ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η αλήθεια για Σιόβα - Βαλένθια και το ποσοστό μεταπώλησης του Ολυμπιακού

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

H Βαλένθια έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Δημήτρη Σιόβα, αλλά οι υψηλές απαιτήσεις της Λεγκανές βάζουν σημαντικά εμπόδια στην πραγματοποίηση του deal. Τι ποσοστό μεταπώλησης διατηρεί ο Ολυμπιακός.

O σοβαρός τραυματισμός του Εσεκιέλ Γκαράι "αναγκάζει" τους ανθρώπους της Βαλένθια να βγουν στην αγορά για να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του. Η μακρά απουσία του Αργεντινού στόπερ επιτρέπει στους διοικούντες την ισπανική ομάδα να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή με κανονική μεταγραφή, παρά το γεγονός πως έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, εκμεταλλευόμενοι έναν κανονισμό της La Liga.

Ένα από τα ονόματα που παίζουν δυνατά για διάδοχος του 33χρονου στόπερ είναι εκείνο του Δημήτρη Σιόβα. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, που επέστρεψε πρόσφατα στη δράση ύστερα από δύο μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, αρέσει στις "νυχτερίδες", καθώς είναι αριστεροπόδαρος στόπερ, με εμπειρία από τη La Liga και τρεις γεμάτες σχεδόν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, οι υψηλές απαιτήσεις της Λεγκανές βάζουν εμπόδια στην ολοκλήρωση του deal. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, η Λεγκανές θα συναινέσει στην παραχώρηση του 31χρονου στόπερ μόνο σε περίπτωση που καλυφθεί η ρήτρα ύψους 11.500.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή κάτι τέτοιο δεν φαντάζει εφικτό, αφού η Βαλένθια δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει σε τέτοια ποσά.

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ & ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ

Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα εκείνες των Φακούντο Ρονκάγλια της Οσασούνα, Καλέρο της Εσπανιόλ, Χόρχε Σάενθ της Θέλτα, Σίντνεϊ της Μπέτις, αλλά και του 20χρονου Γκανέζου αμυντικού της Βαγιαδολίδ, Μοχάμεντ Σαλίσου. Αξίζει να σημειωθεί πως, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Λεγκανές και της Βαλένθια για τον Σιόβα, ο Ολυμπιακός διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 15%. Δηλαδή, δεν αποκλείεται στα ταμεία των "ερυθρολεύκων" να μπουν περισσότερο από 1.500.000 ευρώ.

Όμως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πιθανότερο είναι πως ο Σιόβας θα παραμείνει στη Λεγκανές τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Άλλωστε, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021. Την εφετινή σεζόν, ο διεθνής αμυντικός μετράει 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Copa del Rey, ενώ συνολικά με την ισπανική ομάδα έχει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 98 συμμετοχές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ