ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες για όλες τις δουλειές!

Έλληνες για όλες τις δουλειές!

Σκόραραν ξανά οι Γκέκας (2) και Καρέλης, δημιούργησαν τέρματα οι Φετφατζίδης και Δώνης, δεν δέχτηκαν γκολ οι Κωνσταντόπουλος, Καρνέζης και Λάμπρου, έκανε ντεμπούτο ο Πλιάτσικας (videos)

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν του Φάνη Γκέκα, καθώς την Πέμπτη πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με την Σιόν στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπράγκα για το Europa League, ενώ την Κυριακή σκόραρε ξανά δύο φορές στο πρωτάθλημα!

Το πρώτο του γκολ στην Ελβετία δεν έπρεπε πάντως να μετρήσει, καθώς χρεώθηκε το γκολ επειδή η μπάλα χτύπησε στο σώμα του ενώ ήταν στο έδαφος, αλλά ήταν και οφ-σάιντ. Το τέρμα όμως ήταν με εξαιρετικό γυριστό σουτ.

Έλληνες για όλες τις δουλειές!
Έλληνες για όλες τις δουλειές!

Σκόραρε και ο Νίκος Καρέλης, αυτήν την φορά με πέναλτι στην σπουδαία νίκη της Γκενκ επί της Μπριζ, ήταν ξανά εξαιρετικός και μάλιστα μπήκε στην ιδανική 11άδα της αγωνιστικής στο Βέλγιο.

Έλληνες για όλες τις δουλειές!
YORICK JANSENS
Έλληνες για όλες τις δουλειές!
YORICK JANSENS

Ασίστ έκανε ο Γιάννης Φετφατζίδης, δημιουργός ήταν και ο Τάσος Δώνης (όχι ασίστ), ο Βασίλης Πλάτσικας έκανε ντεμπούτο στην Σλοβακία, ενώ ήταν εξαιρετικό το ΣΚ για τους τερματοφύλακες, καθώς δεν δέχτηκαν γκολ οι Κωνσταντόπουλος, Λάμπρου και Καρνέζης.

Αναλυτικά τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο...

Αγγλία

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Έμεινε στον πάγκο

Ντίμι Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο / Championship): Η 32η εμφάνιση σε ισάριθμες αγωνιστικές, ο Dimi δεν δέχτηκε γκολ για 17η φορά και έφτασε το 50%. Η Μίντλεσμπρο νίκησε 3-0 την Φούλαμ στο Λονδίνο

Φούλαμ - Μίντλεσμπρο 0-3

Ισπανία

Νίκος Καράμπελας (Βαγιαδολίδ / Segunda División): Ξανά στην 11άδα, αντικαταστάθηκε στο 80' από τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκονθάλεθ (1-1 στην έδρα της Ταραγόνα / θα τον δείτε στην 1η φάση του video)

Νίκος Βέργος (Έλτσε / Segunda División): Έμεινε στον πάγκο

Ταραγόνα - Βαγιαδολίδ 1-1

Ιταλία

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Για πρώτη φορά ήταν διαθέσιμος και δεν ξεκίνησε, ο Σπαλέτι τον ξεκούρασε, αλλά στο 73' τον έβαλε για να κρατήσει το προβάδισμα. Τελικά ήρθε και τρίτο γκολ, η Ρόμα νίκησε 3-1 στο Έμπολι

Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): Επέστρεψε από τραυματισμό, έμεινε στον πάγκο

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Δεν έχει χάσει λεπτό σε 27 αγωνιστικές, η Ουντινέζε νίκησε 2-0 την Βερόνα και ο Καρνέζης για 8η φορά φέτος δεν δέχτηκε γκολ

Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα): Το πρώτο ματς που χάνει, είχε άδικα αποβληθεί στο ντέρμπι με την Κιέβο

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τζένοα): Για 14η φορά αγωνίστηκε ως αλλαγή, μπήκε στο 60' αντί του Τζεμαϊλί, 9 λεπτά μετά το γκολ του έδωσε τη νίκη στην Κιέβο επί της Τζένοα (1-0)

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Έμεινε στον πάγκο (0-0 με Παλέρμο)

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Σαμπντόρια): Μπήκε στο 84' αντί του Ρίκι Άλβαρες, είχε γίνει το ίδιο πριν μία εβδομάδα στο 85'!

Παναγιώτης Κονέ (Φιορεντίνα): Η Φιορεντίνα παίζει στις 22:00 με τη Νάπολι

Κρις Οικονομίδης (Σαλερνιτάνα / Serie B): Έκτη συμμετοχή σε έξι ματς μετά τον δανεισμό του από την Λάτσιο, αντικαταστάθηκε στο 77', ισοπαλία (1-1) με την Τραπάνι

Σάββας Γκέντσογλου (Μπάρι / Serie B): Μπήκε στο 62ο λεπτό, η Μπάρι έχασε στην έδρα της Βίρτους Λαντσάνο

Αντώνης Πετρόπουλος (Μπάρι / Serie B): Εκτός αποστολής

Ουντινέζε - Βερόνα 2-0

Έμπολι - Ρόμα 1-3

Κιέβο - Τζένοα 1-0

Πορτογαλία

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα): Έπαιξε μέχρι το 82' στη νίκη της Μπενφίκα με 2-0 επί της Μαδέιρα, δεν σκόραρε για 8η σερί αγωνιστική. Είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο, ενώ είναι αυτός που κάνει το σουτ στο 2-0, αλλά αλλάζει λίγο την πορεία της μπάλα ο Ζόνας και χρίζεται σκόρερ

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Βασικός και αυτός για τους "αετούς", αγωνίστηκε μέχρι το τέλος

Μπενφίκα - Μαδέιρα 2-0

Ισραήλ

Λουκάς Βύντρα (Χαπόελ Τελ-Αβίβ): Έπαιξε 90 λεπτά στην εντός έδρας ήττα της Χαπόελ Τελ-Αβίβ από την Χαπόελ Άκρε (0-2)

Γιάννης Παπαδόπουλος (Χαπόελ Κφαρ Σάμπα): Ήταν εκτός 18άδας

Γερμανία

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν): Έμεινε εκτός 18άδας

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες λόγω τραυματισμού

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Έμεινε στον πάγκο, λίγες μέρες ήταν στην 11άδα κόντρα στον Λίβερπουλ και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με φάουλ στο 89'

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Έμεινε εκτός 18άδας

Χάρης Μαυρίας (Φορτούνα Ντίσελντορφ / 2. Bundesliga): Ήταν βασικός και αγωνίστηκε 70 λεπτά στην ήττα από την Μόναχο 1860 (3-2)

Δημήτρης Διαμαντάκος (Καρλσρούη / 2. Bundesliga): Έπαιξε σε όλο το ματς στην ήττα από την Ουνιόν Βερολίνου (2-1)

Βαγγέλης Παυλίδης (Μπόχουμ / 2. Bundesliga): Σκόραρε για 3η σερί αγωνιστική ο 17άχρονος επιθετικός, φτάνοντας τα 12 γκολ. Άνοιξε το σκορ στο 3-0 επί της Φορτούνα Κολωνίας (U19)

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Η 25η εμφάνιση σε 25 αγωνιστικές, κατάφερε να κρατήσει το "μηδέν" για τέταρτη φορά στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και η Βίλεμ νίκησε με 1-0 στην έδρα της Φιτέσε!

Γιώργος Κατσικάς (Τβέντε): Έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο και χάνει πιθανότατα όλη την χρονιά

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Είναι εκτός δράσης από τον περασμένο Νοέμβρη με ρήξη πρόσθιου χιαστού

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Εκτός αποστολής

Τζέιμς Ευμορφίδης (Άλκμααρ): Εκτός αποστολής

Φιτέσε - Βίλεμ 0-1

Βέλγιο

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Βασικός για πέμπτη σερί αγωνιστική στην σπουδαία νίκησε με 3-2 επί της Μπριζ. Ήταν αυτός που ισοφάρισε με πέναλτι σε 1-1, φτάνοντας τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε πολύ καλή απόδοση και βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην ιδανική ενδεκάδα της αγωνιστικής (έπαιξε μέχρι το 79')

Έλληνες για όλες τις δουλειές!

Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Για δεύτερη φορά βασικός μετά την επιστροφή του στην Λόκερεν, έπαιξε σε όλο το ματς στην Γάνδη (η πρωταθλήτρια νίκησε 3-1)

Θανάσης Παπάζογλου (Κόρτραϊκ): Τρίτη σερί αγωνιστική στην 11άδα, έπαιξε 90 λεπτά, δεν σκόραρε, αλλά η ομάδα του νίκησε 2-0 στην έδρα της Μέχελεν

Μιχάλης Σηφάκης (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο

Σωτήρης Νίνης (Σαρλερουά): Εκτός αποστολής

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Επέστρεψε στην 11άδα, έπαιξε 90 λεπτά στην εντός έδρας ήττα από την Βαασλαντ-Μπέβερεν (2-3)

Γιάννης Μανιάτης (Σταντάρ Λιέγης): Έμεινε στο πάγκο στο μεγάλο ντέρμπι με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες (3-3)

Κώστας Ρουγκάλας (Λόιβεν): Εκτός αποστολής

Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (Σιντ-Τρούιντεν): Εκτός αποστολής

Γκενκ - Μπριζ 3-2

Γάνδη - Λόκερεν 3-1

Αυστρία

Θάνος Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης): Για 15η φορά στην 11άδα της Ραπίντ Βιέννης, έπαιξε για 13η φορά σε όλο το 90άλεπτο και η ομάδα του νίκησε 3-2 την Γκρέντιγκ

Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς): Έπαιξε 90 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη με γκολ στο 90' επί της Ριντ (0-1)

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Και αυτός έπαιξε σε όλο το ματς, ξανά καλή παρουσία μαζί με Λυκογιάννη

Ελβετία

Φάνης Γκέκας (Σιόν): Μετά τα δύο πρώτα του γκολ με τη Σιόν στο Europa League, πέτυχε και τα δύο πρώτα του στο ελβετικό πρωτάθλημα στη νίκη με 3-1 επί της Λουκέρνης. Το πρώτο δεν έπρεπε να μετρήσει (χτύπησε η μπάλα πάνω του και ήταν οφ-σάιντ, ενώ το δεύτερο ήταν όμορφο γυριστό σουτ στην κίνηση)

Τάσος Δώνης (Λουγκάνο): Έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, από δική του μπαλιά προήλθε το 3ο γκολ της ομάδας του (3-3 στην έδρα της Ζανκτ Γκάλεν)

Χρήστος Δώνης (Λουγκάνο): Εκτός αποστολής

Σιόν - Λουκέρνη 3-1

Ζανκτ Γκάλεν - Λουγκάνο 3-3

Σλοβακία

Βασίλης Πλιάτσικας (Σλόβαν Μπρατισλάβα): Επανέναρξη στο πρωτάθλημα Σλοβακίας, με τον Βασίλη Πλιάτσικα να κάνει ντεμπούτο με την Σλόβαν Μπρατισλάβα, η οποία νίκησε 2-0 στην έδρα της Τρέντσιν. Αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Έλληνας άσος

Τρέντσιν - Σλόβαν Μπρατισλάβα 0-2

Σουηδία

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Έστερστουντς): Το πρωτάθλημα στην Σουηδία ξεκινά 2 Απριλίου

Σαουδική Αραβία

Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ-Αχλί): Έπαιξε 90 λεπτά, έκανε την ασίστ στο μοναδικό τέρμα της ομάδας του, όμως αυτή έχασε στην έδρα της με 1-2 από την Ναζράν

Αμίρι Κούρντι (Αλ-Αχλί): Εκτός 18άδας

Κύπρος

Έπαιξαν 90 λεπτά οι Βασίλης Παπαδόπουλος και Βαλλιάνος στην ήττα με 1-4 της ΕΝΠ από την Ομόνοια, για την οποία έμεινε στον πάγκο ο Καντούτσης.

Δέχτηκε δύο γκολ ο Παναγόπουλος και ο Ερμής έχασε στην έδρα της Πάφου (2-0), με τον Βασιλόγιαννη να μπαίνει στο 76'. Βασικοί ήταν οι Γιαννιώτας και Λαμπρόπουλος, για ΑΠΟΕΛ και Αγία Νάπα, ο πρώτος έπαιξε 70 λεπτά, ο δεύτερος 66 (νίκη με 3-0 το ΑΠΟΕΛ).

Δεν σκόραρε ο Ράνος, έτσι ο Άρης έμεινε στο 0-0 με την Ανόρθωση. Ο επιθετικός που ανήκει στην Ξάνθη έπαιξε σε όλο το ματς, όπως και ο Τζανακάκης για την "κυρία" (πάγκο ο Κουλούρης).

Βασικός ο Σκοπελίτης στο 0-0 της Νέας Σαλαμίνας με την Δόξα, για την οποία έμεινε στον πάγκο ο Μυρθιανός. Έζησε τον εφιάλτη ο Παπουλής, έπαιξε μέχρι το 64' την βαριά ήττα του Απόλλωνα στην έδρα της ΑΕΚ (6-1) και εν συνεχεία ως αρχηγός ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς.

ΑΕΚ - Απόλλων 6-1

ΑΕΛ - Εθνικός 1-0

Νέα Σαλαμίνα - Δόξα 0-0

ΑΠΟΕΛ - Αγία Νάπα 3-0

Άρης - Ανόρθωση 0-0

ΕΝΠ - Ομόνοια 1-4

Πάφος - Ερμής 2-0

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ