ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καπίνο: "Κάτι καινούριο για μένα το αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου"

Καπίνο: "Κάτι καινούριο για μένα το αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου"

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Στέφανος Καπίνο, που μετρά τρεις σερί συμμετοχές στην ενδεκάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Δηλώσεις του Στέφανου Καπίνο φιλοξενήθηκαν στο matchday programme της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μιλάει για το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κάρντιφ αλλά και την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο City Ground.

O Καπίνο μετράει τρεις σερί συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα της Φόρεστ, περιμένοντας την ευκαιρία του το προηγούμενο διάστημα, με τον Κοστέλ Παντιλιμόν να έχει τον ρόλο του Νο1.

"Πρέπει να έχεις υπομονή αν είσαι τερματοφύλακας. Ο Παντιλιμόν έπαιζε καλά, οπότε για εμένα ήταν ξεκάθαρο πως αυτός έπρεπε να συνεχίσει να αγωνίζεται", τονίζει ο Καπίνο που παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή του στο στυλ του αγγλικού ποδοσφαίρου.

"Η ευκαιρία μου ήρθε απέναντι στην Κάρντιφ. Δεν ήταν το ντεμπούτο που είχα φανταστεί αφού δεν κερδίσαμε το παιχνίδι, ωστόσο ήταν η πρώτη μου εμπειρία από το αγγλικό ποδόσφαιρο και ήμουν πολύ καιρό δίχως επίσημο ματς. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνομαι καλύτερος, θα βελτιώνομαι.

Ο τρόπος που έπαιξε η Κάρντιφ, με τις μεγάλες μπαλιές και τα δυνατά πλάγια άουτ, ήταν δύσκολος στην προσαρμογή. Αλλά ήταν μια καλή εμπειρία και ήμουν πραγματικά χαρούμενος που έκανα το ντεμπούτο μου στον σύλλογο, σε ένα όμορφο γήπεδο και σε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Δεν είχα αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο πριν, σε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου, αλλά ήταν οκ.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο απαιτεί φυσικές δυνάμεις και ομάδες με τέτοιο ύφος είναι δυνατές, με μεγαλόσωμους παίκτες και επιχειρούν πάντα βαθιές πάσες για να δημιουργήσουν καταστάσεις. Ήταν κάτι καινούριο για εμένα".

Ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ, που έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα δύο τελευταία ματς με Μπάρνσλεϊ και Μπρίστολ Σίτι, μίλησε και για την πρώτη του γνωριμία με το κοινό στο City Ground:

"Ήταν κάτι που ήθελα από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, επομένως ήταν κάτι όμορφο για εμένα. Ήθελα να αγωνιστώ στο City Ground, να ευχαριστηθώ το παιχνίδι, ήταν μια πραγματικά καλή στιγμή για εμένα. Μια καλή εμφάνιση σε συνδυασμό με τους τρεις βαθμούς ήταν ένα καλό ντεμπούτο για εμένα στο γήπεδο μας".

AP Photo/Gero Breloer

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ