroglou celebrates scoring the opening goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Benfica and Borussia Dortmund at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Feb. 14, 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Μήτρογλου AP

Μπενφίκα και Μαρσέιγ ξεκίνησαν νέο κύκλο επαφών και προέκυψε προφορική συμφωνία για τον Κώστα Μήτρογλου. Οριστικές εξελίξεις την Πέμπτη (31/8).

Το βράδυ της Τετάρτης (30/8) οι συζητήσεις ανάμεσα σε Μπενφίκα και Μαρσέιγ για τον Κώστα Μήτρογλου διεκόπησαν. Οι Πορτογάλοι απάντησαν αρνητικά στην πρόταση των Γάλλων και στις πολύωρες διαπραγματεύσεις μπήκε ένα "στοπ".

Τα μεσάνυχτα, ωστόσο, ξεκίνησε νέος κύκλος επαφών και τα ξημερώματα σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία είναι πιθανή! Οι δύο πλευρές μιλούν για ένα deal που ενδεχομένως και να καταστήσει τον "Μητρογκόλ" ως την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Μασσαλοί δίνουν από τώρα 15 εκατ. ευρώ στους "αετούς" για το 50% των δικαιωμάτων του και αν σε διάστημα δύο ετών δεν φτάσει πρόταση στη Μπενφίκα για τον 29χρονο στράικερ, τότε η γαλλική ομάδα πρέπει να δώσει σε αυτή της Λισσαβώνας άλλα 12.5 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, η πώληση του Μήτρογλου, αν αυτή ολοκληρωθεί, ίσως να φτάσει τα 27.5 εκατ. ευρώ. Όσο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, τον πρώτο χρόνο θα λάβει συμβόλαιο 2.5 εκατ. ευρώ, τον δεύτερο 2.6, τον τρίτο 2.7 και τον τέταρτο 2.8. Περισσότερα χρήματα από όσα έπαιρνε στη Μπενφίκα.

Ο Μήτρογλου αποτέλεσε διακαή πόθο της Μαρσέιγ, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να τον αποκτήσει. Μέσα στις επόμενες ώρες θα σημειωθούν οριστικές εξελίξεις, αφού όλα τα παραπάνω αποτελούν προφορική συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διεθνής επιθετικός θα "πετούσε" την Πέμπτη για τη Γαλλία, με την ελπίδα να κυλήσουν όλα ομαλά και να υπογράψει. Η Μαρσέιγ συμμετέχει εφέτος στο Europa League, είναι στον ίδιο όμιλο με Κόνιασπορ, Ζάλτσμπουργκ και Γκιμαράες. Στο Σαμπιονά που είναι σε εξέλιξη έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές.

Παρακολοθήστε LIVE από το Sport24.gr την τελευταία ημέρα των μεταγραφών (Πέμπτη, 31/8)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

(AP Photo/Armando Franca)

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ