ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια η Akropolis θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο της στην Β' Εθνική Σουηδίας και οι Σταυροθανασόπουλος, Γκέζος, Νικολακάκης και Μαλντίν μιλούν στο Sport24.gr για την έως τώρα παρουσία και την πρόκληση της ανόδου.

Η Akropolis ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με στόχο να γίνει πρώτα απ' όλα ομάδα καθώς το περασμένο καλοκαίρι έγιναν ριζικές αλλαγές σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο να αναλαμβάνει το τιμόνι. Η διεκδίκηση της ανόδου στη Β' Εθνική είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς ο πρώτος στόχος ήταν να μπουν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα της Σουηδίας που παίζει στην Γ' Εθνική όμως αν και στην αρχή είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο μισό με μόλις μια ισοπαλία έως τώρα και κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με τρία γκολ μέσο όρο ανά ματς και παίζει εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας.

Ακόμα στην Akropolis δεν ξέρουν τον αντίπαλο που θα βρουν στο διάβα τους για τη μάχη της ανόδου αλλά στο στρατόπεδο της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία και σιγουριά πως φέτος η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την άνοδο σε αντίθεση με ότι συνέβη πριν από δυο χρόνια όταν και πάλι η ομάδα είχε παίξει στα μπαράζ αλλά δεν τα είχε καταφέρει.

Φυσικά μιλάμε για μια πρόκληση που έχουν μπροστά άπαντες στην Akropolis καθώς ο σύλλογος δεν έχει καταφέρει ποτέ έως σήμερα να φτάσει στη Β' Εθνική.

Το Sport24.gr με αφορμή την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας στα μπαράζ ανόδου μίλησε με τους τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές του συλλόγου και συγκεκριμένα τους Κώστα Σταυροθανασόπουλο, Μάκη Γκέζο και Μανώλη Νικολακάκη αλλά και τον Υμεράι Μαλντίν ο οποίος έχει ανατραφεί ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα ξεκινώντας την καριέρα του από την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Και οι τέσσερις αναφέρθηκαν στο μυστικό που οδήγησε στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης αλλά και στον διπλό αγώνα μπαράζ που έχουν μπροστά τους σε λιγότερο από ένα μήνα. Όλοι τους περιμένουν πως και πως αυτά τα παιχνίδια και θεωρούν ότι με την δουλειά που θα γίνει από το τεχνικό τιμ αλλά και τα όσα θα δώσουν οι ίδιοι στον αγωνιστικό χώρο θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την άνοδο.

Ο πρώτος στόχος, η συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου επετεύχθη. Τι ήταν αυτό που έκανε την Akropolis φέτος να φτάσει σχετικά εύκολα στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν;

Κώστας Σταυροθανασόπουλος: "Ναι επιτευχθεί ο στόχος ώστε να εξασφαλίσουμε την θέση που οδηγεί στα μπαράζ όμως αυτό συνέβη μετά από σκληρή δουλειά που γινόταν καθημερινά από την αρχή της προετοιμασίας. Αποκτήσαμε ταυτότητα σαν ομάδα με διαφορετικό τρόπο από οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας και στο τέλος ήρθε η επιβράβευση με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Δεν ήταν σχετικά εύκολο το έργο μας είχαμε και τα κακά αποτελέσματα του πρώτου γύρου τα οποία τα διαχειριστήκαμε με σωστό τρόπο ώστε στον δεύτερο γύρω να έχουμε μόνο μια ισοπαλία ενώ κερδίσαμε όλα τα υπόλοιπα ματς. Η ομάδα έχει αλλάξει κατά το 50% από πέρυσι κάτι που έκανε πιο δύσκολο το έργο μας στο αγωνιστικό χώρο όμως είδαμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος γινόμασταν καλύτεροι και αφομοιώναμε την φιλοσοφία του προπονητή πιο εύκολα έτσι ώστε αυτά που κάναμε στις προπονήσεις μας έβγαιναν κάθε Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο".

Μάκης Γκέζος: "Η αλήθεια είναι επετεύχθη ο ένας από τους δυο στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς και αυτοί ήταν ή η απευθείας άνοδος ή μέσω των μπαράζ. Νομίζω κάναμε παρά πολύ καλή δουλειά σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και αυτό βγήκε στο γήπεδο όταν βρήκαμε συνοχή σαν ομάδα".

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

Μανώλης Νικολακάκης: "Αν και είμαι μόνο στον δεύτερο γύρο στην ομάδα κατάλαβα ότι η ομάδα πέρα από το να πετύχει την είσοδο στα μπαράζ πέτυχε και το να γίνει πρώτα ομάδα. Να λειτουργούμε σαν σύνολο. Αυτό είναι και το μυστικό. Αυτό είναι και κάτι που βάζει ο προπονητής μας σαν προτεραιότητα στις ομάδες του. Η ομάδα δουλεύει καλά. Ο προπονητής παίρνει από τον καθένα τον καλύτερο του εαυτό και μας έχει κάνει να στηριζόμαστε στην ομαδική δουλειά και όχι στην ατομική. Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο γύρο.

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

Συνδύασε το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα. Είμαστε χαρούμενοι όλη την εβδομάδα και με τον ρυθμό στις προπονήσεις αλλά και με το πως αγωνιζόμαστε και όπως είναι φυσικό από το αποτέλεσμα. Από την στιγμή που μπήκαμε στα μπαράζ και αρκετά πριν το τέλος της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος πλέον έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να δουλέψουμε περισσότερο. Να ξεκουραστούμε και ψυχολογικά και σωματικά".

Υμεράι Μαλντίν: "Δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολο γιατί αργήσαμε να βρούμε την σταθερότητα που χρειαζόμασταν. Με πολύ δουλειά στην προπόνηση τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι φέτος άλλαξε ή φιλοσοφία της ομάδας με τον προπονητή να έχει αφήσει το στίγμα στην ομάδα. Έτσι καταφέραμε να βρεθούμε στην δεύτερη θέση".

Τώρα μπροστά σας έχετε τους δυο αγώνες μπαράζ και για δεύτερη φορά την πρόκληση της ανόδου στην Β' εθνική που δεν επετεύχθη πριν δυο χρόνια. Πως περιμένετε τα μπαράζ και τι θα πρέπει να προσέξετε για να πετύχετε την άνοδο;

Κώστας Σταυροθανασόπουλος: "Ναι δεύτερη φορά στους αγώνες μπαράζ για εμένα προσωπικά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα και έχω συμβάλει σε αυτό. Κατά την γνώμη αυτή την φορά είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο αντίπαλο από μεγαλύτερη κατηγορία διότι την πρώτη φορά που πήγαμε στα μπαράζ δεν ήμασταν έτοιμοι 100% γι ένα τέτοιου είδους παιχνίδι παρόλο που σταθήκαμε αντάξιοι του αντιπάλου.

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

Μπορούμε να πούμε πως ήταν και ένας ενθουσιασμός διότι η ομάδα μόλις είχε ανεβεί κατηγορία και ήρθε μια πρόκληση να παίζει αγώνες μπαράζ για ακόμα μια άνοδο! Ελπίζω αυτή την φορά να είμαστε πιο διαβασμένοι και πιο έμπειροι για αυτή την νέα πρόκληση που οδηγεί στην άνοδο. Είναι δυο παιχνίδια στα οποία παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Επίσης δεν ξέρουμε ακόμα τον αντίπαλο ποιος θα είναι αλλά οποίος και να είναι αυτός πιστεύω με συγκέντρωση αυτές τις τρεις εβδομάδες και με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να διεκδικήσουμε την άνοδο".

Μάκης Γκέζος: "Τα δυο παιχνίδια που έρχονται πλέον είναι όλη η χρόνια για εμάς ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι το άγχος θα το έχει ο αντίπαλος καθώς προέρχεται από μεγαλύτερη κατηγορία και ενδεχόμενος υποβιβασμός σημαίνει πολλές απώλειες! Νομίζω ότι έχουμε καλύτερο υλικό από όλες τις απόψεις αυτή τη χρόνια από ότι υπήρχε πριν δυο χρόνια που η ομάδα είχε ξανά πάει στα μπαράζ και αυτό αυτόματα μας κάνει πιο έμπειρους και πιο έτοιμους".

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

Μανώλης Νικολακάκης: "Τα μπαράζ είναι κάτι που όπως σας είπα για τα οποία δουλεύαμε καθημερινά στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες. Το καταφέραμε. Όποτε ο καθένας θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να καταφέρουμε η Akropolis να ανεβεί στην παραπάνω κατηγορία. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα σκεφτόμαστε ούτε το ποσό καλά αγωνιστήκαμε ούτε την πορεία που είχαμε και την σταθερότητα στα περισσότερα ματς. Πλέον καταφέραμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στα μπαράζ. Αλλά για να έχουν νόημα όλα όσα κάναμε μέχρι τώρα πρέπει να ανέβουμε στην παραπάνω κατηγορία. Είμαστε σε καλή περίοδο.

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

Δεν έχουμε τραυματισμούς και έχουμε όρεξη για δουλειά. Το τι θα προσέξουμε και τι όχι αυτό είναι δουλειά του προπονητή μας. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και εμείς απλά πρέπει να προπονούμαστε στους ρυθμούς που θέλει και να εκτελούμε τις εντολές του. Αν και θα αγωνιστούμε με ομάδα παραπάνω κατηγορίας πιστεύω θα εξαρτηθούν παρά πολλά και από εμάς. Από την δίκη μας απόδοση".

Υμεράι Μαλντίν: " Ναι είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνουμε στα μπαράζ και την προηγούμενη φορά, πριν δυο χρόνια, ήταν καθαρά ο ρυθμός αυτό που μας έλειπε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Φέτος είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί όταν δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο έχουμε ρυθμό, χτυπάμε στην αντεπίθεση που είναι ένα από τα δυνατά μας στοιχεία και αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιστεύω όλα θα πάνε καλά".

"Φέτος θα πάρουμε την άνοδο"

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ