ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γκαλίτσιος: "Έτσι χάλασε η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ"

Γκαλίτσιος: "Έτσι χάλασε η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ"

Ο αμυντικός της Μουσκρόν, Γιώργος Γκαλίτσιος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους χάλασε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Για δύο ώρες φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Ανατροπή & πέναλτι» με τους Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτη ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο αμυντικός της Μουσκρόν, πέρα από το επεισόδιο του Λέτο με τον Βαλβέρδε, αποκάλυψε το φλερτ που είχε στο παρελθόν τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον ΠΑΟΚ και τους λόγους που ναυάγησε η μεταγραφή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αγορά της Μουσκρόν από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ:" Εδώ και δύο μήνες έχει αλλάξει χέρια η ομάδα μας, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ο ιδιοκτήτης. Ηρθε για να μείνει και να βοηθήσει την ομάδα, αυτό έχω καταλάβει".

Για τους διαιτητές στο Βέλγιο: "Σαφώς και υπάρχουν διαιτητές στο Βέλγιο που σε βγάζουν από τα ρούχα σου".

Για τον εαυτό του:"Υπέγραψα για άλλο ένα χρόνο την ανανέωση του συμβολαίου μου, οπότε θα μείνω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι".

Για τον Δώνη: "Ξεκίνησα μαζί του και έγινα επαγγελματίας. Νομίζω ότι είναι ένας ταλαντούχος προπονητής και ξεκινάει μια δύσκολη επιχείρηση με τον Παναθηναϊκό. Αν στηριχτεί στα κατάλληλα παιδιά από τις ακαδημίες, νομίζω ότι μπορεί να πάει μπροστά. Θα είναι δύσκολος ο πρώτος χρόνος αλλά μετά θα πάει καλά. Δουλεύει με νέους παίκτες, του αρέσει, οπότε μπορεί να τα καταφέρει. Εγώ είχα καλή επαφή μαζί του, με βοήθησε πολύ. Με είχε πιστέψει και ήταν να πάω στον ΑΠΟΕΛ, αλλά η μεταγραφή τελικά δεν προχώρησε.

Για τον εάν υπήρξε επαφή με τον ΠΑΟΚ: "Και με τον ΠΑΟΚ είχα συμφωνήσει, ήταν να υπογράψω τα συμβόλαια, αλλά εμφανίστηκε κάποιος από τη διοίκηση και κόλλησε το θέμα. Ο Βεζυρτζής νομίζω ήταν".

Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: "Ηταν στην εποχή Φύσσα. Ημουν στη Λόκερεν και ήταν πολύ νωρίς για να φύγω. Δεν ήμουν θερμός να γυρίσω τότε στην Ελλάδα".

Για τον Νταμπίζα: "Είναι καθαρός, ντόμπρος και είχε από νωρίς διευρυμένους ορίζοντες. Προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τις ομάδες που δουλεύει και είναι πετυχημένος".

Για τη σύγκριση ανάμεσα σε ελληνικό και βελγικό ποδόσφαιρο: "Είναι αρκετά οργανωμένες οι ομάδες. Σε βοηθάνε περισσότερο και ό,τι ζητήσει ο ποδοσφαιριστής, το κάνουν. Βέβαια, στον Ολυμπιακό και στη Λάρισα έχω ζήσει σε καλές εποχές, υπήρχε καλή οργάνωση".

Για τις πιο ωραίες βελγικές πόλεις: "Η ζωή στις Βρυξέλλες δεν μου αρέσει. Η Αμβέρσα είναι όμορφη, αλλά η Γάνδη και το Μπριζ είναι πολύ όμορφες".

Για την ελληνική παροικία ποδοσφαιριστών στο Βέλγιο: "Υπήρχε διάστημα που ήμασταν 11 Ελληνες στο Βέλγιο και συναντιόμασταν μια φορά την εβδομάδα για φαγητό. Είχαμε κάνει ωραίο παρεάκι".

Για τους Βέλγους: "Είναι κρύοι άνθρωποι. Στη φλαμανδική επικράτεια που ζούσα, ναι, έτσι ήταν. Στη γαλλική επικράτεια είναι πιο κοντά σε μας. Εχουν το χειρότερο καφέ αλλά είναι πρωταθλητές στις μπίρες. Και το πρωί πίνουν μπίρα, αντί για νερό, προκειμένου να ξυπνήσουν".

Για τη σχέση του με το μπάσκετ: "Επαιζα και μπάσκετ και έλεγαν οι προπονητές μου ότι ήμουν καλός. Ομως ο συγχωρεμένος ο Μητσιμπόνας μου είχε πει να σταματήσω γιατί θα μου κόψει τα πόδια. Κάπου εκεί αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με το ποδόσφαιρο".

Για την ΑΕΛ: "Είναι η μοναδική ομάδα από τις επαρχιακές που θα μπορούσε να χτυπήσει ξανά πρωτάθλημα. Μακάρι να μπορούσα να το σηκώσω εγώ ως ποδοσφαιριστής. Το όνομα Γκαλίτσιος είναι συνυφασμένο με την ΑΕΛ".

Για τον προπονητή Βαλβέρδε: "Ο Βαλβέρδε μου είχε μιλήσει πολλές φορές, αλλά δεν ήμουν σε θέση να ενστερνιστώ κάποια πράγματα. Θέματα είχα εγώ, όχι εκείνος. Ζητούσε να είσαι πρώτα αμυντικός και μετά να κοιτάς τα επιθετικά σου καθήκοντα. Επίσης ήθελε πίεση για να πάρουμε την μπάλα".

Για το επεισόδιο Βαλβέρδε-Λέτο στον Ολυμπιακό: "Θυμάμαι τρέχαμε και ο Βαλβέρδε κάτι του είπε, με συνέπεια ο Λέτο να τον σημαδέψει σουτάροντας πάνω του. Η μπάλα τον βρήκε λίγο στο πόδι. Ο προπονητής αντέδρασε ήρεμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Λέτο μετά δεν ξανάπαιξε στον Ολυμπιακό".

Για την πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό πριν πάει στον Ολυμπιακό: "Είχα πάρει λευκή επιταγή από τον Παναθηναϊκό, αλλά επέλεξα Ολυμπιακό. Θα μπορούσα να πάω και στην Ντιναμό Κιέβου που έδινε περισσότερα χρήματα, αλλά ήταν μια δύσκολη επιλογή".

Για τον καλύτερο συμπαίκτη και τον πιο δύσκολο αντίπαλο: "Ο Γκαλέτι ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης και από θέμα χαρακτήρα. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Γουόλκοτ της Αρσεναλ και ο Ντεμπελέ της Τότεναμ".

Για την παρουσία του στη Μουσκρόν: "Παίζω ως δεξιός μπακ, αλλά ο προπονητής μου σκέφτεται να με χρησιμοποιήσει και ως στόπερ. Είναι μια θέση που μου αρέσει".

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Μου αρέσει πολύ ο Μέσι. Αξίζει να πάρει έναν τίτλο. Θα ήθελα να το πάρει η Αργεντινή γι” αυτόν. Νομίζω ότι προέρχεται από έναν άλλο ποδοσφαιρικό πλανήτη".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Γκαλίτσιου:

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ