ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η "αγάπη" του Καρέλη για τα τσιγάρα

Η "αγάπη" του Καρέλη για τα τσιγάρα

Ο Νίκος Καρέλης σε συνέντευξή του σε βελγικό περιοδικό μίλησε για τις σκανταλιές του ως παιδί, τις ελπίδες πρωταθλητισμού στις καταδύσεις και το πόσο δύσκολα πέρασε στην Ρωσία, πριν πάει στον Παναθηναϊκό

"Όταν ήταν παιδί έτρωγε τσιγάρα, τώρα πετυχαίνει εξαιρετικά γκολ για την Γκενκ". Με αυτή την ατάκα ξεκινά στην ιστοσελίδα του βελγικού ποδοσφαιρικού περιοδικού, "Sport", η προαναγγελία για την συνέντευξη που έδωσε στο μέσο ο Νίκος Καρέλης.

"Ουσιαστικά ξεκίνησα στον Εργοτέλη στα 6 χρόνια μου. Από τα 4 είχα ξεκινήσει, αλλά δεν έπαιζα πολύ. Πήγα λοιπόν κολύμβηση τα πρώτα δύο χρόνια", εξηγεί ο Καρέλης για την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό.

"Ζήτησα από τον δάσκαλο της κολύμβησης να μου δείξει τον τρόπο να βουτάω στην πισίνα. Το έκανα ξανά και ξανά. Όταν άκουσε πως είμαι μόλις 6 ετών δεν το πίστευε. Φαίνεται πως η κατάδυσή μου ήταν εξαιρετική. Νόμιζε πως θα με κάνει πρωταθλητή στις καταδύσεις".

"Ήθελε να κατεβαίνω σε πρωταθλήματα. Με πίεσε για βουτιές από 5 και 10 μέτρα, αλλά δεν το έκανα. Γύρισα σπίτι και άρχισα να κλαίω. Μετά είπα στην μητέρα μου πως ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο και πάλι".

Έτρωγε τσιγάρα

Ο Καρέλης εξήγησε στους Βέλγους πόσο... δύσκολο παιδί ήταν. "Όλη μου την ώρα ασχολούμουν με σκανταλιές, σκαρφάλωνα στα δέντρα και δύο φορές είχα φάει... ένα τσιγάρο. Αλήθεια φίλε μου", αναφέρει ο Έλληνας άσος για να ακολουθήσουν γέλια! "Ήμουν 5-6 ετών, δεν ξέρω τι με έπιανε, μετά πήγα για πλύση στομάχου στο νοσοκομείο".

"Έχω πάει όμως και τρίτη φορά στο νοσοκομείο. Η αδελφή μου και εγώ ήμασταν άρρωστοι, η μητέρα μου μου έδωσε αντιβίωση και μετά πήγε με το κουτάλι να δώσει και στην αδελφή μου. Εγώ πήρα κρυφά το μπουκάλι και το ήπια όλο μπροστά στην τηλεόραση μου άρεσε". Ακολούθησαν ξανά γέλια και ο Καρέλης συμπλήρωσε: "Οι γονείς μου σκέφτονταν συχνά: Τι θα κάνει ο Νίκος τώρα;"

Η δύσκολη περίοδος στην Ρωσία

Μετά τον Εργοτέλη, σε ηλικία 19 ετών, πήγε στην Ρωσία και φόρεσε την φανέλα της Άμκαρ Περμ, όμως χωρίς επιτυχία και έναν χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.

"Είναι καλό που ήρθε αυτό στα 19 μου, καθώς συνειδητοποίησα πως πρέπει να δουλέψω πολύ πιο σκληρά, ήθελα να γίνω επαγγελματίας σε μεγάλο σύλλογο και στην Ρωσία κέρδισα πράγματα, δεν έχασα".

Η "αγάπη" του Καρέλη για τα τσιγάρα

"Δεν ήταν και πολύ καλά τα πράγματα για μένα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, είχα και δυσκολίες με τον καιρό. Η θερμοκρασία ήταν κυρίως στους -20, κάποιες φορές απλά πήγαινε -15 και -10".

"Μόνο δύο συμπαίκτες μου μιλούσαν αγγλικά, ενώ αν δεν ήξερες ρωσικά σε ένα μαγαζί ούτε ένα μπουκάλι με νερό δεν μπορούσες να αγοράσεις".

"Τους πρώτους μήνες καθόμουν στο διαμέρισμά μου και μιλούσα μέσω facebook με τους Έλληνες φίλους μου, όμως η Ελλάδα ήταν 3 ώρες πίσω και έπρεπε να περιμένω πολλές φορές μέχρι τη μία (το βράδυ). Τότε επέστρεφαν σπίτι οι φίλοι μου στην Κρήτη".

"Στο Περμ στην αρχή ήμουν μόνος. Αργότερα ήρθε ο αδελφός μου. Τους πρώτους μήνες λοιπόν προσπαθούσα να μαγειρεύω και μάθαινα ρωσικά. Για τρεις μήνες έκανα μαθήματα κάθε μέρα. Τα ρωσικά μου είναι καλά σύμφωνα με τον Ρουσλάν (Ρώσος παίκτης της Γκενκ)".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ