ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ
Μαυροπάνος, www.arsenal.com

Το Sport24.gr καταγράφει τα βασικά οικονομικής φύσης στοιχεία στο συμβόλαιο του Ντίνου Μαυροπάνου με την Άρσεναλ. Στις 285.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του.

Εδώ και λίγες μέρες ο Ντίνος Μαυροπάνος ζει το όνειρό του, έχοντας πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ. Στις 4 Ιανουαρίου οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 20χρονου κεντρικού αμυντικού και έξι μέρες μετά ο Αρσέν Βενγκέρ τον συμπεριέλαβε στη 18άδα για τον ημιτελικό του League Cup με την Τσέλσι!

Αρχικά ο Αλσατός είχε πει ότι ο τέως στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα θα παραχωρηθεί ως δανεικός, καθώς δεν είναι έτοιμος να παίξει στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ. Προφανώς και η παρουσία του νεαρού παίκτη στις προπονήσεις, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που προκύπτουν, τον ανάγκασαν να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του.

"Προσωπικά, θέλω να τον κρατήσω μέχρι τον Μάιο. Τα πρώτα σημάδια είναι τόσο ενθαρρυντικά, οπότε θα τον κρατήσουμε ως το τέλος της σεζόν" ανέφερε ο 68χρονος τεχνικός μετά τον αγώνα με την Τσέλσι. Απομένουν αρκετές μέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για να δούμε αν θα παραμείνει στο Λονδίνο ο Μαυροπάνος, αν και με τις τωρινές ενδείξεις πιθανότατα δεν θα παραχωρηθεί εφέτος ως δανεικός.

Όταν οι "κανονιέρηδες" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μαυροπάνου, δεν δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες γύρω από το deal με τον παίκτη, παρά μόνο η συμφωνία με τον ΠΑΣ Γιάννινα για 2,1 εκατ. ευρώ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία σχετικά με την οικονομική συμφωνία των δύο πλευρών. Τα μικτά και τα "καθαρά" χρήματα στο συμβόλαιο του 20χρονου στόπερ, η ετήσια προσαύξηση και η εφορία. Αναλυτικά:

* Ο 20χρονος Ντίνος Μαυροπάνος υπέγραψε συμβόλαιο 5,5 ετών στην Άρσεναλ.

* Η Άρσεναλ τού δίνει 11.000 λίρες την εβδομάδα. Δηλαδή περίπου 600.000 ευρώ το χρόνο. Αυτά είναι όμως τα μικτά χρήματα. Με δεδομένο ότι στη... μέση είναι και η εφορία, τα "καθαρά" είναι 285.000 ευρώ.

* Η εφορία είναι 42%. Αν συνυπολογίσουμε και 10% από την εισφορά αλληλεγγύης, πάμε στο 52%. Έτσι προκύπτουν οι 285.000 ευρώ ως "καθαρές" ετήσιες αποδοχές του Μαυροπάνου.

* Στο συμβόλαιο έχει προβλεφθεί αύξηση της τάξεως του 8% κάθε χρόνο. Αν ασφαλώς ο Μαυροπάνος παραμείνει στην Αρσεναλ για πέντε χρόνια ή δεν γίνει πρόωρη ανανέωση με περισσότερα χρήματα.

* Όλα αυτά είναι τα στάνταρντ έσοδα για τον Μαυροπάνο. Δεν έχουν γίνει γνωστά ποια είναι τα ποσά για έξτρα αμοιβές που πιθανότατα έχει στο συμβόλαιό του, ανάλογα με τις συμμετοχές του.

Photo credits: www.arsenal.com

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ