ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δημήτρης Σιόβας: Μπροστά κι από Βαράν - Πικέ

Δημήτρης Σιόβας: Μπροστά κι από Βαράν - Πικέ

Ο Δημήτρης Σιόβας αναδεικνύεται ο καλύτερος αμυντικός στη La Liga, μπροστά από Ραφαέλ Βαράν και Ζεράρ Πικέ. Ο διεθνής στόπερ έχει κερδίσει 105 εναέριες μονομαχίες, που τον κατατάσσουν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Διάκριση στους... αιθέρες για τον Δημήτρη Σιόβα. Ο κεντρικός αμυντικός της Λεγανές αναδεικνύεται μέχρι σήμερα στη La Liga ως ο καλύτερος αμυντικός στις εναέριες μονομαχίες, έχοντας κερδίσει 105, ενώ έχει χάσει μόλις 23 (82%).

Αυτή η επίδοση τον κατατάσσει στην πρώτη θέση, μπροστά μάλιστα από τον στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018 με την εθνική Γαλλίας, Ραφαέλ Βαράν, με τρίτο τον παίκτη της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

Ακόμη όμως και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, η θέση που καταλαμβάνει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα τιμητική. Συνυπολογίζοντας, εκτός από το ισπανικό πρωτάθλημα, το ιταλικό, το γαλλικό, το αγγλικό και το γερμανικό, ο Σιόβας είναι στην 7η θέση.

Μπροστά του βρίσκονται οι Μαρσέλο Γκέντες (Λιόν), Χάρι Μαγκουάιρ (Λέστερ), Βίρτζιλ φαν ντάικ (Λίβερπουλ), Σέιν Ντάφι (Μπράιτον), Πάμπλο Νασιμέντο (Μπορντό) και Κριστοφέρ Ζουλιέν (Τουλούζ), ενώ πίσω του στην 8η θέση ο Ματς Χούμελς της Μπάγερν Μονάχου.

Τη σχετική έρευνα διενήργησε το CIES Football Observatory (διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών). Δείτε την κατάταξη στη La Liga:

Δημήτρης Σιόβας: Μπροστά κι από Βαράν - Πικέ

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί φέτος σε 31 παιχνίδια της Λεγανές και έχει σημειώσει 1 γκολ. Συνολικά με την ομάδα της Μαδρίτης έχει κάνει 77 συμμετοχές από το 2017.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ