ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δώνης: "Όνειρο μου να παίξω στην Γιουβέντους"

Δώνης: "Όνειρο μου να παίξω στην Γιουβέντους"

Ο Τάσος Δώνης μιλά για τις εμπειρίες του από τη θητεία του στις ακαδημίες της Γιουβέντους και τονίζει πως όνειρό του είναι να αγωνιστεί με τη φανέλα της πρώτης ομάδας.

Ο νεαρός Τάσος Δώνης στην εφημερίδα "SportDay" για την εμπειρία του στις ακαδημίες της Γιουβέντους.

Ποιο είναι το όνειρο του, τις προπονήσεις του με την πρώτη ομάδα και σε ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται. Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του στην "Sportday":

Ακούς για πρώτη φορά το "Γιουβέντους" και την προοπτική να αγωνιστείς εκεί. Τι ήταν αυτό που ένιωσες εκείνη τη στιγμή;

" Αρχικά, αγχώθηκα γιατί δεν ήθελα τόσο μικρός να φύγω από το σπίτι και να αποχωριστώ τους γονείς μου και τον αδερφό μου Χρήστο. Μετά σκέφτηκα ότι από τη στιγμή που θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά, επιβάλλεται πως θα κάνω πολλές θυσίες για αυτό. Εβαλα τα πράγματα κάτω με τη σειρά και αποφάσισα να πάω στη Γιουβέντους".

Το "ναι" ειπώθηκε από την πρώτη στιγμή ή μεσολάβησε κάποιο διάστημα μέχρι να καταλήξεις στην απάντησή σου;

" Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή είχα αποφασίσει να μείνω στην Ελλάδα. Μετά, όμως από μια συνάντηση που είχα με τον μάνατζέρ μου και τον συνεργάτη του, όπου μου είπαν κάποια πράγματα, γύρισα σπίτι και είπα κατευθείαν ότι θέλω να πάω".

Στο πρώτο δίμηνο σε είδε ο Αντόνιο Κόντε (σ.σ.: προπονητής πρώτης ομάδας) και σε ανέβασε για προπονήσεις με τους επαγγελματίες. Πώς έγινε αυτό και πώς σου φάνηκε;

"Υπήρχαν κάποιες μέρες που ορισμένοι παίκτες της Γιουβέντους έλειπαν λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Οπότε υπήρχαν κενές θέσεις, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν από τη δεύτερη και τρίτη ομάδα. Ετσι έγινε και με μένα, έχω κάνει περίπου δέκα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Ηταν από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου να βρίσκομαι δίπλα σε ποδοσφαιριστές όπως οι Πίρλο, Μπουφόν, Βιντάλ, Κουαλιαρέλα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Με τον Κόντε δεν έτυχε να μιλήσω προσωπικά, αλλά μέσω του μάνατζέρ μου ξέρω πως ενημερώνεται για την εξέλιξή μου".

Από δεξί και αριστερό χαφ στον Παναθηναϊκό, Trequartista (σ.σ.: δημιουργικός χαφ) στη Γιουβέντους. Σε βοήθησε η αλλαγή της θέσης;

"Στην προετοιμασία επειδή έτσι είχα μάθει, πήγαινα συνέχεια αριστερά στην επίθεση και όταν πια άρχισαν οι αγώνες και ο προπονητής μας έδειξε το σύστημα που θα παίζουμε, ήμουν πίσω από τους δύο φορ. Εχω ελεύθερο ρόλο και σ΄ αυτή τη θέση θέλω να παίζω".

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, βλέπεις εσύ ο ίδιος να έχεις βελτιωθεί; Πού και πώς;

"Με βοήθησε πάρα πολύ ο προπονητής μου να βελτιωθώ, γιατί αρχικά ήταν πολύ αυστηρός μαζί μου. Τον πρώτο καιρό δεν… έτρεχα να μαρκάρω και μου είπε όταν αν θέλω να γίνω καλός ποδοσφαιριστής πρέπει να το κάνω, γιατί αλλιώς θα παίζω σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Αυτό με είχε… ταρακουνήσει αρκετά".

Τι είναι αυτό που κυνηγάς, ονειρεύεσαι;

"Η επόμενη σεζόν είναι πολύ σημαντική, γιατί θέλω να είναι τόσο καλή για μένα, έτσι ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα να πάρω χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Θέλω μελλοντικά να καθιερωθώ εκεί".

Φαντάζομαι ότι υπάρχει μια ομάδα στην οποία θα ήθελες να κάνεις καριέρα. Ποια είναι αυτή;

"Ονειρό μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από μικρός υποστήριζα και τις δυο ομάδες. Θέλω να υπάρξω συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι το είδωλο μου και θέλω να του μοιάσω".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ