ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κανακούδης: "Καλύτερα… Φινλανδός!"

Κανακούδης: "Καλύτερα… Φινλανδός!"
Κανακούδης

Ο αμυντικός της Ίντερ Τούρκου, Πέτρος Κανακούδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για το πως είναι η ζωή στην Φιλανδία: "Με την γλώσσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εδώ το 90% του κόσμου μιλάνε αγγλικά, γνωρίζω και εγώ αγγλικά και μπορώ να συν εννοηθώ. Όσον αφορά την ζωή όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου. Δεν υπάρχουν παρανομίες και καταστάσεις που βιώνουμε στην Ελλάδα. Από τα να μην περάσει κόκκινο το φανάρι ο πεζός, να κλείσουν τα μαγαζιά στην ώρα τους και ο εργαζόμενος να κάνει το διάλειμμα του στην ώρα του, δεν πα να καίγεσαι. Είναι κρύος και ντροπαλός λαός. Δεν είναι εκδηλωτικοί όπως είμαστε εμείς".

Για το πως αποφάσισε να πάει εκεί: "Όπως το σκέφτομαι εγώ, αν έχεις φιλοδοξίες και θες να δεις κάτι άλλο, είναι κάτι εύκολο να διεκδικήσεις κάτι που ονειρεύεσαι από παιδί. Ήταν συνειδητή η απόφαση μου να εξαντλήσω κάθε ενδεχόμενο να παίξω στο εξωτερικό".

Για το ενδεχόμενο να παίξει στο MLS: "Εκεί μπορούν να παίξουν μέχρι εννιά ξένοι και ήταν σε διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ. Μου πρότειναν να κάνω συμβόλαιο για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Όμως δεν έκρινα καλό να μείνω στην απραξία για τρεις μήνες. Είχα ήδη χάσει τον Ιανουάριο. Και μία από τις χώρες που μπορούσα να πάω τον Φεβρουάριο ήταν η Φιλανδία".

Για την οργάνωση: "Όσον αφορά τη οργάνωση για να μη ν γίνω υπερβολικός και πω αντάξια της Αγγλίας. Ενδιαφέρονται πάρα πολύ για εμάς. Έχουμε οκτώ γήπεδα για να κάνουμε προπόνηση που είναι εξαιρετικά. Υπάρχουν κλειστά πλαστικά γήπεδα έκτης γενιάς. Οι καταστάσεις που βιώνω είναι άκρως επαγγελματικές. Υπάρχει ένα θέμα με την τεχνογνωσία γύρω από το ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτό έχει μπει στην ομοσπονδία ο Γιάρι Λιτμάνεν, για να το βελτιώσει. Εμείς είμαστε τέταρτοι. Τρεις βαθμούς πίσω από τον τρίτο που βγαίνει στα προκριματικά του Europa League και είχαμε και ένα παιχνίδι λιγότερο".

Για το αν βλέπει την Super League : "Την παρακολουθώ κανονικά. Νομίζω ότι πάλι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο. Αυτός που μου έκανε εντύπωση είναι ο ΠΑΟΚ. Και πέρυσι είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά δείχνει σημάδια ότι είναι καλός. Έχει έναν προπονητή που έχει ιταλικά σημάδια στο στυλ του. Περίμενα περισσότερα από Αστέρα και Ατρόμητο. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μία πίεση που δεν πέρασε η ομάδα στην Ευρώπη. Ο φίλαθλος Παναθηναϊκός θέλει να ρίχνει τρία και τέσσερα αλλιώς δεν είναι καλά. Για την παραμονή θα παλέψουν τέσσερις ομάδες".

Για το μέλλον του: Σε ένα μήνα τελειώνει το πρωτάθλημα. Έχουν απομείνει τέσσερις αγωνιστικές, όπως και στην Αμερική. Τώρα τί θα γίνει ένας Θεός το ξέρει. Θα ήταν καλό να συνεχίσω να είμαι εδώ τουλάχιστον και για μένα. Σίγουρα θα ήθελα να έχω κανένα δυο Έλληνες να συνεννοούμαι λίγο καλύτερα".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ